• Ontvang je de nieuwsbrief van v.v. Kagia nog niet automatisch in je mailbox? Meld je dan aan via onderstaand formulier!

  *Verplicht veld

  Powered by MailChimp

 • View this email in your browser
  Nieuwsbrief v.v. Kagia
  November 2023

  Kagianen in actie!

  Beste Kagianen,

  Alle Kagia teams zijn, ondanks de bijzonder regenachtige zaterdagen, de afgelopen weken volop in actie geweest. De dames 35+ zijn in hun najaarsreeks ongeslagen kampioen geworden, gefeliciteerd dames! Helaas vallen de resultaten bij het eerste elftal de laatste weken niet mee. Komende zaterdag is alweer de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop van de mannen van Koen en Ronald. Met jullie steun moeten dit drie winstpunten worden en zien we jullie na afloop graag in de kantine voor de gezellige derde helft.

  Komende vrijdag, 1 december, is het “Ladies Night” bij Kagia. Vanaf 19.30 kunnen jullie onze eigen dames 7x7 teams in actie zien en voorafgaand strijden alle meiden van onze jeugdafdeling om de felbegeerde penalty bokaal. Uiteraard sluiten we ook deze wedstrijden in de kantine af en huldigen we het dames 35+ team voor het prolongeren van het kampioenschap.

  Voor alle ouders van de jeugdleden gaat er in 2024 iets veranderen. Vele oproepen voor ondersteuning achter de bar hebben helaas niet geleid tot een structurele bezetting. Vanaf 2024 wordt daarom wekelijks een jeugdteam van de week benoemd, waarvan we een aantal ouders verwachten om in actie te komen en de barbezetting van 12.00-16.00 in te vullen. De complete uitleg van dit initiatief lees je elders in deze nieuwsbrief.

  Op de achtergrond is de sfeer commissie volop in actie met de organisatie van diverse evenementen in de gezellige december en januari maanden. Houd de sociale media van Kagia hiervoor in de gaten.

  Verder in deze nieuwsbrief een korte terugblik op de Algemene Leden Vergadering, een Veilig Sportklimaat bij v.v. Kagia, de status van onze toekomstige organisatie en nodigen we jullie van harte uit om zelf in actie te komen tijdens onze Doe-Dag op zaterdag 16 december a.s.

  Via deze weg wens ik jullie, namens het bestuur, hele fijne feestdagen en een gezond en sportief nieuwjaar. Geniet met familie & vrienden van deze tijd en we zien jullie graag weer in actie in 2024!

  Met sportieve groet,

  Namens het bestuur
  Elbert Hulsbos

  Kerststol voor alle vrijwilligers
  Voetbalvereniging Kagia draait volledig op haar vrijwilligers. Als blijk van waardering biedt het bestuur aan alle vrijwilligers graag een kerststol aan. Onze broodjes leverancier Ammerlaan De Bakkers levert de heerlijke kerststollen.
  Via jouw vrijwilligers appgroep word je binnenkort uitgenodigd om de kerststol op zaterdagmiddag 16 december a.s. op te halen.
  Vrijwilligers bedankt!
  Terugblik Algemene Leden Vergadering (ALV)

  27 Oktober vond de Algemene Ledenvergadering ("ALV") over het seizoen 2022/2023 plaats. Naast de standaard agendapunten zijn er deze avond een aantal specifieke zaken besproken, De samenvatting hiervan vind je hier. De presentatie van de ALV (exclusief financiële stukken) vind je via deze link.

  Status Toekomstige organisatie Kagia

  Vanuit het bestuur werken we aan de vernieuwing van Kagia. Dit om enerzijds pijnpunten in de huidige structuur weg te nemen en anderzijds ons voor te bereiden op de toekomstige ontwikkelingen (nieuwbouw en groei). In de Algemene Leden Vergadering hebben we daar de aanwezigen mondeling over geïnformeerd. Graag benutten we deze nieuwsbrief voor het delen van de stand van zaken.

