• Ontvang je de nieuwsbrief van v.v. Kagia nog niet automatisch in je mailbox? Meld je dan aan via onderstaand formulier!

  *Verplicht veld

  Powered by MailChimp

 • View this email in your browser
  Nieuwsbrief v.v. Kagia
  September 2023

  Een nieuw seizoen!

  Beste Kagianen, 

  Hopelijk heeft iedereen genoten van een heerlijke zomerstop en is weer opgeladen voor een nieuw voetbalseizoen. De selectie onder leiding van onze nieuwe hoofdtrainer Koen van der Vlugt en vertrouwde assistent Ronald Rovers zijn al weer enkele weken in voorbereiding. Afgelopen week werd al direct de eerste prijs, de Kaag & Braassem cup, veroverd. Klasse mannen, een mooi begin van het seizoen!

  Ook de overige senioren en jeugdteams zijn weer gestart aan een nieuw seizoen. Heerlijk om iedereen weer enthousiast op het veld te zien voetballen. Komende zaterdag starten voor de teams de beker wedstrijden / eerste fase. Heel veel succes en plezier.

  Op bestuurlijk vlak is ook een nieuw seizoen aangebroken. De jaarverslagen en de jaarrekening over het seizoen 2022-2023 zijn opgemaakt en in oktober geven we tijdens de Algemene Ledenvergadering hier graag een toelichting op. De exacte datum & tijd volgen.

  Voor het nieuwe seizoen liggen er een aantal uitdagingen op ons te wachten. We zetten voorzichtige stappen naar de structurering van de barcommissie en de sponsorcommissie. Helaas zijn er nog geen kandidaten gevonden voor de functies van Coordinator Barcommissie en Manager Facilitaire zaken. Ook kunnen we altijd nog extra handjes gebruiken voor een bardienst op zaterdag. Kijk elders in deze nieuwsbrief voor de details en meld je aan.

  Nu eerst lekker het veld op of langs de lijn genieten van het spelletje voetbal. Ik wens iedereen een heel mooi nieuw seizoen bij Kagia

  Met sportieve groet, 

  Namens het bestuur 
  Elbert Hulsbos 

  Voortgang nieuwe barcommissie en sponsorcommissie

  Voor de zomerstop hebben enkele enthousiaste leden een start gemaakt met een nieuwe barcommissie en sponsor commissie. Voor de invulling van de barcommissie zijn we vooral nog op zoek naar een coördinator van deze barcommissie. De coördinator heeft als voornaamste taak om de barcommissie in goede banen te leiden. Hij/zij is dus zeker niet zelf en alleen verantwoordelijk voor de bezetting van de bardiensten. Deze taak ligt bij de gehele barcommissie, die inmiddels uit ongeveer 10 personen bestaat. Vind je het leuk om een groep te begeleiden of wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Elbert Hulsbos (elbert.hulsbos@kagia.nl). Ook nieuwe barmedewerkers zijn van harte welkom, meld je eenvoudig aan via de QR-code elders in deze nieuwsbrief.

  De sponsor commissie komt binnenkort weer bij elkaar voor vervolg afstemming. Wil je nog aansluiten? Neem dan contact op met Gerco Hulsbos (gerco.hulsbos@kagia.nl)

  Namens het bestuur,
  Elbert Hulsbos

  Start Grote Clubactie

  Zaterdag 23 september gaat de Grote Clubactie weer van start. 80% van alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar Kagia.

  Er zijn ontzettende mooie prijzen te verdienen door de kopers (met een winkans van 1 op 10!), zoals een geldprijs van € 100.000, een reischeque van € 2.500, een hele toffe handbagagekoffer, kampeer- en tuinaccessoires en diverse cadeaubonnen. Uiteraard vallen er voor de lotverkopers ook leuke prijzen te verdienen.

  Op zaterdag 23 september mogen de eerste loten verkocht worden. Dan zullen de lotboekjes ook worden uitgereikt aan de teams.

  Jij doet toch ook mee? Als verkoper of als koper!

  Barvrijwilligers klaar voor nieuwe voetbalseizoen

  Donderdag 31 augustus jl. kwamen de barvrijwilligers bij elkaar in de kantine van v.v. Kagia. De laatste instructies voor de bardiensten werden besproken, maar er was vooral tijd voor een informeel samenzijn. Tijdens deze informele “derde helft” kregen de barvrijwilligers de fijne kneepjes van het bier tappen te horen van meester tapper Patrick en werd er volop geoefend. Daarnaast was er een wijnproeverij met als uitkomst dat we komend seizoen een nieuw gekozen droge en zoete witte wijn gaan schenken. Tot slot werd ook het barrooster nog goed gevuld.

  Kortom, de barvrijwilligers zijn klaar voor het nieuwe voetbalseizoen. Wil je ook een keer een bardienst doen? Er zijn nog diverse open plekken, dus neem met één van de barcommissieleden contact op en sluit je aan!

  De barcommissie.

