• Tweede klasse D (zaterdag) – Ongemeen spannend, dat is, na de wedstrijden van zaterdag, in twee woorden uitgelegd de stand van zaken in de tweede klasse D. De eerste twee ploegen van de ranglijst zijn uit het zicht, maar het gaatje tussen de nummer drie, Foreholte, en de niet veilige plek negen, de positie op de ranglijst waar Kagia zich nu bevindt, bedraagt slechts vijf punten. De Lisserbroekers hadden bij winst uitstekende zaken kunnen doen, zeker ten opzichte van tegenstander Legmeervogels, maar onder zomerse omstandigheden gaven de bezoekers niet thuis (4-0).

  De eerste helft was, mede door het warme weer, van beide kanten niet echt geweldig, De ploeg van trainer Hein Leliveld speelde in een te laag tempo maar op de momenten dat Kagia wel vanuit haar taak voetbalde, dan werd het ook direct gevaarlijk. Legmeervogels werd voornamelijk gevaarlijk door slordig balverlies van hun opponent in de as van het veld. Het openingsdoelpunt ontstond door een individuele actie van een Legmeervogels-speler, die drie Kagianen passeerde, en zo werd de ruststand (1-0) bepaald.

  Middenvelder Gijs de Graaf, the day after de verliespartij bij Legmeervogels:,,Een minimale achterstand bij rust, dus er lagen nog genoeg mogelijkheden voor ons maar het moest wel beter dan het spel in de eerste helft”. De gasten begonnen ook beter aan het tweede gedeelte, met een goede kans op de gelijkmaker, maar die was niet aan Rens Lamboo besteed. Niet veel later stond de ploeg op achterstand in ondertal, Rick Verdegaal ontving zijn tweede gele kaart en dat maakte het er niet makkelijker op volgens De Graaf:,,Na de uitsluiting van Rick pasten we onze opstelling snel aan om toch nog iets te forceren, maar via een van richting veranderd afstandsschot werd het 2-0 en dan weet je eigenlijk dat het wel klaar is”. De oranjehemden zochten de aanval, maar vanuit een omschakelmoment lag de bal ineens achter doelman Aron Wijsman (3-0). De kracht vloeide ook weg, Legmeervogels vond regelmatig de vrije man en vlak voor tijd werd viel de 4-0 binnen en was de eindstand bereikt.

  De Graaf, uiterst zelfkritisch, :,,Nee, ik speelde zelf geen goede wedstrijd. Kwam te weinig aan de bal, de tweede bal was vaak voor de tegenstander, waardoor een bal veroveren er ook niet in zat. Ik maakte op zich niet heel veel fouten, maar was wat onzichtbaar. Met een man minder werd het er natuurlijk niet beter op, zij stonden ook op het middenveld in overtal”. Met nog twee wedstrijden te gaan, aanstaande zaterdag komt het reeds gedegradeerde RVC’33 naar de Kikkerbeetstraat en op de slotdag worden de degens gekruist met DoCoS, worden het spannende weken voor Kagia. Ook wacht er nog een bekerfinale, op 18 juni is de zaterdagtak van Voorschoten’97 de tegenstander in de strijd om de Sportiff LAV cup. Het laatste woord is aan De Graaf: ,,We gaan er de komende twee weken nog alles aan doen om te winnen, we zijn immers nog niet veilig en hebben de punten dus hard nodig. Ik verwacht zelf dat we minimaal nog één keer moeten winnen”, aldus De Graaf tot besluit.

  Legmeervogels – Kagia 4-0 (1-0)

  Basisopstelling Kagia : Wijsman, Diels, Verdegaal, Modderman, Malhi, De Bruin, Imanse, De Graaf, Lamboo, Hoeke, Van der Schinkel

  Tekst: Arie Koeman
  Bron: Opmars Kagia gestuit door concurrent Legmeervogels (4-0) | Leidenamateurvoetbal, voetbal leidse regio