  De visie op v.v. Kagia is als volgt geformuleerd:

  “Voetbalvereniging Kagia is een familieclub voor en door elkaar uit het dorp Lisserbroek, waarbij voetbalplezier en gezelligheid voorop staan.

  Voetbalvereniging Kagia maakt de voetbalsport mogelijk voor iedereen en heeft de sportieve ambitie om optimale prestaties te halen met alle teams. De vereniging is een ontmoetingsplaats waar prestatie en gezelligheid in gezamenlijkheid gaan, waar normen en waarden gelden en waar iedereen respect heeft voor elkaar, zowel binnen als buiten het voetbalveld. Dit alles vormt de basis voor de maatschappelijke functie van onze vereniging.”

  Aansluitend hebben we de organisatie van Kagia vernieuwd naar:
   

  Afbeelding met tekst, schermopname, diagram, ontwerpAutomatisch gegenereerde beschrijving
   

  Momenteel zijn we op zoek naar vrijwilligers die verantwoording willen nemen op één van bovenstaande commissies. We zijn al aardig op weg voor de invulling van een aantal vacante posities, maar nog niet compleet. Ben je geïnteresseerd in één van de bovenstaande commissies of wil je vrijblijvend eens van gedachten wisselen? Aarzel niet en stuur mij een email op elbert.hulsbos@kagia.nl.  

  Elbert Hulsbos 

  Opbrengst Grote Clubactie

  Dit jaar is er met de Grote Clubactie het fantastische bedrag van € 3.184,80 opgehaald! In totaal zijn er 1.327 loten verkocht waarvan 8 superloten.

  De Superloten zijn gekocht door: 
  • P Timmermans
  • Richard Trompert
  • Hulsbos Financiele Diensten B.V.
  • Kagia 7
  • Trainers en Leiders jeugd
  • Jumba Woonplatform
  • Move it Forward
  Heb jij een lot / loten? Kijk hier of je in de prijzen bent gevallen! 
  v.v. Kagia ontvangt predicaat voor Haarlemmermeerse Richtlijn voor Veilig Sportklimaat 

  Eén van de doelstellingen van v.v. Kagia is het zijn en blijven van een vereniging waar iedereen zich veilig voelt. Om deze doelstelling te bereiken, is het afgelopen jaar gewerkt aan de voorwaarden om te voldoen aan de Haarlemmermeerse Richtlijn voor Veilig Sportklimaat. Hiermee beogen we onze spelers & speelsters te beschermen tegen ongewenst of (seksueel) grensoverschrijdend gedrag van begeleider(s). Mocht er voor, tijdens of na de training of wedstrijd toch iets voorgevallen zijn? Dan kun je contact opnemen met de vertrouwenscontactpersoon (VCP) van v.v. Kagia, René Nieuwenhuizen. Met René kun je in vertrouwen praten over wat je dwars zit.  

  Om aan de Haarlemmermeerse Richtlijn te voldoen heeft: 

  • het bestuur het huishoudelijk reglement bijgewerkt en een Gedragscode voor jeugdtrainers en leiders opgesteld. 

  • de jeugdcommissie een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor alle vrijwilligers die omgaan met jeugdleden aangevraagd en  

  • René (VCP) de officiële cursus voor Vertrouwenscontactpersoon, gegeven door Academie voor Sportkader bij NOC-NSF, gevolgd. 

  En dit alles heeft geleid tot succes! We kunnen jullie mededelen dat Kagia op zaterdag 25 november j.l. officieel het predicaat “Haarlemmermeerse Richtlijn voor Veilig Sportklimaat” ontvangen heeft uit handen van Wethouder mevrouw Sedee.  

  Wil je meer weten over het Veilige Sportklimaat, onze Vertrouwenscontactpersoon of de gedragscode van leiders en trainers? Kijk dan op Veilig Sportklimaat | v.v. Kagia.  

  Wij zijn trots dat we het predicaat hebben ontvangen. Gelukkig is het aantal meldingen de afgelopen jaren nihil geweest en hopen wij dat dit de komende jaren ook zo blijft.        