  Ben jij de nieuwe tap specialist van Kagia? 

  v.v. Kagia heeft steeds meer moeite om de bardiensten rond te krijgen. Te vaak moeten wij een beroep doen op dezelfde vrijwilligers. Wij willen onze vrijwilligersgroep graag uitbreiden. Daarom zijn wij benieuwd of jij zin hebt om samen (met een groepje) of alleen bardienst te draaien. 

                     

   

  De tijdelijke barcommissie is op zoek naar jou! Wij willen je vragen om jezelf aan te melden voor de nieuwe groepsapp van onze barcommissie. Ben je al barvrijwilliger ook dan willen wij je vragen om je aan te melden voor deze nieuwe app-groep.  

  Ben jij bereid om ons structureel of af en toe te helpen? Meld je dan snel aan bij onze nieuwe groepsapp. Sluit je aan bij de leukste vrijwilligersgroep van Kagia via de QR-code of via de volgende link: https://chat.whatsapp.com/HYB3kyyBPPmJqlKdkutXpq

  Alvast bedankt voor je hulp en tot snel in de app! 

  De (tijdelijke) barcommissie 

  Patricia Devilee, Ineke Geerlings, Martijn Kool, Trudy Trompert, Twan Hulsbos, Marcel Roest, Roan van Russel, Hugo de Mooij, Ben Ligtenberg, Chris Nederpelt, Jeffrey van der Aart, Mark Scholte, Armand van der Waal, Elbert Hulsbos 

  Reanimatiecursus voor vrijwilligers en leden bij v.v. Kagia

  Op maandag 11 en woensdag 13 september 2023 wordt er een reanimatiecursus bij v.v. Kagia gegeven.

  v.v. Kagia faciliteert deze cursus. Er zijn dus geen kosten aan verbonden. Voor beide avonden zijn er 10 plaatsen beschikbaar.

  Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: mark.scholte@kagia.nl.

  Kagia winnaar Kaag en Braassem Cup 2023

  Kagia heeft in de voorbereiding haar eerste prijs behaald. Op het sportcomplexe van M.M.O. in Hoogmade werd v.v. Woubrugge in de finale met 4-0 verslagen.

  De doelpunten werden gemaakt door aanvoerder Rens Lamboo (2x) en Rowan Hoeke. Het vierde doelpunt was een eigen goal van Woubrugge.

  Kagia kwam in de finale door dinsdagavond in Rijpwetering met 2-5 te winnen van ROAC. De doelpunten dinsdagavond werden gemaakt door Rens Lamboo (2x), Tijs van der Schinkel (2x) en nieuwkomer Stefan Immerzeel.

  Woubrugge won dinsdagavond met 1-0 van competitiegenoot E.M.M. ’21. E.M.M. ’21 werd uiteindelijk derde. De Veners wonnen met 6-1 van ROAC.

  Scheidsrechtercommissie zoekt versterking

  De scheidsrechtercommissie is verantwoordelijk voor alle scheidsrechters van v.v. Kagia. Wekelijks stelt de commissie de scheidsrechters aan.

  Ook dit seizoen is dat weer goed gelukt met dank aan een trouwe groep scheidsrechters.

  Naast het blijven zoeken naar nieuwe scheidsrechters zoeken we ook een nieuw lid voor onze scheidsrechtercommissie.

  De scheidsrechtercommissie:

  • Aanstellen van scheidsrechters onderbouw, bovenbouw en senioren
  • Faciliteren van materialen voor de scheidsrechters
  • Faciliteren van activiteiten voor de scheidsrechters
  • Informeren van (nieuwe) spelregels aan spelers, trainers en leiders
  • Organiseren van spelregelavonden
  • Aanspreekpunt voor commissies en bestuur
  • Contact met KNVB en COVS
  • Contact met regionale scheidsrechtercommissies

  Lijkt je het leuk om samen met Paul van der Lans en Maarten van der Niet de commissie vorm te geven of wil je meer informatie over deze leuke taak?

  Neem dan contact op met scheidsrechters@kagia.nl.

  4-tal vragen aan Hoofd Jeugdopleiding Jeffrey van Klaveren

  In deze nieuwsbrief nemen wij jullie mee naar onze jeugdafdeling. We stellen onze nieuwe Hoofd jeugdopleidingen een aantal vragen.

  Jeffrey, je bent net begonnen als HJO bij Kagia. Hoe waren je eerste weken?

  Leuk en intensief, ik had er zin in om na de vakantie officieel te beginnen en heb inmiddels al de nodige gesprekken gehad en verschillende trainingen en wedstrijden bekeken. Het geeft me veel energie en heb een leuke en goede groep mensen/trainers om me heen. Voor enkele teams zoeken we nog trainers en leiders dus daar ben ik samen met de jeugdcommissie druk mee bezig en heb er alle vertrouwen in dat snel ieder team kan trainen.

  Hoe kijk jij naar het komende seizoen? Wat verwacht jij van onze jeugdafdeling?

  Ondanks dat de indeling elk seizoen weer een uitdaging is omdat er spelers komen en gaan hebben we het aardig rond gekregen en hebben we hele leuke teams samengesteld/bij elkaar weten te houden. 

  Ik verwacht dat iedereen er een leuk seizoen van gaat maken met leuke activiteiten en kijkend naar de indelingen denk ik dat we met de jeugdafdeling sportief gezien hele mooie stappen kunnen maken.

