• Derde klasse B (zaterdag)- Uiteraard heeft Kagia de wens om zo lang mogelijk ongeslagen te blijven en daarmee straks de hoofdprijs te kunnen ophalen. Op bezoek in en bij IJmuiden ging het bijna fout voor de ongeslagen koploper. De thuisploeg nam brutaal een 2-0 voorsprong, maar ook nu liet Kagia zien dat het kan terugkomen vanuit een achterstand. Het leverde dit keer geen drie punten op, maar met de 2-2 kon Glenn Lobbezoo wel leven. ,,Zeker gezien het feit dat zij in de slotfase nog een penalty kregen. Prachtig dat Sander (Hogervorst, HK) die bal pakte."

  Na vijf minuten moesten de Lisserbroekers al in de achtervolging. Even zag het er defensief niet goed uit en de subtopper van de ranglijst profiteerde daarvan via Floyd Hille. De bezoekers moesten dus meteen aan de bak en er kwamen ook wel mogelijkheden voort uit de aanvallende intenties. Pascal Timmermans kopte een bal in de handen van de keeper en ook in een schot van Tijs van der Schinkel had de IJmuidense doelman het oog. Even later ging het vanuit het niets andermaal fout bij de bezoekende club. Dezelfde speler poeierde de 2-0 binnen.

  Dat was dus even andere koek voor de Kagianen, maar van opgeven of de handdoek werpen was geen enkele sprake. Rens Lamboo schoot een vrije trap net naast en even later dacht de middenvelder de 2-1 te maken, maar opnieuw toonde de doelman van de thuisclub aan zich niet gewonnen te willen geven. Collega Hogervorst moest echter ook handelend optreden bij een vrije trap om de 3-0 te voorkomen.

  In de rust werd de vinger op de zere plek gelegd en een strijdplan bedacht om de schade te beperken of zelfs meer. Van der Schinkel was kort na rust dichtbij de 2-1, maar nog niet zo dicht als Joey Beelen die de lat trof. De aanvaller speelde in plaats van de vakantie vierende Jesper Imanse. De 2-1 hing in de lucht en kwam ook op het scorebord. Lamboo probeerde het weer eens van afstand en onderweg werd het leder van richting veranderd. Nu was de sluitpost van de gastheren wel geklopt en rook Kagia meer. Zeker nadat de lat nog eens werd geraakt en IJmuiden meer en meer ging wankelen. Van der Schinkel voegde vervolgens bijna een treffer toe aan zijn totaal, maar alweer kwam de factor pech om de hoek kijken. De aanvaller bleef echter zoeken naar zijn zeventiende treffer en die kwam er een slordige tien minuten voor tijd.

  Zoals gezegd had het alsnog fout kunnen aflopen voor de koploper, maar Hogervorst toonde aan een prima keeper te zijn en redde een punt voor de Kagianen. ,,Sterker nog", zo voegt Lobbezoo toe, ik kreeg nog een aardige kans op de 2-3. De hoek was echter te moeilijk en ik trof het zijnet. Dat had natuurlijk nog een beter einde kunnen betekenen, maar ik vind dat we al met al redelijk orde op zaken hebben gesteld. Dit was een fysiek sterke ploeg, die het ons lastig heeft gemaakt. Toch geloofden we er nog wel in halverwege en dat geeft aan dat wij  er alles aan willen doen om de fraaie reeks in stand te houden. Eigenlijk is het fenomenaal hoe we de eerste seizoenshelft hebben gepresteerd en dat nu voortzetten. Natuurlijk weten wij ook wel dat 78 uit 26 niet reëel is en hier en daar kan je punten missen. Onze concurrentie wint echter ook lang niet alles. Zo verloor DEM nu weer bijvoorbeeld. Pancratius en Stormvogels kruipen wel wat dichterbij, maar wij moeten vooral ons ding blijven doen. Als ik het breder trek dan is Ajax ook hard op zijn bek gegaan na een uitstekende eerste seizoenshelft en dat is ons nog niet overkomen. Dus we mogen tevreden zijn met hoe het gaat en hoe wij ook niet in paniek raken bij een achterstand."

  Kagia heeft met nog twaalf duels te gaan een voorsprong van zeven punten op de nummer twee Pancratius. ,,Sommige spelers en betrokkenen op de club zijn van mening dat wij niet op de zaken vooruit moeten lopen en onszelf niet al rijk moeten rekenen. Dat is waar en we moeten ook waakzaam blijven voor onderschatting en gemakzucht. Dat neemt niet weg dat ik spreek van een verloren seizoen als we dit nog gaan weggeven. We moeten blijven uitstralen dat wij willen gaan voor het hoogste. Dat vermogen heeft dit Kagia. Ook al speelden we nu een moeizame eerste helft. Het zou prachtig zijn als we ons de tweede klasse in spelen. Let op; ik denk dat we daar geen modderfiguur in zouden slaan."

  Basisopstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Meiland, Lobbezoo, Hoejenbos, Hogewoning, Lamboo, Sluijmer, Van Beelen, Ligtenberg, Van der Schinkel.

  Tekst: Hennie Kanbier

  Originele artikel: https://www.leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/3deklasse/ook-met-de-veerkracht-zit-het-wel-goed-bij-kagia/