  Chantal Wullems,  
  Rene van Nieuwenhuizen en 
  Elbert Hulsbos 

  Nieuwe leden van de Club van 100

  De Club van 100 is verheugd de volgende nieuwe leden te verwelkomen:
  Niek de Vlieger
  Wim van der Meulen
  Cees van Iperen
  Jan van Bemmelen
  Kagia 1 - seizoen 2023/2024
  Als lid van de club van 100 steun je v.v. Kagia met een financiële bijdrage van EUR 50,- per seizoen. De inkomsten worden gebruikt voor ter ondersteuning van activiteiten of aankopen voor de gehele vereniging. Van het sinterklaasfeest voor de jongste jeugd tot de aankoop van voetbaldoelen.
  Jij kunt ook lid worden van de club van 100! Het aanmeldingsformulier vind je hier

  Scheidsrechtercommissie zoekt versterking

  De scheidsrechtercommissie is verantwoordelijk voor alle scheidsrechters van v.v. Kagia. Wekelijks stelt de commissie de scheidsrechters aan.

  Ook dit seizoen is dat weer goed gelukt met dank aan een trouwe groep scheidsrechters.

  Naast het blijven zoeken naar nieuwe scheidsrechters zoeken we ook een nieuw lid voor onze scheidsrechtercommissie.

  De scheidsrechtercommissie:

  • Aanstellen van scheidsrechters onderbouw, bovenbouw en senioren
  • Faciliteren van materialen voor de scheidsrechters
  • Faciliteren van activiteiten voor de scheidsrechters
  • Informeren van (nieuwe) spelregels aan spelers, trainers en leiders
  • Organiseren van spelregelavonden
  • Aanspreekpunt voor commissies en bestuur
  • Contact met KNVB en COVS
  • Contact met regionale scheidsrechtercommissies

  Lijkt je het leuk om samen met Paul van der Lans en Maarten van der Niet de commissie vorm te geven of wil je meer informatie over deze leuke taak?

  Neem dan contact op met scheidsrechters@kagia.nl.

  Start Team van de Week bij Jeugdteams v.v. Kagia 

  v.v. Kagia draait op vele vrijwilligers. Samen zorgen we ervoor dat iedereen met plezier kan voetballen, het sportpark er wekelijks opgeruimd en schoon bij ligt en in de kantine een hapje en drankje kan worden genuttigd. Helaas is het al langere tijd erg lastig om wekelijks de barbezetting rond te krijgen. Daarom starten we na de winterstop ook bij de jeugdteams van v.v. Kagia met het “Team van de Week” initiatief.  
   
  Wat is het Team van de Week? 
  Team van de Week is het initiatief vanuit de barcommissie om de bardiensten op zaterdag structureel en ruim vooruit ingepland te krijgen. Alle jeugdteams worden tot het einde van het lopende seizoen (2023/2024) één keer ingepland om minimaal 4 ouders te leveren voor de bar/keukendienst van 12.00-16.00 uur. De jeugdleiders coördineren de indeling van de ouders vanuit het Team van de Week.  

  Is dit een nieuw initiatief? 
  Nee, dit betreft een uitbreiding van een lopend initiatief. Sinds vorig jaar draaien alle seniorenteams (incl. JO19) al succesvol mee in de bezetting van de bar tussen 16.00-20.00 uur. 

  Welke jeugdteams zijn Team van de Week? 
  Alle jeugdteams tot en met de JO16-1 zijn dit seizoen nog 1x Team van de Week. Zoals hierboven al vermeld draaien de JO19-teams en senioren mee in het barschema voor de late bardienst (16.00-20.00 uur). 

  Beloning voor hele team na afronding taken 
  Omdat wij het fijn vinden dat ouders van het Team van de Week hebben geholpen met de bardiensten, mogen de spelers van het Team van de Week, na hun wedstrijd op die dag op kosten van v.v. Kagia een snoepje in onze kantine komen halen. De jeugdleiders coördineren dit. 

