• Ontvang je de nieuwsbrief van v.v. Kagia nog niet automatisch in je mailbox? Meld je dan aan via onderstaand formulier!

  *Verplicht veld

  Powered by MailChimp

 • View this email in your browser
  Nieuwsbrief v.v. Kagia
  Januari 2023

  We mogen weer!

  De feestdagen liggen inmiddels achter ons. De traditionele nieuwjaarsreceptie werd goed bezocht door jong en oud en daarmee is de winterstop definitief ten einde. Kortom, we mogen weer!

  Alle trainingen voor jeugd en senioren zijn gestart en de eerste wedstrijden van 2023 hebben al plaatsgevonden. Ons eerste elftal mag ook weer door met hun doelstelling om zich in de 2e klasse veilig te spelen. Helaas werd de competitiewedstrijd tegen Docos door winterse omstandigheden afgelast. Aanstaande zaterdag gaat Kagia 1 op bezoek bij RVC ’33 er alles aan doen om de drie punten naar Lisserbroek mee te nemen. We mogen weer en zien jullie graag langs de lijn.

  Voor de VTC stond de winterstop in het teken van de werving van een nieuwe hoofdtrainer. We zijn zeer verheugd te kunnen melden dat Koen van der Vlugt vanaf het seizoen 2023/2024 de nieuwe hoofdtrainer wordt.

  En uiteraard mogen we ook weer aan de slag met leuke sfeer activiteiten voor en door jong en oud. De eerste avond koppel klaverjassen was met 10 tafels weer een gezellige kaartavond. Komende maand is er onder andere een FIFA toernooi voor O13 en ouder en wordt het jaarlijkse themafeest “Fiesta Mexicana” georganiseerd door de sfeercommissie. Houd de activiteiten kalender goed in de gaten voor alle details.

  We mogen ook weer voor, tijdens of na de wedstrijden een hapje en drankje nuttigen in de gezellige Kagia kantine. Het is zo vanzelfsprekend om bij onze barmedewerkers je bestelling te plaatsen. Toch is het wekelijks een grote klus om de bezetting rond te krijgen. Ook jullie, (ouders van) Kagia leden, mogen in 2023 weer meedoen. Neem met één van de bestuursleden contact op voor een vrijblijvend gesprek of laat je interesse gebieden achter via “Taakie”.  

  We mogen weer: veel plezier op of langs het veld, tijdens de derde helft of bij één van de vele Kagia activiteiten.

  Met sportieve groet,

  Namens het bestuur,
  Elbert Hulsbos

  Nieuwjaarsspeech 2023: Niemand kan het alleen!

  Beste vrienden en vriendinnen van Kagia,

  Van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie, hier in onze eigen kantine, maar ook online vanuit het verre Spaanse Calella, waar onze selectie momenteel op trainingskamp is. Leuk dat jullie er digitaal bij zijn?

  Ik wil jullie namens het bestuur allereerst een heel gelukkig, gezond en sportief 2023 toewensen. Straks kijk ik vooruit naar de grote thema’s voor het komende jaar. Maar eerst blikken we graag met jullie terug op een prachtig jaar 2022, een jaar waarin we na de Corona lockdown onder andere ons 90 jarig jubileum mochten vieren. Kijk mee en geniet nog één keer van al de mooie momenten van 2022!

  Zie hieronder voor het filmpje of bekijk deze via Jaaroverzicht v.v. Kagia - 2022

  Besparen op gas- & elektra verbruik

  Ook voor Kagia zijn de sterke stijgingen voor gas en elektra merkbaar. Per 1 januari jl. hebben we een nieuw contract met flexibele dagprijzen die hoger liggen dan de prijzen van het vorige contract. Met een kleine werkgroep hebben we de volgende maatregelen voorbereid en doorgevoerd om het gasverbruik met minimale investering op de korte termijn te kunnen beperken:

  • Aanbrengen drammers op buitendeuren
  • Aanbrengen van radiatorfolie in kantine
  • Aanbrengen raamfolie in commissie- en bestuurskamer
  • Plaatsen van elektrische kachels in commissie- en bestuurskamer
  • Instellen van verwarming in kleedkamers op minimale temperatuur
  • Plaatsen van infrarood paneel in massagekamer
  • Isoleren van “tochtige” plekken boven plafond van de kantine

  We bewaken het gas- en elektra verbruik op weekbasis. Dure, lange termijn investeringen in de huidige accommodatie proberen we in verband met de geplande nieuwbouw te voorkomen.

