• Kagia opende de districtsbeker met een thuiswedstrijd tegen Hillegom, dat vorig seizoen nog uitkwam in de eerste klasse. De thuisploeg verloor vlak voor tijd (1-2) van de bezoekers, maar toch was er na afloop geen sprake van enig chagrijn aan de Kikkerbeetstraat. Na een wat voorzichtige eerste helft gooide de thuisploeg, nog zonder vaste waarden als Dirk-Jan Ligtenberg, Sam van der Veek, Pascal Timmermans en Glenn Lobbezoo, in het tweede bedrijf alle schroom van zich af en liet met bij vlagen prima voetbal zien, beslist een aanwinst te zijn voor de tweede klasse zaterdag.

Het ambitieuze Hillegom, de club wil zo snel mogelijk terug naar de eerste klasse, liet vanaf het begin blijken niet voor een zomeravondpotje naar Kagia te zijn gekomen. Na een paar pittige overtredingen moest de goed leidende scheidsrechter Erdogan al na tien minuten twee keer geel trekken voor de bezoekers. Kagia leek wat geïmponeerd en was in de eerste helft de onderliggende partij. De 0-1, na een half uur spelen, was dan ook volkomen verdiend en daarnaast ook nog van een ongekende schoonheid. Spelbepaler Jeroen Dedel tikte op de achterlijn de bal met zijn linkerbeen door de benen van een Kagia-verdediger, om daarna met zijn rechter Kagia-doelman Sander Hogervorst, die met nieuwkomer Aron Wijsman strijdt om het plekje onder de lat, kansloos te laten.

Niet veel later had Menno van Gurp ook de 0-2 op de schoen, maar de middenvelder lepelde de bal van korte afstand in de handen van Hogervorst. Aan de andere kant kwam de thuisploeg niet verder dan een doelpoging van Roy Hogewoning, die na een rush van Tijs van der Schinkel net naast schoot.

Na rust was er echter een totaal ander speelbeeld te zien. De thuisploeg leek direct na de pauze op gelijke hoogte te komen, maar de volledig vrijstaande Van der Schinkel kopte de bal, na een goede voorzet van Joey van Beelen, naast het Hillegomse doel. Kagia voetbalde in de tweede helft prima mee met de bezoekers en vlak voor tijd kwam de verdiende beloning. De verdienstelijk ingevallen Alain van Kesteren haalde uit vanaf de rand zestien en zijn doelpoging was Hillegom-doelman Marc Hogervorst te machtig (1-1).

Zo leek de wedstijd in een gelijkspel te eindigen, maar de geslepen bezoekers vertrokken uiteindelijk toch met de winst uit Lisserbroek. Aidan Ryan was aan de rechterkant de  Kagia-defensie te snel af, waarna Jasper van Trigt zijn voet tegen de bal zette(1-2). Kagia- trainer René Ras was na afloop zeker niet ontevreden over de prestatie van zijn manschappen. Ras:,,Dit was voor ons een nuttige oefenpot tegen een prima tegenstander, die wat eerder met de voorbereiding is begonnen dan wij. Ik denk dat de weerstand die we vandaag hebben gehad een voorproefje is van wat wij dit seizoen in de 2e klasse kunnen verwachten. Ik heb een aantal dingen gezien, waar we beslist mee verder kunnen’’, aldus Ras tot besluit. Kagia speelt de komende weken nog 2 uitwedstrijden voor de beker (bij HBC en Legmeervogels), om op 22 september in Bleiswijk de competitie te openen bij Soccer Boys.

Kagia - Hillegom 1-2 (0-1) 30. 0-1 Dedel, 83. 1-1 Van Kesteren. 86. 1-2 Van Trigt. Scheidsrechter: Erdogan.

Opstelling Kagia: Hogervorst, Kool (64. Van der Meer), Verdegaal, Meiland, Hoejenbos, Sluymer (46. Van Kesteren),Imanse, Hogewoning, Lamboo, Van Beelen, Van der Schinkel (82. Trompert)

Opstelling Hillegom: Hogervorst, De Jong, Tebbens, Van Damme, Van Gurp, Ryan,Van de Paard, N. Van Veen, Talaat, M. Van Veen, Dedel.

Tekst: Sem Nazloomian