• LAV: Rabobank LAV Cup, poule D: Kagia schakelt Ter Leede 2 uit

    19 jan 2020
  • Rabobank LAV Cup, poule D- Wederom zijn er beslissingen gevallen in de strijd om een plek bij de beste zestien clubs. Kagia was Ter Leede 2 op eigen veld na een aantrekkelijk duel met 3-0 de baas. Door deze zege verzekerden de Lisserbroekers zich met de eerste plaats in de poule van een plek in de knock-out fase. Door dit resultaat en de nederlaag van Meerburg in poule E plaatste ook ASC zich met vijf punten voor de volgende ronde.

    Aan de Kikkerbeetstraat maakten Kagia en de reserves van Ter Leede 2, met dit keer Riny Blankespoor op de Sassenheimse bank, er een leuke middag van. Beide ploegen zochten de aanval en kregen over en weer de nodige kansen. De tweedeklasser toonde zich uiteindelijk slagvaardiger en na een 1-0 ruststand liep de marge uiteindelijk op naar drie doelpunten verschil. Voor de oranjehemden scoorden Joey Beelen, Rens Lamboo en de ingevallen Mark Zonneveld.

    Winnend trainer René Ras: ,,Een prima voorafje voor de herstart van de competitie. Beide ploegen wilden voetballen en daardoor werd het aantrekkelijk voor de toeschouwers. Ik denk dat Kagia net iets beter was en dat hebben we tot uitdrukking laten komen in de score. Het is leuk dat we door zijn en we hopen op een leuke tegenstander in de volgende ronde. Ja, een thuiswedstrijd heeft zeker onze voorkeur. We zijn nu klaar voor de herstart van de competitie. Op Pascal Timmermans na, zijn comeback verwacht ik binnen twee maanden,  is de groep fit en we willen ons zo snel mogelijk gaan wegspelen aan de onderkant van de ranglijst. De zege op het toch niet misselijke tweede team van Ter Leede doet ons goed in elk geval.”

    Origenele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2020/lav-cup/rabobank-lav-cup-poule-d-kagia-schakelt-ter-leede-2-uit/