  Uiteraard houden we bij voorkeur de douche faciliteiten onbeperkt voor jullie toegankelijk. Hier hebben jullie zelf een belangrijke rol in. Houd het douchen kort, zodat onze gasrekening niet te hoog wordt. Wij rekenen op jullie medewerking. Mocht je ideeën hebben hoe we binnen Kagia op gas- en elektra verbruik kunnen besparen, neem dan met mij contact op.
   


  Sportieve groet,
  Elbert Hulsbos

  Barvrijwilligers gezocht! 

  We zijn allemaal superblij dat we eindelijk weer een “normaal” voetbalseizoen spelen!
   
  Dat betekent ook dat we graag weer een beroep doen op jou als vrijwilliger.

  Er komt veel voor kijken om een club als v.v. Kagia te laten draaien. Voor- en achter de schermen, op- en naast het veld, voor- tijdens- en na het seizoen zijn steeds vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden.
   
  Helaas komen we op veel vlakken nog vrijwilligers te kort. Met name achter de bar hebben we momenteel een groot probleem.
   
  Heb je 1 x in het kwartaal 4 uurtjes vrij om achter de bar te helpen?
   
  Vind je het gezellig om de kinderen te voorzien van een AA’tje, een zakje snoep of chips?
  Dan is de shift van 08:00 – 12:00 uur misschien iets voor jou!
   
  Vind je het leuk om spelers en toeschouwers te voorzien van een warme hap en een drankje?
  Dan is de shift van  12:00 – 16:00 uur echt iets voor jou!
   
  Hou je meer van een biertje tappen en de gezelligheid van de kantine?
  Geef je dan op voor de shift van 16:00 uur- sluit!
   
  Zonder de vrijwilligers en de kantine is de club nergens.. dus HELP v.v. Kagia en geef je op via barcommissie@kagia.nl of spreek een van de coördinatoren aan.
   
  We rekenen op jullie!
  Trudi, Ineke, Patricia, Robin, Chris en Chantal

  R E S P E C T

  Iets dat we graag als vanzelfsprekendheid willen zien, maar toch nog (te) vaak onzichtbaar is: respect. Tijdens het regionale overleg van de scheidsrechterscommissies is daarom besloten meer aandacht te vragen voor de omgang met elkaar, en dan met name richting de arbitrage.

  Door elkaar voor de wedstrijd een respectvolle boks of high-five te geven vragen we aandacht voor wederzijds respect. In het tonen van respect naar elkaar zit misschien wel de mooiste winst

  𝗪𝗲 𝗱𝗼𝗲𝗻 𝗱𝗶𝘁 𝘀𝗮𝗺𝗲𝗻 
  A.S.C. | RKSV Blauw-Zwart | Sportvereniging EMM21 | DoCoS | FC Lisse | FC Oegstgeest | VV Foreholte | SV Hillegom | Voetbalvereniging Kagia | VV Katwijk | Rkvv Meerburg | vv Noordwijk | Quick Boys Katwijk | FC Rijnvogels | Sporting Leiden | Voetbalvereniging SJC | Ter Leede | RKVV Teylingen | Valken'68 | Rkvv Van Nispen | VVSB | SV Warmunda 

  TAAKIE

  Afgelopen November hebben wij een speciale nieuwsbrief verstuurd over de introductie van Taakie. Wij zullen Taakie vanaf dit seizoen inzetten om diverse vrijwilligersdiensten in te vullen. 