  Ben ik tot medewerking verplicht? 
  Ja, hiermee blijven de kosten van de contributies en kantine prijzen zo laag mogelijk, het verhoogt de betrokkenheid bij de Kagia én je leert elkaar beter kennen. Overigens is dit ook vastgelegd in regel 10 van het aanmeldformulier “v.v. Kagia kan actief een beroep doen op uw ouders of u zelf (ouder dan 18 jaar) voor een actieve rol in het vrijwilligerswerk”.  

  Wat zijn de taken van het Team van de Week? 
  De taken bestaan uit het draaien van een keuken of bardienst. We verwachten de ouders om 11.45 uur in de keuken van v.v. Kagia. Ter plekke worden de taken door een ervaren barmedewerker uitgelegd en ondersteunt deze medewerker de ouders tijdens het eerste uurtje van de dienst.  

  Tot slot 
  Wij vinden het als v.v. Kagia belangrijk dat al onze (ouders van jeugd) leden een actieve bijdrage leveren aan het verenigingsleven. v.v. Kagia maken we niet voor niets al meer dan 90 jaar voor en door elkaar. Wij hopen dan ook dat er vanuit dit initiatief meerdere ouders zich bij de barmedewerkers aanmelden, waardoor we uiteindelijk weer terug kunnen naar de bardiensten draaien vanuit een vrijwilligerspoule. Als dit niet lukt, zullen we het Team van de Week initiatief doorzetten naar het volgende seizoen. Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit bericht, dan horen wij dat graag van u op barcommissie@kagia.nl.  

  Wij rekenen op jullie medewerking! 

  Barcommissie

  Kagia Doe-dag: Zaterdag 16 december van 13.00-16.00 uur 

  Ook het prachtige sportcomplex vraagt na een intensieve eerste seizoenshelft de nodige aandacht en willen we opgeruimd en schoon klaarmaken voor het nieuwe jaar. Op zaterdag 16 december van 13.00-16.00 steken we daarom met elkaar de handen uit de mouwen. Doe je ook mee op deze Kagia Doe-dag? 

  We starten om 13.00 uur met een kopje koffie en gaan aan de slag met het reinigen van de kantine, commissiekamers en het repareren van kleine gebreken. Om 16.00 uur sluiten we af met een hapje en drankje. 

  Aanmelden mag via deze link of kom zaterdag 16 december om 13.00 uur gewoon gezellig langs. 

  Groet, 
  Elbert Hulsbos 

  Sponsorkliks!

  Met sponsorkliks kan iedereen, die online producten of diensten koopt, v.v. Kagia financieel steunen. De webshops van Bol.com en Coolblue zijn populair, maar bij het online boeken van uw vakantie via bijvoorbeeld Expedia, Booking.com of AirBNB ontvangt v.v. Kagia ook een mooie provisie. Met andere woorden: bestel NIX zonder Sponsorkliks en klik op de link op de Kagia website (of direct hier) voor het doen van je online aankopen.

  1 December spelen de mannen 35+ en de dames 30+ hun competitieronde bij Kagia. Na afloop zorgt zingende DJ Dennis voor een gezellige 3e helft in onze kantine? Zien we jou daar? 
  Opmerkingen over deze nieuwsbrief of suggesties voor toekomstige nieuwsbrieven? Mail dan naar nieuwsbrief@kagia.nl.

  Voorgaande edities van de nieuwsbrief zijn terug te vinden op deze pagina
  Facebook v.v. Kagia
  Instagram v.v. Kagia
  Twitter v.v. Kagia
  Website v.v. Kagia
  Je ontvangt deze mail omdat je lid bent van v.v. Kagia. Indien jouw mailadres voor meerdere leden is geregistreerd, ontvang je deze nieuwsbrief slechts eenmaal. Vragen of opmerkingen? Kijk hier voor een overzicht van contactpersonen. 


  This email was sent to *|EMAIL|*
  why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
  *|LIST:ADDRESSLINE|*