• Tweede klasse C (zaterdag) – Kagia opende de competitie bij het Haagse VUC. De ploeg uit de Hofstad degradeerde vorig seizoen uit de eerste klasse, maar wat de zwart-witten betreft blijft het verblijf in de tweede klasse beperkt tot één seizoen. VUC-trainer Rob de Lange liet eerder deze week optekenen dat ‘een club als VUC niet zo laag hoort te spelen’ en dat het verloren gegane terrein zo spoedig mogelijk dient te worden heroverd. Tegen de formatie van Koen van der Vlugt gaf de thuisclub blijk van haar sportieve ambitie en de zege tegen Lisserbroekers mocht dan ook verdiend worden genoemd (2-0).

  Na een evenwichtige beginfase was het de thuisploeg die het meeste aanspraak mocht maken op de openingstreffer. Gijs de Graaf wist eerst ternauwernood de bal van de doellijn te koppen en niet veel later behoedde Kagia-doelman Aron Wijsman met een aantal prima reddingen zijn ploeg voor een achterstand. Na de rust voerde VUC de druk nog verder op en na een uur spelen viel de verwachte 1-0. De Hagenaars kwamen een kwartier voor tijd op 2-0. Melle Bloem was kort voor tijd nog vlak bij de aansluitingstreffer, maar zijn afstandsschot eindigde op het aluminium.

  Wijsman zelf kon terugkijken op een uitstekende wedstrijd, maar ook hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg met lege handen terugkeerde naar de Kikkerbeetstraat. ,,Al met al kan ik wel leven met deze nederlaag. VUC had het betere van het spel en hun zege was verdiend. Toch denk ik dat er voor ons iets meer had ingezeten, als die bal van Stefan Immerzeel er vlak voor rust ingaat. Die voorsprong zou op dat moment misschien niet verdiend zijn geweest, maar met een 0-1 stand ga je toch wat lekkerder richting kleedkamer. Of VUC een kampioenskandidaat is? Ik vind het moeilijk om dat nu al te zeggen maar wat ik vandaag van die jongens heb gezien, denk ik dat ze tot de sterkere ploegen van onze klasse mogen worden gerekend. Ze hebben in ieder geval een aantal jongens voorin rondlopen met veel individuele kwaliteiten en de achterhoede oogt zeer degelijk. Volgende week krijgen we opnieuw een voor ons onbekende tegenstander (CSW uit Wilnis, SN), het zou mooi zijn als we de eerste thuiswedstrijd van het seizoen zouden kunnen afsluiten met een overwinning’’, zo besloot Wijsman.

  VUC – Kagia 2-0 (0-0) 61. VUC 1-0, 75. VUC 2-0

  Basisopstelling Kagia : Wijsman, Diels, Modderman, Koot, Schoone, De Bruijn, Bakker, De Graaf, Lamboo, Immerzeel, Hoeke.

  Tekst: 
  Sem Nazloomian
  Bron: Sterk VUC is Kagia de baas (2-0) | Leidenamateurvoetbal, voetbal leidse regio