  De introductiemail gemist of nog eens rustig nalezen? Dat kan hier

  Direct aangeven waar jouw interesses liggen? Vul dan de vragenlijst in via deze link!

  Kagia wil doorpakken met meisjesvoetbal

  Graag stellen we je voor aan Miranda Hulsbos en Esther Gresnigt van der Niet.
  Deze twee gedreven dames gaan zich inzetten voor het meiden voetbal bij Kagia. Via deze link vind je een leuk interview door voetbal journaal bollenstreek. 

  Koen van der Vlugt nieuwe hoofdtrainer v.v. Kagia

  v.v. Kagia is zeer verheugd te kunnen melden dat Koen van der Vlugt vanaf het seizoen 2023/2024 de nieuwe hoofdtrainer wordt. De oefenmeester volgt vanaf komend seizoen Hein Leliveld op.

  Van der Vlugt is geen onbekende voor de club. De Sassenheimer is momenteel werkzaam als hoofdtrainer bij competitiegenoot EMM’21. Voordat hij bij de fusieclub aan de slag ging, was hij actief als trainer bij Noordwijk 2 en in de jeugdopleidingen van Ter Leede en RKVV Teylingen.

  Unaniem advies
  Voorzitter van de voetbaltechnische commissie Mark Scholte is erg tevreden met de komst van Van der Vlugt. “Met Koen halen wij wederom een jonge en ambitieuze hoofdtrainer binnen. Koen is bekend met de cultuur binnen dorpsverenigingen. Zijn achtergrond bij Teylingen en zijn werk de laatste twee seizoenen bij EMM’21 tonen dat aan. Wij zijn als voetbaltechnische commissie dan ook erg tevreden met de aanstelling van Koen.”

  “In samenspraak met de spelersgroep hebben we zorgvuldig gekeken naar wat we zochten. De opdracht was uitdagend, maar met de kwaliteiten en competenties van Koen denken wij geslaagd te zijn in onze zoektocht.”

  “Tijdens de sollicitatieprocedure heeft Koen aangetoond bij onze vereniging te passen. Daarnaast hebben zijn visie op voetbal in combinatie met de manier van werken ervoor gezorgd dat er een unaniem advies kwam. Zowel de voetbaltechnische commissie als de spelersraad gaven het advies om te gaan samenwerken met Koen. Uiteraard hebben wij naar dit advies geluisterd en zijn wij tot een overeenkomst gekomen. Wij kijken dan ook enorm uit naar de samenwerking.”

  Goede mix tussen prestatie en plezier
  Ook de nieuwe hoofdtrainer is erg blij met zijn aanstelling voor het komende seizoen. De 34-jarige Sassenheimer, die in het dagelijks leven leerkracht is, reageert dan ook vol enthousiasme. “Ik ben erg blij dat ik bij een dorpsclub als Kagia aan de slag kan als trainer. Ik heb twee hele leuke en goede gesprekken gehad. In eerste instantie met de voetbaltechnische commissie en daarna met de spelers. Mijn gevoel was na deze gesprekken erg goed en ik merkte dat er direct een klik was.”

  “Ik denk goed bij de club te passen, omdat ik mij prettig voel bij een dorpsclub. Een goede mix tussen prestatie en plezier spreek mij aan. Ik hoop met de spelersgroep een eenheid te vormen en dat uitstralen naar iedereen binnen en buiten de club. Daarnaast is presteren erg belangrijk, maar natuurlijk wel gecombineerd met een hoop plezier. Dan weet ik zeker dat het goed gaat komen. Ik kijk dan ook erg uit naar het komende seizoen!

  v.v. Kagia zoekt enthousiaste trainers voor techniektraining

  In de vorige nieuwsbrief (december) hebben we een oproep geplaatst voor trainers die ons na de winterstop willen helpen met techniektraining voor jeugdspelers. We hebben drie aanmeldingen gehad waar we super tevreden mee zijn maar we zoeken nog wel 1 a 2 trainers.

