• Tweede klasse D (zaterdag)- Kagia claimde in de avond dat het ook de derde helft had gewonnen van TAVV. Belangrijker was echter dat de ploeg van Hein Leliveld tijdens het echte werk de drie punten had gepakt tegen de Ter Aarders. Daarmee hielden de Lisserbroekers volle bak druk op plek acht, de positie die het na 26 duels graag zou willen in nemen. Tegelijkertijd kreeg de formatie van Dennis Tijssen een forse tik op de kin en is er zo zoetjes aan een wonder nodig om ook volgend seizoen nog uit te komen in de tweede klasse. Kagia was de meest gelukkige in de tweestrijd en stapte met een 1-2 zege van het veld.

  De beide clubs leven op uitstekende voet met elkaar en net als eerder aan de Kikkerbeetstraat werd het na afloop onderling een dolle boel. TAVV staat er om bekend om niet te lang met de pest in de donder rond te blijven lopen en Kagia had natuurlijk geen reden om te sikkeneuren. Zo vermaakte iedereen zich na afloop, maar ook het schouwspel eerder op de middag zorgde voor vertier. Niet dat het duel bol stond van de hoogstandjes, maar dat was ook simpelweg ondoenlijk met de harde wind, met uitschieters, en de regen die af en toe het complex teisterde. Gelukkig liet ook af en toe het zonnetje zich zien, maar ook diverse spelers kregen het voor elkaar om af en toe de handen op elkaar te krijgen van de volgers.

  Ajay Malhi was de eerste die zich in aanvallend opzicht liet zien. De linksback kwam ver met een actie, maar hij kreeg de bal in het slotstuk net niet bij een medespeler. Even later stond Yannick Otto zijn succes in de weg. Toch leek de 0-1 in de maak. Een afgeslagen aanval werd door Tijs van der Schinkel voorzien van een fraai geplaatst schot en iedereen zag de bal op weg naar de zekere 0-1. Sebastiaan van der Voorn dook echter in de baan van het schot van de aanvaller en via de hak ging het leder naast. De omschrijving ‘miraculeus’ kon zo van stal worden gehaald.

  Kort daarna stichtte Kevin van Wijk aan de overkant gevaar. De inzet van de routinier ging voorlangs en nu mochten de bezoekers niet mopperen. Donny van der Neut had later een soortgelijke actie in huis, maar nu werd de grote teen van Chiel Konings nipt gemist. Het gaf aan dat beide ploegen geloofden in een goed resultaat en niet met de rem erop speelden. Beide formaties deelden nog wat speldenprikken uit, maar kort voor rust viel dan alsnog een doelpunt te noteren. Dit was wel kort nadat TAVV wel heel dichtbij de 1-0 was geweest via Yassine El Mariami (vooractie Van der Neut). Robin van der Zwet behoedde zijn ploeg op de doellijn van een achterstand. Het woord daarvoor is al eerder gevallen…

  Zoals gezegd werd er toch gescoord en daarvoor was Rens Lamboo verantwoordelijk. Het doelpunt mocht evenwel voor een groot deel op het conto worden geschreven van Mischa Schoone die naar links uitgeweken prima voorwerk leverde. De middenvelder rondde vervolgens bekwaam af.

  Direct na de onderbreking pakte de thuisploeg het initiatief omdat het besef er was dat er simpelweg gewonnen moest worden om nog hoop levend te houden. Bjorn Valentijn bracht het eerste gevaar teweeg en dat was de opmaat van een sterke fase van de blauwwitten. Na inleveren van Jasper Koot pikte Eric van der Hout de bal op de aanvaller zette Van der Neut aan het werk. De naar ARC vertrekkende speler moest ver uitwijken, maar kwam eruit en via de achterlijn stond hij opeens voor doelman Aron Wijsman en de doelman moest passen op de inzet van de bedrijvige speler die zo een fraai doelpunt op zijn naam bracht.

  Daarna was het weer gelijk aan de wedstrijd. Het kon alle kanten op. Eerst testte Nick Diels sluitpost Rodney Pater en daar kwam TAVV nog met de schrik vrij. Kort daarop niet nadat Michael de Bruijn Schoone aan het werk zette. Pater kwam zijn doel uit en beging een voor het oog onnodige overtreding. De leidsman aarzelde niet en de bal ging op de stip. Voor Lamboo was het vervolgens een koud kunstje om de 1-2 op het scorebord te schieten. 

  In de slotfase wankelde Kagia omdat het te onrustig aan de bal was. Daardoor kregen Van der Hout en Otto respectievelijk een kop-en schietkans, maar de score veranderde niet meer. Ook niet omdat de ingevallen Ivo van der Vlugt nog verzuimde om zijn ploeg op een marge van twee doelpunten verschil te brengen. Kort daarna volgde het eindsignaal en moest TAVV alweer de wonden likken. Het had zomaar anders kunnen lopen, maar de feiten logen andermaal niet en zo kon Kagia een feestje bouwen in Ter Aar. En daar werd dan weer driftig aan meegewerkt door de spelers en aanhang van de thuisploeg.

  Interviews met Mischa Schoone en Rens Lamboo zijn hier te beluisteren!

  TAVV- Kagia 1-2 (0-1). 44. Lamboo 0-1, 56. Van der Neut 1-1, 62. Lamboo 1-2.

  Basisopstelling TAVV: Pater, Valentijn, Otto, Vogel, Van Wijk, Konings, Van der Voorn, Van Smoorenburg, El Mariami, Van der Hout, Van der Neut.

  Basisopstelling Kagia: Wijsman, Diels, Koot, Verdegaal, Malhi, De Graaf, Van der Zwet, Lamboo, De Bruijn, Van der Schinkel, Schoone.


  Tekst: Hennie Kanbier
  Bron: TAVV bijna gezien na thuisnederlaag tegen Kagia (plus nababbels) | Leidenamateurvoetbal, voetbal leidse regio