• Ontvang je de nieuwsbrief van v.v. Kagia nog niet automatisch in je mailbox? Meld je dan aan via onderstaand formulier!

  *Verplicht veld

  Powered by MailChimp

 • View this email in your browser
  Nieuwsbrief v.v. Kagia
  Juni 2023

  Trots – Proud – Stolz – Fier!

  Beste Kagianen,

  Vorige maand konden jullie het al lezen: Meimaand – Finalemaand. En wat voor één!

  Op Hemelvaartsdag was Kagia traditioneel het middelpunt van het Internationaal Jeugdtoernooi voor onze jongste jeugdteams. Een jaar van voorbereiding door de toernooicommissie, communicatie in meerdere talen, vele blije voetbalgezichtjes en vele vrijwilligers die deze dag mogelijk maken. Het was een prachtige toernooidag. Zeker een Kagia moment om Trots – Proud – Stolz – Fier op te zijn!

  De mannen van het eerste elftal onder leiding van Hein speelden zich afgelopen week via een zwaar bevochten 1-0 overwinning veilig in de 2e klasse. Dit had niemand vijf maanden geleden kunnen dromen, toen het eerste na 9 wedstrijden op 3 punten onderaan de ranglijst stond. Klasse mannen, jullie mogen trots zijn op deze bijzondere prestatie.

  Afgelopen maand mochten we ook drie kampioenen bijschrijven in de geschiedenisboeken van Kagia. De dames 30+, Kagia 5 en Kagia 7 wisten in hun competities dit (voor)jaar als eerste te eindigen. Kagia is trots op jullie teamprestatie en geniet van dit moment.

  Op vrijdag 12 mei stonden de vrijwilligers centraal. Een hapje & drankje, potje voetballen met de kinderen, een muziek bingo en even de voetjes van de vloer. Het bestuur is trots op zo’n grote groep vrijwilligers van jong en oud en erg dankbaar voor jullie inzet dit seizoen.

  Al deze trots momenten lijken vanzelfsprekend, maar zijn dat zeker niet. Daarom kijken we als bestuur vooruit en hebben we tijdens een klankbordavond met ruim 20 leden gesproken over de visie en organisatie van de toekomst. Met de opmerkingen gaan we deze zomer aan de slag. Op korte termijn praten we verder over twee urgente uitdagingen binnen de club: 1. De organisatie van de bar en 2. De sponsorcommissie. Beide onderwerpen zorgen voor een groot deel van onze inkomsten en moeten daarom worden opgepakt. Houd de social media kanalen in de gaten en kom ook meedenken hoe we deze uitdagingen kunnen oplossen!

  Helaas zijn we afgelopen week geconfronteerd met vandalisme op veld 3. Een brandvlek op het veld en netten uit de doelen. Heb je iets gezien, laat het ons weten. En spreek elkaar aan bij ongepast gedrag.

  We naderen het einde van het seizoen, de zomerstop komt eraan. Maar er staan nog vele mooie trots momenten op de agenda: vriendjes- & vriendinnetjesdagen, finale LAV-cup, de traditionele slotdag, jeugdkamp en een Kagia doe-dag.  Geniet ervan!

  Met sportieve groet,

  Namens het bestuur
  Elbert Hulsbos

  Graskampioen sponsort Kagia met een reclamebord

  Als jeugdspeler doorliep Stan Hengstmengel alle jeugdteams en momenteel voetbalt Stan in Kagia 2. Enige tijd geleden heeft Stan samen met zijn zakelijke partner Koen het bedrijf 'Graskampioen' opgestart. Graskampioen is gevestigd in Aalsmeer en is de kampioen in kunstgras, voor in de tuin, op het balkon, het terras of het sportveld.
  Stan en Koen wilden graag een reclamebord bij v.v. Kagia om hun jonge bedrijf onder de aandacht te brengen. Onlangs is de overeenkomst getekend en vanaf volgend seizoen is het bord langs het hoofdveld te bewonderen.

  Vier nieuwe spelregels bij de O13

  De KNVB zet zich in voor een veilige omgeving waarin kinderen met plezier (steeds) beter kunnen leren voetballen. Daarnaast willen we graag dat het voetbal zo aantrekkelijk, sportief en eerlijk mogelijk wordt gespeeld.

  Na een pilot wil de KNVB vier nieuwe spelregels invoeren: de zelfpass, de intrap/indribbelen, de tijdstraf en het vliegend wisselen (zie PDF). Deze regels zouden de aantrekkelijkheid, sportiviteit en eerlijkheid van het spel moeten verhogen.

