• Rabobank LAV Cup, poule D- Omdat de verlichting op het eerste veld op dit moment niet toereikend is, door geknaag van parkieten aan de bekabeling, werd uitgeweken naar het derde veld in Lisserbroek. Voor het weer maakte dat niet uit uiteraard. Zelfs met je hond ging je de deur niet uit. De voetballers, staf en enkele belangstellenden trotseerden het noodweer wel en uiteindelijk werd het ondanks de omstandigheden nog een leuke voetbalavond. Kagia en VVSB maakten er het beste van en dit leverde uiteindelijk een 2-0 score op in het voordeel van de tweedeklasser. In de voorbereiding op het seizoen stond een zelfde uitslag op het scorebord overigens.

    De eerste twintig minuten waren nog vrij vlak te noemen, maar daarna ontstonden er aan beide kanten kansen. Mike Taskin zag een schot op de lat belanden en Aron Wijsman had een knappe redding in huis op een inzet van Jelle Homan. Ook moest de Kagiaanse doelman ingrijpen op een kopbal van Jaap Aartman. Een splijtende pass van Rens Lamboo op Roy Hogewoning, die afgaf op jongeling Melvin van der Meer, betekende de 1-0. Een doelpunt die er mocht zijn. Dirk-Jan Ligtenberg zag een schot van richting worden veranderd en at the end stond de paal de 2-0 in de weg.

    Na de rust werd de marge al snel vergroot. Van een defensieve fout werd gretig geprofiteerd door Jesper Imanse, die afgelopen zaterdag nog ontbrak tegen UVS. Dezelfde buitenspeler en Tijs van der Schinkel hadden de score nog kunnen opvoeren, maar de derdeklasser liet zich met aanvallende intenties zeker ook niet onbetuigd na de pauze. Zo had Taskin wat pech in de afronding en kwam ook Coen van der Meij in de buurt van de 2-1. Uiteindelijk bleef het bij de twee doelpunten op het steeds meer soppende veld. Beide ploegen waren daar in elk geval uitstekend mee om gegaan. Blessureleed bleef zo uit.

    Voor Kagia was het de eerste poulewedstrijd, terwijl de paarsgelen (gisteravond grotendeels in het wit) eerder al verloren van Ter Leede 2. Al met al best een aardige pot gezien de kletsnatte avond. De scheidsrechter van dienst, die kon terugkijken op een prima opreden, stapte na afloop de ontvangstruimte in om op te warmen met een snack en een drankje. ,,Mijn schoenen stonden vol met water, het werd een zware klus op die manier. Maar goed; de wedstrijd kon gelukkig worden uitgespeeld.”

    Originele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/lav-cup/rabobank-lav-cup-pould-d-kagia-zwemt-zich-langs-vvsb/