• Kagia heeft zich gisteren voor het eerst geplaatst voor de LAV Cup sinds de oprichting van dit toernooi, in de huidige vorm gesponsord door Sportiff. De ploeg uit Lisserbroek won op eigen veld met 3-0 van competitiegenoot EMM’21 en mag zich gaan opmaken voor de finale tegen Voorschoten’97 (za). Halverwege zag het er verre naar uit dat de oranjehemden uiteindelijk deze uitslag zouden neerzetten.

  Trainer Hein Leliveld: ,,De eerste helft was onze kant uit bezien echt matig. Enkel Nick Baars vormde een uitzondering. Hij stond prima te keepen en dat was ook hard nodig. Met een ruststand van pakweg 0-3 hadden we niets te zeggen gehad. Na de rust en de doorgevoerde wissels ging het beter lopen en net als in de competitie laatst ging het na onze 1-0 beduidend makkelijker. Ik zat er te ver vanaf om te beoordelen of de 1-0 voortkwam uit een buitenspelsituatie. Mijn collega Koen van der Vlugt zat er beter voor en gezien zijn reactie kan er zeker een kern van waarheid in zitten. Aan de andere kant moet ik zeggen dat we daarna twee prima doelpunten maakten en we ook weinig tot niets meer weggaven.”

  Beide ploegen hadden en hebben nog altijd te maken met een aardig lijstje aan afwezigen, maar toch stond er aan twee kanten een representatief elftal. Het was behoorlijk druk op het sportpark en ook veel Veners hadden de moeite genomen de rit naar de Kikkerbeetstraat te maken. Zij zagen een beduidend beter EMM’21 voor de pauze. Kagia was vooral behoudend en afwachtend, terwijl de bezoekers veelal de aanval zochten.

   

  David Vermeer bracht het eerste gevaar, maar kort daarna was de 0-1 in de maak. Met een vlammend afstandsschot nam Zico Vermeer het Kagia doel onder vuur, maar de bal werd op fraaie wijze uit de kruising getikt door Baars. EMM’21 bleef komen en halverwege de eerste helft had David Vermeer ronduit pech met een inzet op de lat. Daartussendoor had de ploeg nog meer plaagstootjes uitgedeeld.

  Na ruim een half uur spelen, kwam Kagia er wat meer uit zonder kansen te creëren. Toch moest Bas Nugteren een keer vol aan de bak om Rens Lamboo van scoren af te houden. Zijn schot was prachtig te noemen, maar dat was zeker ook van kracht voor de redding van de genoemde doelman. Aan de overkant moest Nick Diels een keer redding brengen voor de instormende Roy Hoogenboom. De aanvaller werd nog een keer gevaarlijk na defensief gehannes bij de thuisploeg, maar in twee instanties en van dichtbij lukte het nog niet om op voorsprong te komen.

  Na de pauze liet Kagia een ander gezicht zien en kon EMM’21 veel minder gevaar stichten. Zoals dat wel vaker zo gaat, kwam de gastheer ondanks de moeizame eerste helft op voorsprong. De ingevallen Tijs van der Schinkel ging er vandoor en hield het overzicht waardoor de ook binnen de lijnen gekomen Jesper Imanse kon afdrukken. Met name de bank van EMM’21 meende dat de treffer afgekeurd had moeten worden, maar de arbitrage bleef bij de genomen beslissing. Het bleek een kantelmoment in de wedstrijd, waarbij aangetekend moet worden dat Kagia weldegelijk een prima tweede helft speelde.

  Dat leverde uiteindelijk nog twee fraaie treffers op. Eerst na een uitstekende combinatie tussen Gijs de Graaf en Van der Schinkel, die door Rowin Hoeke kon worden afgemaakt. Kort daarna ging EMM’21 definitief tegen de touwen na een werkelijk fenomenale trap van een meter of 25 van Lamboo. Bepaald geen toevalstreffer van de hangende rechtsbuiten,  want de desbetreffende speler deed dat de voorbije jaren en dit seizoen met regelmaat. In het uitermate sportieve duel probeerde de formatie van Van der Vlugt nog terug te komen of in elk geval een eretreffer te maken, maar dat lukte niet meer.

   

  Van der Vlugt met zijn analyse: ,,We hadden graag de finale gespeeld dus er heerst teleurstelling. Er was aardig wat publiek op de been en men heeft kunnen zien dat wij echt goed speelden voor de rust. We verzuimden enkel te scoren. Ik ben niet een trainer die mekkert over de scheidsrechter, maar de eerste goal had niet goed gekeurd mogen worden. Daarnaast hadden we voor rust op 0-1 kunnen komen, maar werd er onnodig afgefloten. Daarin zijn we wat ontnomen, maar voor het overige ben ik toch tevreden over ons spel. We hebben vijf nuttige en leuke potten gespeeld in dit toernooi en dat is veel waard. Uiteindelijk een gemiste kans, maar we moeten meteen weer doorschakelen want we zijn in de competitie nog niet veilig. Toch kan ons seizoen nog geslaagder worden met een goede eindsprint. Wie weet wat er dan nog in zit. Eerst maar zo snel mogelijk drie punten binnen halen. Het zou voor wat betreft deze cup leuk zijn als Kagia het redt in de finale. Dan heb ik volgend seizoen onder meer de taak de beker te verdedigen.”

  Leliveld tenslotte: ,,Ik hoorde dat we met de finaleplaats een trip naar Ibiza aangeboden krijgen. Leuk hoor, om naar uit te kijken. Nee hoor, gekkigheid natuurlijk. We mogen in elk geval trots zijn de finale gehaald te hebben. Voor de groep en mij een mooie afsluiter van het seizoen.”

  Basisopstelling Kagia: Baars, Diels, Koot, Robelus, Malhi, De Bruijn, Lamboo, De Graaf, Hoeke, Mesman, Schoone.

  Basisopstelling EMM’21: Nugteren, Koek, Van der Meer, Van der Lem, Huigsloot, Nino Wesselman, D. Vermeer, Van der Geest, D. Hoogenboom, Z. Vermeer, R. Hoogenboom.

   

  Tekst: Hennie Kanbier
  Bron:  Sportiff LAV Cup: Kagia naar finale na winst op EMM’21 | Leidenamateurvoetbal, voetbal leidse regio