• Op zaterdag 25 maart tussen 10 en 12 uur organiseert Lisserbroek voor de zesde keer de Lisserbroekse Opschoondag. Het doel is om met  zoveel mogelijk mensen het zwerfafval in Lisserbroek op te ruimen.  

  Het feit dat dieren pijn lijden doordat ze verstrikt raken in ons plastic afval vinden veel kinderen heel erg. Ook spelen de kinderen veelal tussen rommel op de speelpleintjes in Lisserbroek. Aldus de nieuwe Superschoon Ambassadeurs van de Reiger:  

  Saar Verdegaal (10), Jinte Hoeks (8), Floor Lefeber (8) en Mirre Scholte (8). Zij roepen iedereen dan ook op om mee te doen aan de Opschoondag.     

  Hoe doe je mee?  
  Aanmelden is niet nodig. Wie mee wil doen komt om 10.00 uur naar de Meerkoet waar afgetrapt wordt met koffie, thee en limonade. Het advies is om laarzen en handschoenen aan te doen. NMCX zorgt voor grijpers en netten om spullen uit het water te vissen, vuilniszakken van de Landelijke Opschoondag zijn volop voorhanden. Elk groepje deelnemers krijgt een wijk toebedeeld en dan start het speuren en opruimen. Om 12.00 uur sluiten we de dag af bij de Tennisvereniging, die zorgt voor broodjes knakworst als bedankje voor jouw inzet! 

  De Meerlanden haalt het verzamelde afval in de loop van de dag op. 

  Sportieve hulp
  Dit jaar is de animo voor de opschoondag in Lisserbroek van te voren al groot, want voor de derde keer sluiten leden van de Tennis Vereniging Lisserbroek aan. De Tennissers combineren het schoonmaken van het clubhuis met het verwijderen van het afval langs de tennisbaan en sloten. 

  Duurzame daad  
  Elke keer als je een chipszak of blikje uit de berm opraapt, besef je dat dit net zo makkelijk in de prullenbak had gekund. Afval dat wordt ingezameld kan bovendien grondstof zijn voor nieuwe producten, waardoor recycling gestimuleerd wordt. 

  Mensen die meedoen aan de Opschoondag zijn sportief bezig, leren hun buurt en buurtgenoten beter kennen en verrichten ook nog een duurzame daad. 

  Samen maken we het verschil! 

  Werkgroep Duurzaam Samen Lisserbroek
  Voor de pers:

  Organisator Lisserbroekse opschoondag Susan Magnin, Opvolgster van Lily Nieuwenhuizen 

  Lisserbroek Samen Werkgroep Duurzaam

  Tel: 06-26935446 
  Mail: susanmagnin@hotmail.com