• LAV: Slotfase eerste helft nekt Kagia op bezoek bij Foreholte

25 sep 2022
  • Tweede klasse D (zaterdag)- Foreholte won zaterdagmiddag verdiend van Kagia. De Voorhouters ,dit seizoen overgestapt van speeldag, beslisten met twee treffers op slag van rust de wedstrijd. De 3-1 zege tegen de in geheel oranje geklede Lisserbroekers was tevens de ruststand. Met twee treffers en een groot aandeel bij de derde werd Ton Arroyo terecht tot man of the match gekozen.

De wedstrijd geleid door de duidelijk aanwezige referee Ricardo Mulder begon in de openingsfase hoopgevend. Boet Ligtvoet soleerde al in de vierde minuut door de laatste linie van de bezoekers maar strandde op Kagia doelman Aron Wijsman. Kort daarop was het Rens Lamboo die zijn venijnige uithaal van een slordige twintig meter rakelings over de deklat zag scheren.

Bij de ploeg van trainer Mario Koswal moest al in de tiende minuut Sten Admiraal geblesseerd de wedstrijd staken. Luc van Leeuwen was zijn vervanger. Na de veel belovende openingsfase waren daarna strijd en passie de belangrijkste ingrediënten. Slordigheden en veel balverlies waren het gevolg. Pas na een half uur spelen werd het duel, dankzij twee snelle treffers, weer aantrekkelijk. Arroyo schoot simpel de 1-0 binnen. De gastheren konden niet lang genieten van de voorsprong, nog in dezelfde minuut schoot Gijs de Graaf zijn ploeg op gelijke hoogte.

Een fijn aangesneden voorzet was voor de vrijstaande Stan Spies een fractie te hoog om de thuisploeg weer op voorsprong te zetten. Arroyo maakte op slag van rust het verschil met zijn tweede goal en was nog in dezelfde minuut belangrijk bij de derde treffer, waarbij zijn schot gelukkig via een Kagia speler in het doel verdween (3-1).

Het lukte de ploeg van Kagia trainer Hein Leliveld maar niet om de tegenstander in de tweede helft echt in verlegenheid te brengen. Raffinement en spitsvondigheid ontbraken bij de bezoekers. Van Leeuwen zag zijn schot nog eens rakelings naast het vijandelijk doel belanden. De thuisploeg kwam nog goed weg na een slippertje van zijn doelman. De gasten wilden wel maar konden niet, terwijl de ploeg van Koswal zich geen raad wist met de ruimtes om de score verder uit te bouwen. Zo eindigde het duel met de drie punten voor de ploeg die daar het meeste recht op had.

Terwijl Arroyo vooral benieuwd was naar de overstap naar de zaterdag en de overwinning meer dan verdiend noemde, sprak Rens Lamboo van een weggegeven wedstrijd in de extra tijd. ,,We wisten dat Foreholte ons onder druk wilde zetten en daardoor kregen wij weinig kansen. We hebben de wedstrijd vlak voor rust verloren.”

Arroyo vond dat de ploeg meer lef toonde. ,,We wisten vooraf hoe Kagia voetbalde en kozen ervoor om hoog druk te zetten. Daar hadden zij moeite mee. We hadden de wedstrijd in de tweede helft eerder op slot moeten gooien, maar met de uiteindelijke 3-1 is niets mis natuurlijk.”

Scoreverloop: 32. Arroyo 1-0, 33. De Graaf 1-1, 45.+1 Arroyo 2-1, 45.+2 Lobbezoo (eigen doel) 3-1.
    Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Van der Velde, Hogenhuis, Ligtvoet, Smits, Admiraal, Berg, Arroyo, Spies, Van Steijn, Lemmers.
    Basisopstelling Kagia: Wijsman, Malhi, Verdegaal, Lobbezoo, Diels, Van der Meer, De Graaf, Hoeke, Lamboo, Van der Vlugt, Van der Zwet.

Tekst: Wim Mugge