• "Op weg naar een rookvrije generatie" (stap 1)

  17 sep 2018
 • "Op weg naar een rookvrije generatie" (stap 1)


  Waarom rookvrij?

  Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

  Aanvullend rookbeleid

  Vanaf seizoen 2018-2019 hanteert v.v.Kagia daarom een aanvullend “rookbeleid”. 
  Dit geldt voor zowel de gewone tabak als de e-sigaret.

  Naast de bestaande afspraken met betrekking tot het niet roken in het clubgebouw,  geldt met ingang van het seizoen 2018-2019 het volgende: 

  We roepen al onze leden en bezoekers op om op alle wedstrijddagen tot minimaal 13.00 uur en bij jeugdactiviteiten (wedstrijden, trainingen, evenementen etc.) uitsluitend te roken op het terras onder de overkapping. Er staat ook aangegeven waar u de sigaretten kunt doven en weggooien. 
  Roken langs de lijn wordt niet gewaardeerd.

  Geef het juiste voorbeeld

  Dit zal natuurlijk even wennen zijn, maar we hopen dat we met elkaar zo een eerste stap zetten naar een gezonde sportomgeving voor onze kinderen. En we hopen dat iedereen daarin zijn/haar verantwoordelijkheid neemt. We gaan geen politieagentje spelen, maar stellen het op prijs als u er rekening mee houdt. 

  Geef het juiste voorbeeld aan onze kinderen!

  Dit is een eerste stap op weg naar een rookvrije generatie.
  Nieuwe regels met betrekking tot het roken liggen gevoelig. Als bestuur willen we zeker geen discussies starten die uitsluitend tot resultaat hebben voor- en tegenstanders verder uit elkaar te drijven. Bij Kagia lossen we dit samen op! Het is momenteel zeker niet de doelstelling van het bestuur om Kagia rookvrij te maken, maar we willen als club vv Kagia wel de maatschappelijke discussie opstarten, die landelijk ook gevoerd wordt. In de loop van dit seizoen zullen wij een oproep doen aan  rokers en niet rokers om met elkaar de mogelijkheden te onderzoeken en deze vast te leggen in een aangepast rookbeleid.