• Tweede klasse C (zaterdag)- Het wil dit seizoen vooral in de thuiswedstrijden nog maar niet lukken bij Kagia. Waar de promovendus vorig seizoen op eigen bodem, weliswaar in de derde klasse, de vloer aanveegde met elke tegenstander, wil het in de huidige competitie op eigen bodem niet vlotten. Er staat pas 1 punt op de teller als gastheer en dat na acht visites.

  De ploeg van trainer René Ras kon aan de geplande feestavond geen extra cachet geven en verloor nipt met 0-1 van HVC’10. Met die uitslag waren de mannen uit Hoek van Holland de meest gelukkige deze middag. Dat de zeer aantrekkelijke wedstrijd slechts een treffer opleverde mag gerust opmerkelijk genoemd worden. Uitstekend keeperswerk aan beide zijden en een falende afwerking van zowel de thuisclub als de bezoekers waren de oorzaak van de kleinst mogelijke uitslag.

  Het was evenwel een boeiend schouwspel vanaf de openingsfase tot aan de extra tijd. Bij Timo Sluymer droop de teleurstelling van het gelaat af. De middenvelder zag zijn kopbal al vroeg in de wedstrijd op de paal belanden. ,,We hebben in principe een prima pot gespeeld maar het zit ons gewoon niet erg mee. Op een paar wedstrijden na speelden we niet minder dan de tegenstander. Thuis waren we vorig seizoen onverslaanbaar. Maar dit seizoen lukt het maar niet.”

  Na de zestien tegentreffers in de laatste drie wedstrijden is de ploeg van Ras wat behoudender gaan spelen. Beide ploegen schroomden echter niet bij balbezit snel de aanval te zoeken waardoor de wedstrijd het aanzien meer dan waard was.

  Vooral Rens Lamboo bediende zijn medespelers vaak met bruikbare ballen. Maar helaas zonder resultaat. Daarentegen bleken de bezoekers wel effectief door de 0-1 op het scorebord te brengen. HVC koesterde de voorsprong en bovendien keerde de HVC-doelman een schitterend schot van Lamboo. Aan de andere kant voorkwam collega doelman Aron Wijsman met een knappe save de 0-2. Verder had Jesper Imanse de pech dat goalie Vincent Madern in bloedvorm verkeerde.

  De technisch vaardige bezoekers kregen vlak voor rust de kans om de voorsprong te verdubbelen met een spetter die rakelings langs de paal vloog. Kort na de pauze had linkspoot Tijs van der Schinkel de gelijkmaker kunnen of moeten maken. De rappe aanvaller vond echter het lichaam van Madern op zijn pad. De kansen stapelden zich in het tweede gedeelte op en andermaal was Van der Schinkel niet gelukkig met een schot richting de kruising. Ook hier was er een hoofdrol voor de HVC sluitpost. Naast Van der Schinkel was ook Imanse niet bepaald fortuinlijk met een formidabele uithaal.

  Door de nogal schlemielige nederlaag was het dus opnieuw geen fijn weekend voor de Kagianen, want directe concurrenten Van Nispen (2-3 winst tegen Soccer Boys) en Te Werve (2-2 tegen Berkel) pakten wel punten. In Lisserboek heeft men nog tien duels hoop op een goede afloop van de tweede klasse C maar dan moet iedereen fit en gemotiveerd aan boord blijven. Het tij zou toch een keer moeten kunnen keren voor de Lisserbroekers gezien het niet onverdienstelijke spel.

  Tekst: Wim Mugge
  Originele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2020/zaterdag/2deklasse/kagia-zaterdag/sterk-optreden-kagia-levert-weer-niets-op/