• LAV: Rabobank LAV Cup- Kagia kent geen pardon voor Zwammerdam

  16 jan 2019
 • Rabobank LAV Cup- In poule E is Kagia ongeslagen gebleven. De ploeg van René Ras liet zien nog niets van de vorm van voor de winterstop kwijt te zijn. Natuurlijk is de ene de andere wedstrijd niet, vorige week werd gelijk gespeeld in een oefenwedstrijd tegen VVSB en was het spel minder overtuigend, maar VV Zwammerdam kreeg er in elk geval ongenadig van langs (8-1). De Lisserbroekers hadden zich al geplaatst, maar de twaalf punten uit vier wedstrijden gaven nog meer glans aan het spel van de derdeklasser. Met de opnieuw grote score kwam de teller op bijna zeven (!) goals per wedstrijd uit in deze poule. Zwammerdam eindigde door de nederlaag als derde, maar kan alsnog wellicht door als ‘beste nummer drie’. Dit is echter afhankelijk van nog openstaande duels in poule D.

  Binnen acht minuten stond de teller al op 3-1 en zo leek al vroeg een monsterscore in de maak. Jesper Imanse opende het bal na goed voorbereidend werk van Tijs van der Schinkel. Kort daarop bracht Rogillio Swaalep de stand op kolderieke wijze in balans. De rappe aanvaller profiteerde van een slipper van doelman Sander Hogervorst en kon op een leeg doel af gaan. Kort voor de doellijn gleed de spits weg, maar nog net op tijd kon hij opkrabbelen voor de 1-1. Drie minuten later was het echter alweer 3-1. Van der Schinkel prikte de 2-1 binnen en bij de derde treffer hield de linkspoot het overzicht zodat Imanse kon scoren. De voorafgaande pass van Lamboo was van grote schoonheid. Van der Schinkel maakte er na twintig minuten ook nog 4-1 van en daarna werden kansen en mogelijkheden verkwanseld voor een hogere ruststand.

  Na de rust trof Mats Kremer voor de Dammers de paal, nadat Kagia al wat mogelijkheden had laten liggen. De 4-2 had de wedstrijd nog van spanning kunnen voorzien, maar de thuisploeg raasde daarna verder weg naar 8-1 via Joey Beelen (2), op assist van Tom Hoejenbos en Dorus van der Voort, weer Van der Schinkel (Lamboo) en Van der Voort (Beelen).

  Kagia was net terug van een zeer geslaagd uitje naar het noorden des lands en hoewel de ploeg en staf daar niet op een ‘frissie hadden gezeten’ oogden de oranjehemden gretig en was het spel geruime tijd om van te likkebaarden. In deze vorm lijkt een zeer hoopvolle tweede seizoenshelft in het verschiet te liggen.

  Zwammerdam miste wel enkele spelers en daardoor moest Lars Kremer, de vervanger van Jack Harmsen op de bank, een keuze maken voor wat spelers van JO19. De derdeklasser uit West 2 kwam danig tekort, maar de spelopvatting bleef wel heel positief en zo kon Kagia verder werken aan het zelfvertrouwen. Het duel bleef sportief tot de laatste tel zoals dat hoort en zo kon er weer een krul achter een leuke avond Rabobank LAV Cup voetbal worden gezet.

  Basisopstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Meiland, Lobbezoo, Tibboel, Van der Veek, Hogewoning, Lamboo, Imanse, Ligtenberg, Van der Schinkel.

  Basisopstelling Zwammerdam: Phaff, Van Asselt, Van Dorp, Jansze, Van den Berg, Woudenberg, Nulle, T.Kramer, Swaalep, Peters, M.Bons

   

  Orginele artikel: https://www.leidenamateurvoetbal.nl/2019/lav-cup/rabobank-lav-cup-kagia-kent-geen-pardon-voor-zwammerdam/