  • Zelfpass: De speler hoeft de bal bij een vrije schop niet alleen naar een medespeler te passen, maar mag ook een pass op zichzelf geven. Het is dus toegestaan om bij een vrije trap, nadat de bal heeft stilgelegen, zelf met de bal te gaan dribbelen.
  • Intrap/indribbelen: Als de bal over de zijlijn gaat, mogen spelers de bal in het veld trappen of dribbelen in plaats van gooien. Ook bij een hoekschop, doelschop of de aftrap mogen spelers gaan dribbelen in plaats van de bal trappen.
  • Tijdstraf: Deze spelregel wordt al gedeeltelijk toegepast in de O13. Bij een gele kaart moet een speler vijf minuten van het veld af. Bij een rode kaart wordt de speler voor de rest van de wedstrijd van het veld gestuurd, maar voor hem of haar mag na tien minuten wel een wisselspeler in het veld komen.
  • Vliegend wisselen: Een speler mag gedurende het spel, dus zonder dat de wedstrijd wordt stilgelegd, bij de middenlijn en aan de kant van de dug-out worden gewisseld. Later mag hij of zij ook weer terug in het veld komen.

  De komende periode wordt er meer bekend over deze nieuwe spelregels. Voor meer informatie over de spelregels, kijk op: Spelregeldocumenten | KNVB

  De scheidsrechtercommissie

  Financieel nieuws

  Het seizoen 2022/2023 loopt richting het einde en dus geef ik graag een korte tussenstand over de financiële stand van zaken.
  Ik ben verheugd om te kunnen melden dat het seizoen met een positief exploitatiesaldo zal worden afgesloten. De diversen categorieën opbrengsten, zoals contributies, sponsoring en kantine-inkomsten, komen iets boven de begroting uit. De uitgaven liggen op het niveau van de begroting. De definitieve cijfers met toelichting  worden gepresenteerd in de Algemene Ledenvergadering.

  Met het bestuur werken we aan de begroting voor het nieuwe seizoen, en een financieel meerjarenplan voor de komende seizoenen. In het ledenbestand zien we een stabiel aantal senioren en een kleine groei bij de jongere jeugd. Daarnaast hebben we ook te maken met onzekerheden, zoals prijsstijgingen door verschillende leveranciers (met name energie), de toekomst van onze accommodatie en de interne vrijwilligersorganisatie. We voorzien een stijging van de contributiegelden, maar proberen als dorpsclub financieel toegankelijk te blijven voor iedereen. De contributiebedragen worden binnenkort via onze website en sociale kanalen openbaar gemaakt.

  Gerco Hulsbos,
  Penningmeester 
  Zomerstop

  De zomerstop gaat in na de slotdag op zaterdag 24 juni 2023. Trainen is op de kunstgrasvelden mogelijk tot vrijdag 23 juni 2023.

  Daarna zijn de velden gesloten. Vanaf maandag 14 augustus 2023 zijn de velden weer geopend voor trainingen.

  De werkelijke start van de trainingen is de verantwoordelijkheid van de (nieuwe) trainer.

  Reanimatie en AED cursus bij v.v. Kagia
   
  Op maandag 11 en woensdag 13 september 2023 wordt er door v.v. Kagia een Reanimatie en AED cursus voor leden en vrijwilligers aangeboden.

  Voor beide avonden zijn er maximaal 10 plekken (vol = vol). Aanmelden kan door een e-mail te sturen met daarin:

  Voorletters
  Roep- en achternaam
  Geboortedatum
  (Vrijwilligers) functie bij v.v. Kagia

  Aanmelden: mark.scholte@kagia.nl
  Kosten: aangeboden door v.v. Kagia
  Locatie: Kantine v.v. Kagia

  T.z.t. ontvang je meer informatie over de avond.

  Agenda Juni

  23 Juni: Koppelklaverjassen
  24 Juni: Slotdag
  30 Juni - 2 Juli: Jeugdkamp

  Je vindt de volledige agenda hier.

  Jeffrey van Klaveren volgt Andre Markus op als Hoofd Jeugdopleidingen
   

  Jeffrey van Klaveren wordt de nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen (HJO) bij v.v. Kagia en volgt daarmee Andre Markus op die na dit seizoen stopt als HJO.

  Van Klaveren is geen onbekende binnen de club. Hij is vader van Boris, Max en Jack, maakt sinds twee seizoen deel uit van de VTC jeugd, is jeugdtrainer en speelt af en toe een wedstrijdje bij de senioren.

