• Foto's Kagia - RVC'33 met dank aan Letty Blanken zijn hier te vinden!

Interview met Aron Wijsman is hier te beluisteren!

Tweede klasse D (zaterdag)- Gezien de 2-1 voorsprong en de handvol kansen in de eerste helft leek het voor de ploeg van trainer Hein Lelieveld een redelijk gemakkelijke wedstrijd te worden tegen het reeds gedegradeerde RVC’33. Kagia verzuimde echter in de eerste vijfenveertig minuten het verschil groter te maken en mocht na afloop de handen dichtknijpen dat er in het tweede bedrijf geen schade werd opgelopen tegen de beter voetballende degradant. Door de drie punten is directe degradatie afgewend. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter David van Dis was de ontlading dan ook groot bij de Lisserbroekers.

De opening was behoudend bij beide ploegen. De eerste mogelijkheid was verrassend genoeg voor de gasten die het duel, ondanks het feit dat er voor hen niets op het spel stond, zeer serieus namen. De eerste de beste goed lopende aanval van de thuisclub in de tiende minuut werd bekroond met de voorsprong. Tijs van der Schinkel schoot de fraaie assist van Micha Schoone probleemloos binnen: 1-0.

Kort daarop kwam dezelfde speler een teenlengte te kort om de voorzet van opnieuw Schoone binnen te glijden. Vervolgens domineerde de thuisploeg het verloop in de eerste rondgang, waar het kansen kreeg om de voorsprong op te voeren. Rens Lamboo, een van de uitblinkers bij de gastheren, schoot in de dertigste minuut na knap voorbereidend werk van Ajay Malhi de 2-0 tegen de touwen.

De vreugde was van korte duur. Reeuwijker Mark Sluijs kopte niet gehinderd door de Kagia defensie de aansluitingstreffer binnen achter doelman Aron Wijsman 2-1. Lamboo schoot vervolgens een vrije trap hoek zestien tegen het aluminium en kort voor rust zag Gijs de Graaf zijn schot rakelings naast de voor hem verkeerde kant van de doelpaal belanden. Met de verdiende maar krappe 2-1 voorsprong werd gerust.

Na rust domineerden de bezoekers de wedstrijd hetgeen gelijk resulteerde in een dot van een kans van Jona van Egmond. De mannen van Leliveld verschenen nog sporadisch bij de veste van de RVC’33 doelman. Halverwege ontsnapten de gastheren aan de gelijkmaker van Luuk van Leeuwen, die zijn geweldige kopbal rakelings naast zag gaan. Kagia leek te bezwijken onder de steeds grotere druk van de gasten. De ploeg vergat te voetballen en trachtte met de lange bal het spel te verplaatsen. Wellicht speelde de angst en de druk om alsnog de punten te verspelen een grote rol bij de slechte tweede helft. Een treffer bleef de ploeg bespaard en de Lisserbroekers zochten na het laatste fluitsignaal, met de drie punten op zak, de kleedkamer op.

Lamboo: ,,Het verval was groot bij ons. Het is ons vaker gebeurd in de competitie. We vergaten in de tweede helft te voetballen. Zij werden vooral gevaarlijk door onze fouten, maar in deze fase waarin we verkeren zijn hoe dan ook de punten het belangrijkst.” Volgende week reist Kagia naar Leiden om de degens te kruisen met het in hoge degradatienood verkerende DoCoS. Voor de Lisserbroekers is winst voldoende om zeker te zijn van nog minimaal een seizoen tweede klasse. Bij elk ander resultaat is de uitslag van het duel van Alphia thuis tegen ESTO doorslaggevend.
    Kagia-RVC’33  2-1. 10. Van der Schinkel 1-0, 30. Lamboo 2-0, 33. Sluijs 2-1.

Basisopstelling Kagia:  Wijsman, Imanse,  Koot, Modderman, Malhi, De Bruijn,  De Graaf, Schoone, Lamboo, Van der Schinkel, Van der Zwet.

Tekst: Wim Mugge
    Bron: Zwaar bevochten zege Kagia op degradant RVC’33 (plus nababbel) | Leidenamateurvoetbal, voetbal leidse regio