  Waar wil jij als HJO, samen met de VTC jeugd, het komende seizoen aan werken?

  Begeleiden van trainers/leiders staat bij mij bovenaan, we willen met Kagia in een bepaalde lijn gaan opleiden en hier zullen we veel tijd in moeten steken. Naast een groep jonge enthousiaste trainers hebben we ervaren trainers maar ook welwillende ouders die training willen geven en/of wedstrijden willen begeleiden. Ons doel gaat worden om de trainers/leiders de steun te geven die ze nodig hebben!

  Jullie zijn het huidige jeugdopleidingsplan aan het vernieuwen. Kan jij een kort inkijkje geven in ons nieuwe beleidsplan jeugdvoetbal?

  Ja hier zijn we al even mee bezig en zit nu in de afrondingsfase, centraal staat dat we in één lijn willen gaan opleiden en elke speler op zijn/haar juiste niveau in te delen zodat we voor aanvang van het nieuwe seizoen een hele goede onderbouwing hebben per speler waarom hij/zij in een team is ingedeeld. Daarnaast komt er een warming-up voor de gehele jeugdopleiding die we aanpassen per leeftijdscategorie maar wel in dezelfde lijn is, stukje scouting maar vooral veel over voetbalvisie.

  Jeffrey, wij wensen jou veel succes om de komende jaren onze jeugdafdeling naar een hoger plan te tillen.

  Wij hebben er als vereniging alle vertrouwen in.

  Dank je wel ik heb er heel veel zin in!

  Selectie v.v. Kagia 2023 – 2024 vastgelegd op beeld
   

  Op donderdag 17 augustus ’23 heeft Ian Kleijn de selectie weer op de foto gezet. Naast een teamfoto zijn er ook individuele foto’s gemaakt.

  De foto’s worden o.a. gebruikt voor social media, sportlink en onze eigen website.

  Voorlopige indeling jeugd seizoen 2023-2024

  Op 17 juni 2023 is de voorlopige indeling jeugd seizoen 2023-2024 gepubliceerd. Deze vind je hier!

  SPELREGELWIJZIGINGEN JO13 MIV SEIZOEN 2023-2024

  Komend seizoen wordt landelijk gestart met vernieuwde spelregels in de leeftijdscategorie JO13 (categorie B). Dat is door de KNVB bekendgemaakt. Er zijn vier nieuwe spelregels: de zelfpassintrap/indribbelende tijdstraf en het vliegend wisselen.

  Zelfpass
  De speler hoeft de bal bij een vrije schop niet naar een medespeler te passen, maar mag ook een pass op zichzelf geven. Het is dus toegestaan om bij een vrije trap, nadat de bal heeft stilgelegen, zelf met de bal te gaan dribbelen.

  Intrap/indribbelen
  Als de bal over de zijlijn gaat, mogen spelers de bal in het veld trappen of dribbelen in plaats van gooien. Ook bij een hoekschop, doelschop of de aftrap mogen spelers gaan dribbelen in plaats van de bal trappen.

  Tijdstraf
  Bij een gele kaart moet een speler vijf minuten van het veld af. Bij een rode kaart wordt de speler voor de rest van de wedstrijd van het veld gestuurd, maar voor hem of haar mag na tien minuten wel een wisselspeler in het veld komen.

  Vliegend wisselen
  Een speler mag gedurende het spel, dus zonder dat de wedstrijd wordt stilgelegd, bij de middenlijn en aan de kant van de dug-out worden gewisseld. Later mag hij of zij ook weer terug in het veld komen.

  De ervaringen van alle betrokkenen (spelers, trainers, scheidsrechters) zijn dusdanig positief dat nu besloten is het landelijk – dus voor alle districten – uit te rollen.

  De Infographic met de vernieuwde spelregels van de KNVB:

  230823_KNVB_Nieuwe Spelregels_infographic

  De vier regels in beeld
  Om de vier vernieuwde spelregels op een duidelijke manier uit te leggen is er een video gemaakt speciaal gemaakt voor trainers, coaches, teammanagers, verenigingsscheidsrechters, spelers en ouders. Zo kun je iedereen kennis laten maken met de vernieuwde spelregels.

  https://www.youtube.com/watch?v=3zn66ZOfdvE&ab_channel=K.N.V.B.

  Bron : KNVB

  Sponsorkliks!

  Met sponsorkliks kan iedereen, die online producten of diensten koopt, v.v. Kagia financieel steunen. De webshops van Bol.com en Coolblue zijn populair, maar bij het online boeken van uw vakantie via bijvoorbeeld Expedia, Booking.com of AirBNB ontvangt v.v. Kagia ook een mooie provisie. Met andere woorden: bestel NIX zonder Sponsorkliks en klik op de link op de Kagia website (of direct hier) voor het doen van je online aankopen.

  Opmerkingen over deze nieuwsbrief of suggesties voor toekomstige nieuwsbrieven? Mail dan naar nieuwsbrief@kagia.nl.

  Voorgaande edities van de nieuwsbrief zijn terug te vinden op deze pagina