  Jeffrey stelt zich graag nog even voor
  23 jaar geleden heb ik op 17-jarige leeftijd mijn TC3 cursus bij de KNVB gehaald en ben ik bij FC Weesp begonnen als hoofdtrainer van de D-pupillen.  Vervolgens de stappen gemaakt naar de B selectie die landelijk speelde.

  FC Weesp is een partnerclub van Ajax en daarom mocht ik in die tijd diverse stages lopen binnen de selectieteams van AJAX. In deze periode heb ik mijn rugzakje aardig kunnen vullen. Toen ik 10 jaar geleden naar Lisserbroek verhuisde ben ik gestopt met voetbal om tijd in mijn gezin te stoppen en zoals de meeste weten inmiddels 3 jongens rijker. Toen Boris 4,5 jaar geleden op voetbal ging bij Kagia ben ik eigenlijk gelijk weer begonnen als trainer en inmiddels heb ik daar weer heel veel plezier in. Naast het geven van trainingen en begeleiden van de wedstrijden vind ik mijn rol binnen de VTC ook heel erg leuk. Het mee mogen praten over de voetbal visie van de club, het jeugdplan en de toekomst vind ik echt heel tof. Nu Andre Markus en Kagia hebben besloten om uit elkaar te gaan heb ik direct mijn ambitie om HJO bij Kagia te worden bekend gemaakt. Ik ben erg gemotiveerd om die rol de komende jaren op me te nemen. Het lijkt mij, met alle uitdagingen die er binnen het hedendaagse voetbal zijn, een goed moment om vanuit de VTC-jeugd door te schuiven als HJO. Ik heb er zin in.

  Ook de VTC jeugd, die gevormd wordt door Jeffrey Nijenhuis, Ronald Gresnigt en Elwin Kool, is erg positief. Jeffrey is een jongen van de club, weet waar de uitdagingen en kansen liggen, en straalt een hoop energie uit. De komende periode gaan we het vernieuwde beleidsplan jeugd afronden en implementeren. Daar ligt direct een mooie coachende rol voor Jeffrey en de VTC jeugd. Het doorschuiven van Jeffrey van Klaveren zorgt voor een vacante positie binnen de VTC jeugd. Binnenkort hopen wij ook deze vacature in te kunnen vullen waarmee de VTC jeugd klaar is voor de toekomst.

  Mark Scholte
  Bestuurslid voetbalzaken

  Scheidsrechtercommissie zoekt versterking

  De scheidsrechtercommissie is verantwoordelijk voor alle scheidsrechters van v.v. Kagia. Wekelijks stelt de commissie de scheidsrechters aan.

  Ook dit seizoen is dat weer goed gelukt met dank aan een trouwe groep scheidsrechters.

  Naast het blijven zoeken naar nieuwe scheidsrechters zoeken we ook een nieuw lid voor onze scheidsrechtercommissie.

  De scheidsrechtercommissie:

  • Aanstellen van scheidsrechters onderbouw, bovenbouw en senioren
  • Faciliteren van materialen voor de scheidsrechters
  • Faciliteren van activiteiten voor de scheidsrechters
  • Informeren van (nieuwe) spelregels aan spelers, trainers en leiders
  • Organiseren van spelregelavonden
  • Aanspreekpunt voor commissies en bestuur
  • Contact met KNVB en COVS
  • Contact met regionale scheidsrechtercommissies

  Lijkt je het leuk om samen met Paul van der Lans en Maarten van der Niet de commissie vorm te geven of wil je meer informatie over deze leuke taak?

  Neem dan contact op met scheidsrechters@kagia.nl.

  Vakantie boeken? Gebruik Sponsorkliks!

  Met sponsorkliks kan iedereen, die online producten of diensten koopt, v.v. Kagia financieel steunen. "Boekt u uw vakantie online? Ook dan geldt: bestel nix zonder sponsorkliks! Via de sponsorkliks optie op www.kagia.nl kun je onze club een bedrag sponsoren bij het boeken van je vakantie. Boeking sites als Booking.com, Expedia, Centerparcs, Belvilla, Booqify en ANWB doen mee." . Met andere woorden: bestel NIX zonder Sponsorkliks en klik op de link op de Kagia website (of direct hier) voor het doen van je online aankopen.

  Opmerkingen over deze nieuwsbrief of suggesties voor toekomstige nieuwsbrieven? Mail dan naar nieuwsbrief@kagia.nl.

  Voorgaande edities van de nieuwsbrief zijn terug te vinden op deze pagina