• LAV: Positie Kagia weer rianter: Winst en concurrentie laat punten liggen

  10 feb 2019
 • Derde klasse B (zaterdag)- Voor de zoveelste keer dit seizoen beleefde Kagia een plezierige voetbalmiddag. Zo’n middag begint met het veroveren van drie punten, ongeacht wie de tegenstander is. Wanneer dan ook nog blijkt dat concurrenten weer punten hebben gemorst dan neemt het plezier enkel nog maar verder toe. Op de vijftiende speeldag werd DEM op een 5-1 nederlaag getrakteerd. Een dergelijke grote uitslag zag er aanvankelijk niet naar uit, maar na de 1-0 kregen de Kagianen ook deze wedstrijd onder controle en kwamen daarna niet meer in gevaar. Dat de Beverwijkers wel wat mopperden over de arbitrage was een weinig te billijken, maar dat nam niet weg dat de thuisploeg een verdiende zege boekte. Toen ook nog bekend werd dat Stormvogels een 0-2 achterstand had weggepoetst tegen Pancratius werd de glimlach bij de gastheer nog groter. Het maakt dat de afstand ten opzichte van de nummers twee en drie weer groter werd. DEM is ondertussen klaar voor wat betreft de titelrace. Mocht de ploeg van René Ras volgende week kunnen winnen bij Pancratius in Sloten-Badhoevedorp dan lijkt niets een naderend kampioenschap meer in de weg te staan.

  Kagia opende andermaal met Joey van Beelen in de basis. Pas in de tweede helft kwam Jesper Imanse erin op de rechterflank. Voor het overige waren het door de bank genomen vaste namen die de opponent moesten bestrijden. Al snel werd duidelijk dat de wind een stoorfactor kon gaan worden, maar Kagia was wel zo snugger om niet al te vaak de lange bal te zoeken. Dat nam niet weg dat de beginfase nogal stroef verliep. Sterker nog, DEM toonde zich een brutale tegenstander en kreeg de eerste kans op een doelpunt. Middenvelder Joey Schoo mikte van even buiten de zestien op de paal. Daar kwam de thuisploeg dus even met de schrik vrij. De paniek sloeg echter niet toe en geleidelijk aan konden de oranjehemden ook wat prikken bij de bezoekers. Een pass van Pascal Timmermans kreeg teveel vaart mee om Tijs van der Schinkel te bereiken en de linksbuiten kreeg de bal bij een volgende aanval net niet bij de vrijstaande Dirk Jan Ligtenberg. Ook Roy Hogewoning kon, eenmaal in de zestien, geen medespeler bereiken.

  Toch kreeg DEM daarna andermaal een grote kans om de score te openen. Stan Gijzen trof wederom de paal en zo mocht best worden gesteld dat de koploper enig geluk had. Zo leek zich een open en spannende wedstrijd te ontwikkelen, maar niets was minder waar. Van der Schinkel werd in de zestien van de sokken gelopen en de scheidsrechter van dienst kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Daarbij meende de leidsman dat Mitchel Mol de noodrem had gehanteerd bij een doorgebroken speler en dat leverde de linksback een directe rode kaart op. Rens Lamboo benutte de strafschop feilloos en dat bleek de opmaat naar een alsnog eenvoudige zege voor de nummer 1 van de ranglijst.

  Gijzen kwam nog eenmaal gevaarlijk door, maar doelman Sander Hogervorst bracht redding met zijn uitgestoken voet. Even later werd de marge naar twee goals getild. Op randje buitenspel mocht Van der Schinkel vertrekken na voorbereidend werk van Ligtenberg. De topscorer bleef uitermate koelbloedig en daarmee leek de wedstrijd voor de rust al beslist. Een derde goal was zelfs ook nog mogelijk geweest, maar zowel Ligtenberg als Van Beelen troffen doelman Erwin Hoogeland op hun pad.

  Na de rust werden ook de laatste twijfels op een goede afloop weggenomen. Timo Sluijmer haalde droogjes uit voor de 3-0 en na een uur spelen maakte Van Beelen het kwartet vol. Knappe goals van deze spelers, maar zeker niet onvermeld mag blijven dat Lamboo bij de vierde treffer geweldig voorwerk had verricht. Zijn pass was van grote schoonheid en de middenvelder liet dat daarvoor en daarna nog een aantal keren zien. Een lust voor het oog van de ware voetballiefhebber. DEM bleef het daarna nog wel proberen en kon zelfs de nul van het scorebord krijgen via Roel Pitstra. Het laatste wapenfeit voor wat betreft een doelpunt kwam echter weer op naam van de brigade van Ras. Andermaal mocht Lamboo aanleggen vanaf elfmeter en opnieuw bleek dit een koud kunstje te zijn. Dit keer werd Lars van Roijen bestraft met een rode prent vanwege de voorafgaande overtreding.

  Misschien was de zege enigszins geflatteerd en waren de straffen van de arbiter aan het adres van de nummer vier wat zwaar, maar dat nam niet weg dat Kagia bij vlagen weer erg makkelijk acteerde. Onverstoorbaar, geconcentreerd en met overtuiging. Weliswaar dienen er nog elf speelronden te worden afgewerkt, maar de vraag blijft meer dan gerechtvaardigd wie dit Kagia nog serieus kan bedreigen. De ploeg loopt over van kwaliteit en dissonanten binnen de ploeg zijn er niet. De tweede klasse komt dichterbij en Kagia lijkt op alle vlakken toe aan die nieuwe uitdaging.

  Kagia-DEM 5-1 (2-0). 26. Lamboo 1-0 (strafschop), 38. Van der Schinkel 2-0, 52. Sluijmer 3-0, 60. Van Beelen 4-0, 77. Pitstra 4-1, 88. Lamboo 5-1 (strafschop). Scheidsrechter: Appel. Toeschouwers: 300.

  Kagia: Hogervorst, Timmermans (70.Hoejenbos), Meiland, Lobbezoo, Tibboel, Sluijmer (70. Van der Veek), Lamboo, Hogewoning, Van Beelen (70.Imanse), Ligtenberg, Van der Schinkel.

  Interviews na afloop v.v. Kagia 1 - DEM (RKVV) 1

   

 • Interviews: Hennie Kanbier

  Foto's: Jan v/d Lubbe - Sportfotografie

  Originele artikel: https://www.leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/3deklasse/positie-kagia-weer-rianter-winst-en-concurrentie-laat-punten-liggen/