• LAV: Rabobank LAV Cup: Kagia Dendert Door, Opvallende Keuze Valken’68

  27 feb 2019
 • Rabobank LAV Cup- Kagia heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinale van dit toernooi. De aanstaande kampioen van de derde klasse B, West I, was op eigen veld met 4-0 de baas over Valken’68. De Valkenburgers kozen ervoor om veel basisklanten thuis te laten. Volgens de geluiden met pijntjes. Wellicht was de gedachte ook wel dat het varkentje uit de derde klasse wel gewassen zou worden met een aangepast team. Dat laatste bleek een forse misvatting. De Lisserbroekers waren veel scherper, gevaarlijker en gedreven om tot een succes te komen.

  Ook bij de volgers van de geel-roden viel de keuze niet geheel goed. ,,We draaien in de competitie bepaald niet naar behoren en het wordt opletten geblazen. Het had daarom misschien beter geweest om juist te trachten weer wat aan het vertrouwen te werken en dus te spelen met het volledige eerste aangevuld met wat jong bloed. Dat was nog geen garantie geweest voor de winst, maar de kans was wel groter geweest. Dit Kagia heeft een heel aardig ploegje.”

  En zo was het maar net. Kagia speelde bij vlagen weer fris van de lever en liet overduidelijk zien te willen winnen. Dat is het gehele seizoen al zo en de ploeg van Rene Ras, dit keer onder de bezielende leiding van Ronald Rovers overigens,  wil zo lang mogelijk ongeslagen blijven. De ploeg verloor slechts eenmaal en dat in een oefenwedstrijd. Daarover later meer. Terug naar de wedstrijd. In de beginfase was er balans. Dorus van der Voort kreeg de eerste kans na een sublieme pass van Rens Lamboo, maar de aanvaller mikte in het zijnet. De grootste kans was echter kort daarna voor Bart Imthoorn aan de overzijde, die van dichtbij over schoot.

  Na ruim twintig minuten moest Sander Hogervorst redding brengen op een inzet van Efe Yagin. Veel dichterbij kwam Valken’68 daarna niet meer. Kagia kreeg de overhand en na ruim een half uur prikte Joey van Beelen de 1-0 binnen. De aanvaller heeft bij de Kagianen lang niet altijd een basisplaats, maar kennelijk had de speler er trek in want ook de tweede treffer werd voorzien van zijn handtekening. De voorbereidende werkzaamheden van Roy Hogewoning mochten er trouwens ook zijn.

  Na de rust maakte onder meer Marc Langeveld zijn opwachting bij de ploeg van Henk van der Nagel die deze wedstrijd coachte vanwege absentie van Arie van Duijn. Met ook Timo Schaap, Rody Redel, Matthijs de Mooij en Niels Hogewoning binnen de gelederen mocht worden verwacht dat de tweedeklasser zich kon terug knokken in het duel, maar daar kwam niets van terecht. Valken’68 had wel veel balbezit, maar het kon slechts enigszins keffen. Kagia had de zaken onder controle en na de 3-0 van Dorus van der Voort, na een vlot lopende aanval, was het gedaan met de ploeg die een moeizaam seizoen doormaakt. De thuisploeg maakte er zelfs nog 4-0 van. Rik Verdegaal, voor de pauze al sterk in de defensie, was na de rust naar voren gestuurd en ook daar bewees hij zijn waarde. Met een splijtende pass stuurde de nu spits Tijs van der Schinkel weg. De clubtopscorer speelde maar kort vanwege lichamelijke klachten, maar hij kreeg het wel voor elkaar om Verdegaals actie een passend vervolg te geven: 4-0.

  Valken’68 nam dus afscheid van het toernooi en zal een sterke eindsprint in de benen moeten hebben om het seizoen nog te voorzien van kleur. Bij Kagia wappert de vlag fier dit seizoen. De titel komt al in zicht en de derdeklasser speelde zich dus zonder moeite naar de laatste acht van het toernooi. In de volgende ronde komt FC Oegstgeest naar de Kikkerbeetstraat. En jawel, dat is nu juist de enige tegenstander die dit seizoen kon winnen van de oranjehemden. Dat dus in een oefenduel. De volgende confrontatie heeft echter veel meer waarde. De winnaar plaatst zich immers voor de halve finale van de Rabobank LAV Cup. Een fraaie strijd lijkt aanstaande. Kagia bulkt van het vertrouwen en de FC staat zo zoetjes aan bekend als ware cupfighter. Zo speelt de formatie van Huig Jan Heeringa komende zaterdag in Rotterdam tegen Neptunus/ Schiebroek in het kader van de districtsbeker.

  Basisopstelling Kagia: Hogervorst, Tibboel, Verdegaal, Lobbezoo, Hoejenbos, Van der Veek, Lamboo, Hogewoning, Imanse, Van Beelen, Van der Voort.

  Basisopstelling Valken’68: Blikman, Imthorn, Van Duivenvoorde, M.de Mooij, Yarim, Redel, Zuyderduin, Hogewoning, Schaap, Oskan, Yagin.

  Originele artikel: https://www.leidenamateurvoetbal.nl/2019/lav-cup/rabobank-lav-cup-kagia-dendert-door-opvallende-keuze-valken68/