• Nieuwjaarswedstrijd en Nieuwjaarsreceptie v.v. Kagia groot succes

  9 jan 2019
 • Zaterdag 5 januari 2019 vond de tweede editie van een vernieuwde nieuwjaarsreceptie plaats. Vorig jaar heeft het bestuur voor het eerst de nieuwjaarsreceptie gecombineerd met een Nieuwjaarswedstrijd tussen Oud v.v. Kagia 1 en v.v. Kagia 1. In de eerste editie waren de mannen van toenmalig hoofdtrainer Anton Wijsman met 0-4 te sterk. In de tweede editie hadden gelegenheidstrainers Jan Dorrestijn en Bert Glas de beschikking over een jonge groep oud eerste elftal spelers en werd het een echte wedstrijd.

  Alle spelers, stafleden en (assistent)scheidsrechter(s) werden om 13:00 uur in de kantine ontvangen voor een kleine lunch en een kop koffie of glas fris. Dit alles mede mogelijk gemaakt door Jenny Kortekaas en Maarten van der Niet.

  Na de lunch, de wedstrijdbespreking(en) en de warming-up betraden beide teams om 14:30 uur het veld. De wedstrijd Oud v.v. Kagia 1 - v.v. Kagia 1 stond onder leiding van de 70- jarige Piet van der Lans. Piet heeft aangegeven dit seizoen, na ruim 35 jaar, te stoppen als scheidsrechter. Na de wedstrijd werd Piet dan ook in het zonnetje gezet.

  De aftrap werd genomen door oud spits en voorzitter Richard Trompert. Vanaf de aftrap waren de mannen van oud v.v. Kagia gebrand op een goed resultaat. Er werd gestreden voor elke meter. De eerste goal was dan ook een werkgoal. Rutger Goudriaan zette goed druk op een terugspeelbal. Keeper Jens Gort dacht hem uit te kunnen kappen, maar de slimme oud spits van v.v. Kagia blokte de bal en kon daarna simpel binnen schieten (1-0). De tweede goal van oud Kagia volgde niet veel later. Een snel genomen vrije trap van Ameral Rijgersberg werd door Ivo Vitalli pan klaar neergelegd voor Jeffrey Nijenhuis, waarna de ex-aanvoerder de bal simpel binnen kon koppen (2-0). Al snel deed v.v. Kagia 1 iets terug. Een overtreding van Rutger Goudriaan werd bestraft met een strafschop. Rens Lamboo wist met die buitenkansje wel raad en zette de 2-1 op het scorebord. Nog voor rust werd het 2-2. Een afstandsschot van Timo Sluijmer werd nog gekeerd door Sander van der Niet, maar de rebound van Dorus van der Voort was niet te stoppen (2-2). Tot aan de rust bleef het jonge elftal van Rene Ras wel drukken, maar tot echte kansen kwam het elftal niet. De tweede helft was gelijk aan de eerste. v.v. Kagia probeerde het wel, maar Oud v.v. Kagia stond onder leiding van Ferry Scholte en Guillaume Thissen verdedigend hun mannetje. Zowel Alain van Kesteren als Joey van Beelen kregen nog wat mogelijkheden en aan de andere kant was Ron Kattenberg dicht bij een treffer. Toch kon er nog eenmaal gejuicht worden. Ditmaal niet na een goal, maar na een aardig hoogstandje van Elbert Hulsbos. Vijf minuten voor tijd overhandigde Bert Glas nog een wit briefje aan Roel Borgman, maar de tactische omzetting leverde geen goal meer op. Oud v.v. Kagia hield v.v. Kagia knap op een 2-2 gelijkspel.

  Om 16:00 uur begon de nieuwjaarsreceptie die enorm goed werd bezocht. Ruim 150 Kagianen en Lisserbroekers proostten na de Nieuwjaarsspeech van Richard Trompert op het nieuwe jaar. Op naar een jaar vol goede gezondheid, sportieve successen en een vereniging in optimaal evenwicht.
  Als bestuur willen wij alle vrijwilligers bedanken die ons hebben geholpen met deze succesvolle nieuwjaarsreceptie. Op naar volgend jaar!

  Bestuur v.v. Kagia