  Hierbij dus nogmaals de oproep voor trainers die mee willen doen met onze techniektraining. De techniektraining is een extra training op (vrijdag)avond tussen 18:00 uur en 19:30 uur. Lijkt het je leuk om ons hierbij te helpen, neem dan contact op met Andre Markus of stuur een e-mail naar: jeugdvoetbalzaken@kagia.nl.

  Maak kennis met Koen van der Vlugt

  Wij laten jullie als Kagianen graag kennismaken met onze nieuwe hoofdtrainer Koen van der Vlugt. Met een aantal vragen hopen wij dat jullie een beeld krijgen wie Koen is en waarom hij graag vanaf volgend seizoen bij v.v. Kagia wil werken.

  1. Wie ben je, waar woon je en wat doe je voor werk Koen? Ik ben Koen van der Vlugt, 34 jaar oud en woonachtig in Sassenheim. Ik het dagelijks leven sta ik voor de klas in het basisonderwijs. Dat doe ik op een basisschool in mijn eigen woonplaats, het Bolwerk en ik doe groep 3 nu voor het derde jaar alweer. Erg leuk om te doen!

  2. Heb je nog leuke hobby’s of andere zaken die wij echt moeten weten? Naast de vele uurtjes die ik in het voetbal stop, doe ik aan tennis en de laatste twee jaar speel ik veel padel. Een verslavend spelletje waar enorm veel in zit.

  3. Hoe verliep jouw carrière als voetballer en trainer? Mijn carrière als voetballer is niet heel spannend te noemen en ik was dan ook geen grootse speler. Ik heb heel mijn leven bij Teylingen gespeeld, zowel in het 2e als 1e. Meer in 2 dan 1, zo eerlijk moet ik dan wel zijn ;). Als trainer vind ik hem iets aansprekender: 6 jaar Teylingen (C1, B1 en A1)/ 5 jaar Ter Leede (D1 en A1) / 2 jaar Noordwijk 2 en nu dus 2 jaar hoofdtrainer bij EMM’21.

  4. Wat motiveerde jou om bij Kagia trainer te worden en wat kom je Kagia brengen? Mij sprak het verhaal van Kagia aan. Een leuke, sociale vereniging die een goede mix wil zien van prestaties en plezier. Wat ik dus kom brengen is eigenlijk bovenstaande: met een flinke dosis enthousiasme met elkaar presteren, maar wel op een manier dat we plezier met elkaar hebben. Want zo werkt het nu eenmaal en zeker tegenwoordig: er moet plezier zijn om tot goede prestaties te komen.

  5. Hoe kijk jij tegen de dorpsclub Kagia aan? Heel goed en vergelijkbaar met bijvoorbeeld mijn huidige club EMM’21 en mijn eigen cluppie Teylingen.

  6. Welke 3 momenten uit jouw trainerscarrière blijven jou het meeste bij?Dan komen toch de kampioenschappen naar boven.
  1. Met Teylingen B1 in een rechtstreeks duel met Quick Boys. Zij hadden genoeg aan een gelijkspel, wij moesten winnen en deden dat ook, thuis, met het minimale verschil van 1-0. Vergeet ik nooit meer.
    
  2. Het kampioenschap met Ter Leede D1 in de sterke hoofdklasse. We wonnen met 1-2 bij VVSB D1 in een competitie met verder o.a. Noordwijk D1, Rijnsburgse Boys D1 en Katwijk D1.
    
  3. Vrij recent nog, de overwinning met EMM ‘21 op bezoek bij Foreholte kort voor de winterbreak. We wonnen met 1-2, waar wij vanaf minuut 25 met 10 man speelden. Een ongekende teamprestatie en het moment na het laatste fluitsignaal én het feest in de kleedkamer zijn de mooiste momenten om mee te maken als trainer gezamenlijk met je spelers?
  7. Door wie ben je in geïnspireerd om trainer te worden en wie waren voor jouw voorbeelden? Dat is er eigenlijk maar één en dat is Kees Zethof. Ik heb hem drie jaar als trainer gehad bij Teylingen. Onder hem speelde ik ook in 1 (hij is niet gek…) en als trainer bij Noordwijk heb ik enorm veel ontwikkeling doorgemaakt dankzij hem. Hij was altijd met mij bezig en ik mocht overal bij op en rondom de wedstrijden van Noordwijk 1.
   
