• Nieuwjaarsspeech 2023: Niemand kan het alleen!

  8 jan 2023
 • Beste vrienden en vriendinnen van Kagia,

  Van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie, hier in onze eigen kantine, maar ook online vanuit het verre Spaanse Calella, waar onze selectie momenteel op trainingskamp is. Leuk dat jullie er digitaal bij zijn?

   Ik wil jullie namens het bestuur allereerst een heel gelukkig, gezond en sportief 2023 toewensen. Straks kijk ik vooruit naar de grote thema’s voor het komende jaar. Maar eerst blikken we graag met jullie terug op een prachtig jaar 2022, een jaar waarin we na de Corona lockdown onder andere ons 90 jarig jubileum mochten vieren. Kijk mee en geniet nog één keer van al de mooie momenten van 2022!

  Zie hieronder voor het filmpje of bekijk deze via Jaaroverzicht v.v. Kagia - 2022

 • Dank aan iedereen die het afgelopen jaar mogelijk heeft gemaakt. En ja, wat zijn voor Kagia dan de grote thema’s in 2023? Ik wil er graag vier met jullie delen en bij alle vier hebben we jullie uiteraard hard nodig.

  Allereerst natuurlijk waarom we allemaal lid zijn van deze prachtige vereniging: Het mogelijk maken van de wekelijkse trainingen, wedstrijden en evenementen voor jong en oud. De jeugdteams beginnen in de derde fase, de senioren teams hervatten hun competitie. Kagia 2, 3, 5 en 7 draaien goed mee in hun competities en hebben nog zeker kans op het  kampioenschap. Kagia 1 heeft door twee overwinningen voor de winterstop de aansluiting weer gevonden en de mannen van Hein gaan er alles aan doen om zich de komende maanden veilig te spelen. Zij kunnen het niet alleen en rekenen op jullie steun.

  Een tweede thema voor 2023 is de financiële gezondheid van onze vereniging. Helaas wordt ook Kagia geconfronteerd met leveranciers die prijsstijgingen van 10-15% doorvoeren. Daarbij komt ook nog de stijging van gas en electra tarieven. Het grootste verbruik is de verwarming van kantine en kleedkamers. Er zijn daarom inmiddels een aantal goedkope, maar effectieve isolerende maatregelen in de kantine uitgevoerd en de verwarming in kleedkamers is nauwkeurig ingesteld. We onderzoeken nog een aantal duurdere verbeteringen, maar moeten daarbij afwegen of de investering daarvan in deze accommodatie nog zinvol is. Vooralsnog heeft het bestuur besloten om de gelegenheid tot douchen na de trainingen en wedstrijden beschikbaar te houden. We volgen maandelijks de impact van de prijsstijgingen en het gasverbruik van Kagia. Maar wij kunnen het niet alleen, de grootste impact op het verminderen van gas en electra hebben jullie. Daarom doen wij een dringend beroep op jullie om, net als thuis, deuren gesloten te houden, het douchen kort te houden en veldverlichting direct na de trainingen uit te doen.

  Een derde thema voor 2023 is de toekomst van Kagia. Afgelopen maand hebben we voor het eerst als Kagia bestuur met de gemeente over de toekomstige Kagia accommodatie gesproken. We werken momenteel aan een eerste opzet van een programma van eisen, die we in februari met de gemeente gaan bespreken. Daarnaast werken we aan een toekomstbestendige organisatie van Kagia, waarin ook aandacht is voor een veilig sportklimaat. Ook dit thema kunnen we niet alleen en gaan we komend jaar zeker een beroep op jullie medewerking doen om mee te denken en te bouwen aan de toekomst van ons Kagia.

   Het vierde en laatste thema voor 2023 is het vrijwilligersbeleid. Van barmedewerker tot lid van de sponsorcommissie, van communicatie medewerker tot scheidsrechter, van onderhoudsmedewerker tot bestuurslid facilitaire zaken. Van enkele uren per jaar tot een wekelijkse bijdrage. Er is van alles te doen voor deze fantastische club, dus er zit zeker ook iets bij waar jij een bijdrage kan leveren op het moment dat jou uitkomt. Meld je daarom zeker even aan op Taakie, zodat we weten voor welke taken we jou kunnen benaderen. Afgelopen jaar hebben we op vijf initiatieven al meerdere leden via Taakie voor een vrijwilligerstaak mogen begroeten. Je kunt uiteraard ook gewoon met een van de bestuursleden contact opnemen. Laat de huidige vrijwilligers niet alleen en doe gewoon vrijwillig mee. Een gezellig en betaalbaar Kagia maken we voor, door en met elkaar.

  Namens het bestuur wens ik jullie nogmaals een heel gelukkig, gezond en sportief nieuwjaar toe. Proost!

  Elbert Hulsbos
  Voorzitter v.v. Kagia