• Ontdekkingsreiziger Kagia gaat vrolijk verder met winnen in West 1

  30 sep 2018
 • Derde klasse B (zaterdag)- Dat het bestuur van Kagia ‘not amused’ was toen deze zomer bleek dat de KNVB, tegen alle toezeggingen in, de hoofdmacht van Lisserbroekers tóch in West 1 had geplaatst, mag gerust een understatement worden genoemd. Omdat de bond vervolgens weigerde om zijn eigen fout recht te zetten, moest Kagia dit seizoen ‘gewoon’ in dit district starten. Vooralsnog lijden de resultaten daar niet onder. Pancratius werd aan de Kikkerbeetstraat met 5-1 op een hoop gespeeld, nadat vorige week ook al de openingswedstrijd gewonnen was.

  ,,Hoewel we geografisch gezien misschien in West 1 horen, is deze club historisch gezien veel meer op de Leidse regio en de Bollenstreek gericht. We waren inderdaad knap chagrijnig toen bleek dat de bond niet wilde terugkomen op zijn besluit, maar daar hebben we nu een streep onder gezet. Het seizoen is nu begonnen, dus we gaan nu vol goede moed verder. We zijn nauwelijks bekend met de sterkte van de tegenstanders, maar dat geldt andersom evenzo denk ik", aldus Kagia-voorzitter Richard Trompert. De ontdekkingsreis van Kagia in West 1 verloopt  in ieder geval tot nu toe rimpelloos. Na de openingswinst van vorige week bij het Beverwijkse DEM(1-2), waren de oranjehemden dit keer opnieuw te sterk voor hun opponent. Pancratius werd met een forse nederlaag naar Badhoevedorp teruggestuurd. Door dit resultaat blijft Kagia dus na 2 speelronden zonder puntenverlies en mag zich daarom medekoploper van de 3e klasse B noemen.

  Kagia kwam al vlot op voorsprong toen Tijs van der Schinkel in de derde minuut, na goed doorzetten op rechts van Rick Verdegaal, doeltreffend afrondde. Na een half uur verdubbelde diezelfde Van der Schinkel, na een schitterende pass van Rens Lamboo, de voorsprong (2-0).Toen vlak voor rust Pascal Timmermans de stand naar 3-0 tilde leek de wedstrijd beslist. Het zeker in de 1e helft niet slecht spelende Pancratius, capituleerde definitief toen Van der Schinkel tien minuten na rust  zijn derde treffer produceerde en daarmee de stand op 4-0 bracht. Beide ploegen scoorden hierna nog eenmaal. Invaller Alain van Kesteren  zorgde voor 5-0, waarna namens de bezoekers Walter Jaspers met een fraaie kopbal voor de eindstand  zorgde.

  Bij de oranjehemden was Van der Schinkel (3 goals en 1 assist) de grote man, maar Rens Lamboo speelde minstens zo sterk. De aanvallende middenvelder strooide met zijn fluwelen linkerbeen naar hartenlust met fraaie passes, waar de Pancratius-defensie zich vaak geen raad mee wist. Na eerdere periodes bij Alphense Boys en FC Lisse is Lamboo alweer een paar jaar terug op het oude Kagia-nest. Dat thuiskomen geldt voor Lamboo trouwens ook in letterlijke zin. Na een doelpoging van de thuisclub belandde de wedstrijdbal in zijn eigen achtertuin, die bijna grenst aan één van de doelen van het Kagia-hoofdveld.

  Na afloop louter vrolijke gezichten in de Kagia-bestuurskamer. De volgende stop voor Kagia op de West 1-reis is Rijsenhout. Bij gastheer SCW gaan de mannen van René Ras op jacht naar hun derde opeenvolgende overwinning. De trainer sluit af: ,,Dit is een lekkere start, maar het zegt natuurlijk nog weinig. We hebben er veel baat bij gehad dat we snel scoorden. Daardoor zit je snel in de wedstrijd en zij moesten meteen in de achtervolging. In de gehele wedstrijd zijn we tamelijk effectief geweest en dat werkt natuurlijk bevorderend voor het vertrouwen binnen een elftal."

  Kagia- Pancratius 5-1(3-0). 3. Van der Schinkel 1-0, 31. Van der Schinkel 2-0, 43. Timmermans 3-0, 55. Van der Schinkel 4-0,  66. Van Kesteren 5-0, 81. Jaspers 5-1. Scheidsrechter: Otten. Toeschouwers : 150.

  Opstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Meiland, Lobbezoo, Hoeijenbos (63. Van der Voort)  Hogewoning, Imanse, Sluymer, Verdegaal (46. Van Kesteren),  Lamboo, Van der Schinkel (63. Tibboel).

  Opstelling Pancratius: Pommerel, Richardson, Jaspers, Vorstman, Van Haarlem, Ter Haak, Vahlkamp, Roos, De Vree, Hijzelendoorn, Bakker.

   

   

  Bron: http://www.leidenamateurvoetbal.nl/2018/zaterdag/3deklasse/ontdekkingsreiziger-kagia-gaat-vrolijk-verder-met-winnen-in-west-1/