  8. Gaan we je binnenkort al ontmoeten op ons gezellige sportpark? Absoluut! Nu alles rond is, gaan we de gesprekken in om kennis te maken met de spelersgroep, zodat ik in augustus niet blanco hoef te beginnen. Het is belangrijk dat alles goed geregeld is, zodat we een goede start kunnen maken wanneer we daadwerkelijk starten. Ik heb er zin in!

  Koen, bedankt voor je openheid! Wij kijken uit naar je komst.

  Sponsorkliks

  Met sponsorkliks kan iedereen, die online producten of diensten koopt, v.v. Kagia financieel steunen. De webshops van Bol.com en Coolblue zijn populair, maar bij het online boeken van uw vakantie via bijvoorbeeld Expedia, Booking.com of AirBNB ontvangt v.v. Kagia ook een mooie provisie. Met andere woorden: bestel NIX zonder Sponsorkliks en klik op de link op de Kagia website (of direct hier) voor het doen van je online aankopen.

  Inloopspreekuur Sportmedisch Team Boot en Broersen

  Heb jij een blessure opgelopen tijdens een wedstrijd of training? Of een vraag over een langer bestaande klacht? Dan ben jij welkom op het inloopspreekuur van Boot & Broersen.

  Het inloopspreekuur is iedere maandag van 18:30 tot 19:30 uur bij Boot en Broersen in Lisse (Vivaldistraat 67A, 2162 AB Lisse).

  Je moet jezelf wel aanmelden zodat je zeker weet dat er een behandelaar beschikbaar is (zie flyer). Boot en Broersen heeft iedere maandag twee fysiotherapeuten beschikbaar voor het inloopsspreekuur.

  Moet ik iets betalen voor het inloopspreekuur? Nee, het inloopspreekuur is een samenwerking tussen Boot en Broersen en v.v. Kagia. Aan het spreekuur zijn geen kosten verbonden. Het consult wordt ook niet gedeclareerd bij je zorgverzekeraar. Het is dus een “gratis” consult die jou verder helpt met een goede diagnose, doorverwijzing of behandelplan.

  Heb jij als lid van v.v. Kagia behoefte aan een specialist op het gebied van fysiotherapie neem dan eens contact op met de praktijk van Boot en Broersen. Zoals je kunt lezen op de website biedt de praktijk heel veel ondersteuning en behandeling aan.

  Bestuur v.v. Kagia

  Vriendenloterij

  Als je meespeelt in de VriendenLoterij voor v.v. Kagia, komt minimaal 40% van je lotprijs ten goede aan onze mooie club! Speel je al mee, maar is je lot nog niet gekoppeld aan Kagia? Bel dan naar de Vriendenloterij (88 - 020 1020) en koppel je lot eenvoudig. Wil je mee gaan spelen en met jouw deelname Kagia steunen? Kijk dan hier en kies Kagia tijdens de aanmelding als goed doel !
  7x7 voetbal toernooi v.v. Kagia

  De seniorencommissie organiseert weer het 7x7 toernooi. Een voetbaltoernooi voor vrienden- en familieteams op.

  • Vrijdag 10 maart 2023
  • Woensdag 26 april (koningsavond) 2023
  • Vrijdag 2 juni 2023

  Schrijf je vanaf nu in voor de eerste avond op vrijdag 10 maart door een e-mail te sturen naar: seniorenzaken@kagia.nl

  Met sportieve groet,

  Martijn Kool, Chris Nederpelt en Mark scholte

  Opmerkingen over deze nieuwsbrief of suggesties voor toekomstige nieuwsbrieven? Mail dan naar nieuwsbrief@kagia.nl.

  Voorgaande edities van de nieuwsbrief zijn terug te vinden op deze pagina