• Beste Kagianen,

  Namens het bestuur heet ik u allemaal een hartelijk welkom op de Nieuwjaarsreceptie van Kagia. De traditie is dat tijdens de nieuwjaarsreceptie de voorzitter iets gaat zeggen en deze traditie ga ik voortzetten.

  Kagia is een voetbalvereniging en uiteindelijk doen we het daar vóór. Een wedstrijd winnen is leuk en kampioen worden is top, maar uiteindelijk draait het allemaal om het zelf spelen van wedstrijden of als toeschouwer kijken naar wedstrijden, met aandacht voor plezier, sportiviteit en respect. Laten we dit vooral in gedachten houden.

  Om dit allemaal mogelijk te maken zijn er vrijwilligers in de weer om alles te regelen. Op zaterdagmorgen in alle vroegte wordt het veld gekeurd, tijdens de wedstrijd is er een scheidsrechter  om de wedstrijd te fluiten, in de kantine wordt er koffie gezet, en in de bestuurskamer is de jeugdcommissie paraat voor ontvangst van de tegenstanders met koffie.

  En in de week zijn er ook veel vrijwilligers actief voor ons clubje. Ik wil deze vrijwilligers ontzettend bedanken voor al de inzet. Ik zie mijzelf ook als vrijwilliger en rare is dat ik dit niet voel als inzet, het geeft een voldoening, en doe het graag. Je inzetten voor anderen geeft een bepaald geluksgevoel. Ik denk dat de meeste vrijwilligers dit ook zo beleven.

  Waar we voor moeten waken is dat de vrijwilligers overbelast worden. Als ik op de club kom, zijn er eigenlijk altijd dezelfde vrijwilligers bezig voor de club. Ik moet dan altijd denken aan een klein circus wat door het land reist voor het geven van voorstellingen. Er komen dan diverse acts voorbij, een clown, een goochelaar, iemand doet iets met honden, enz. enz. en je denkt dat iedere act een ander persoon is. Dit echter niet zo, het zijn vaak de eigenaar, zijn vrouw en kinderen die het doen. Je kan het zien aan de schoenen. Ze hebben wel tijd om andere kleding aan te trekken, maar houden de schoenen aan. Bij Kagia gaan we ook “helaas” deze kant op. En daar moeten we voor waken. Dat er straks vrijwilligers afhaken omdat het teveel wordt.

  Neem eens contact op met mensen achter de bar en zeg dat je bereid bent om ook een bardienst te draaien. Eén of twee keer per jaar een bardienst draaien zou al top zijn.

  Ik wil daarom een toast uitbrengen op ons allen. Maak verbinding met elkaar, praat niet over elkaar, maar met elkaar. Ik wens jullie namens het bestuur van Kagia, een gezond en mooi 2020 toe.

  Proost! 

  Rene Bakker
  Voorzitter v.v. Kagia

  Wil jij wat voor onze mooie club betekenen? Kijk hier eens naar de openstaande vacatures. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van de bestuurs- of commissieleden.