• Derde klasse B (West I)- Wie vraagtekens had of de winterstop het ritme van Kagia had verstoord, kreeg deze week voldoende antwoord. Afgelopen dinsdag werd Zwammerdam met grote cijfers geklopt in de strijd om de Rabobank LAV Cup en gisteren was het de beurt aan HYS om diep te moeten buigen voor de prestatiedrang van de Lisserbroekers. In Haarlem liep de teller op tot 0-6 na een middag die allesbehalve veel bloed, zweet en tranen had gekost. De winstpartij bracht de ploeg van Rene Ras al op 44 gescoorde goals halverwege de competitie. Daarbij kwam ook nog eens dat DEM verloor van Pancratius en zodoende staat Kagia liefst negen punten voor op de nieuwe nummer twee, de winnaar van de wedstrijd in Beverwijk.

  Ras had gerekend op een lastige middag, maar van die lichte zorg bleef gaandeweg de ongelijke tweestrijd niets over. Al na zes minuten was het raak voor de bezoekers. Rens Lamboo stuurde Tijs van der Schinkel op pad, die weer eens koelbloedig bleef en bekwaam afrondde. Het tweetal vond elkaar daarmee al voor de zoveelste keer dit seizoen. Amper een kwartiertje later werd de marge naar twee goals getild. Nu stond Van der Schinkel aan de basis van een treffer van Jesper Imanse, wiens aanname en afronding er mocht zijn.

  Kagia bleef de betere ploeg, maar werd wel wat slordiger. Misschien ging het wel iets te makkelijk in die fase. De thuisploeg kwam dan ook in de buurt van de 1-2, een slordige tien minuten voor de pauze, maar de koploper kwam met de schrik vrij. Van der Schinkel had vervolgens nog de 0-3 op zijn schoen, maar dat feestje werd nog even uitgesteld tot de tweede helft.

  In de rust wisselde Ras Timo Sluijmer ten faveure van Sam van der Veek. De middenvelder was al snel getuige van de definitieve knock-out voor de lage middenmoter. Wederom vond Lamboo Van der Schinkel die nog maar eens een doelpunt toevoegde aan zijn al indrukwekkende totaal. Halverwege de tweede helft werd het verschil tussen de beide ploegen in mogelijkheden qua prestatiecurve nog verder benadrukt. Imanse werkte zijn tweede treffer binnen op een assist van Van der Schinkel. Ook Roy Hogewoning bemoeide zich daarna met de score, dit een minuut of twintig voor tijd. Het slotakkoord kwam op naam van Lamboo, die net als veel van zijn teamgenoten bezig is aan een ijzersterk seizoen.

  Tweevoudig doelpuntenmaker Imanse had ook geen rekening gehouden met een relaxte middag. ,,HYS zou een aantal leuke spelers hebben en we moesten aantreden op natuurgras. Met de huidige weersomstandigheden is dat niet ideaal, maar het bleek allemaal reuze mee te vallen. De vroege voorsprong hielp natuurlijk wel. Daardoor moesten zij toch meer komen en dat leverde ons de nodige ruimte op. Na de 0-2 waren we de controle een beetje kwijt en dat leverde hen een kans op. Maar dat was het dan ook wel. Na de pauze was er geen vuiltje meer aan de lucht en konden we lekker aan ons vertrouwen werken.”

  Kagia blijft de successen aan elkaar rijgen en dat voelt uiteraard goed voor Imanse. ,,Onze groep is eigenlijk het gehele seizoen al fit en als er gewisseld moet worden dan verliezen we niet aan kwaliteit. Er is een klik met de trainer en iedereen gaat voor elkaar door het vuur. Als je dan na de wedstrijd ook nog mee krijgt dat de nummer twee verloren heeft is dat vanzelfsprekend nog extra lekker. Misschien had een gelijkspel bij DEM tegen Pancratius nog beter geweest, maar met een voorsprong van negen punten mogen we uiteraard niet mopperen.”

  Na een zeer geslaagd trainingskamp, waarvan Imanse nog na glundert, heeft Kagia de draad dus overtuigend opgepakt. ,,Het is voor ons niet verboden om te spreken over een kampioenschap. Een overgang naar de tweede klasse leeft zeker op de club. Dat neemt niet weg dat we niet mogen verslappen. Gemakzucht moeten we zien te vermijden. Scherpte blijft vereist. En mochten we een keer verliezen dan moeten de achtervolgers ook nog maar zien te winnen. Ik wil in elk geval nog niet spreken over dat het aftellen al begonnen is. Daarvoor is het simpelweg te vroeg. Voor nu genieten we van de geleverde prestaties en het is aan ons om de zegereeks voort te zetten.”

  Scoreverloop: Van der Schinkel 0-1, Imanse 0-2, Van der Schinkel 0-3, Imanse 0-4, Hogewoning 0-5, Lamboo 0-6.

  Opstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Meiland, Lobbezoo, Tibboel, Hogewoning, Lamboo, Sluijmer (Van der Veek), Imanse, Ligtenberg (Van Beelen), Van der Schinkel (Van der Voort).


  Tekst: Hennie Kanbier

  Orignele artikel: https://www.leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/op-kagia-staat-alweer-geen-maat/