• Tweede klasse C (zaterdag)- In de zevende thuiswedstrijd van het seizoen moest het er maar eens van komen. De eerste driepunter van Kagia aan de eigen Kikkerbeetstraat. Daar waar de ploeg van René Ras het in uitwedstrijden heel behoorlijk doet, de zeperd van vorige week tegen Westlandia (6-0 verlies) buiten beschouwing latend, wil het op eigen bodem dit seizoen maar niet lukken. Ondanks de uitdrukkelijke wens om Soccer Boys met een nederlaag huiswaarts te sturen, ging het wederom fout. De Kagianen verloren met 2-3, vooral door een te fletse eerste helft.

  Pal voor de aftrap liet ex-trainer Anton Wijsman zich nadrukkelijk horen. ,,Nu met de billen bloot, mannen.” De vader van de doelman van de Lisserbroekers doelde daarbij ongetwijfeld op het gegeven dat een driepunter in eigen huis broodnodig was en dat er revanche moest worden genomen op de forse uitglijder in het Westland. Nu mag er geen twijfel over bestaan dat de mannen van Ras de beste intenties hadden, maar overtuigend was het allerminst van de kant van de thuisploeg. Vooral in defensief opzicht oogde het geruime tijd nerveus. Spelers die normaliter weten wat ze wel of beter niet kunnen doen, maakten onnodige foutjes en daardoor kon Soccer Boys, zeker als de Bleiswijkers de druk er op konden zetten, de bovenliggende partij worden voor de rust.

  Nog voordat er tien minuten gespeeld waren, moest Wijsman een dappere redding verrichten. Bij wat geklungel van Joost Meiland, die eens niet zijn dag had, kon Mats van Ruler scoren, maar de Kagia-goalie toonde zich nog onklopbaar. Even later probeerde Rens Lamboo het van afstand aan de andere kant, maar verder kwam de thuisploeg zelden gevaarlijk door.

  De tweede kans voor de subtopper kwam op naam van de sterk spelende Ruben van den Bosch. Wijsman bewees zijn ploeg echter andermaal een dienst en zo bleef een achterstand nog uit. Ook vijf minuten later toen Tom Hoejenbos redding bracht even voor de doellijn. Het kon echter niet goed blijven gaan op deze manier. Toch kwam er ook nog een kans op de 1-0. Nadat Jesper Imanse een pass van Lamboo niet tijdig onder controle kon brengen, had de middenvelder even later alweer een heerlijke pass in huis voor Tijs van der Schinkel. De buitenspeler stuitte op doelman Jordy Hermes.

  Van Ruler kreeg tien minuten voor de pauze van dichtbij een grote kans, maar nu verdween de poging hoog over het doel van Wijsman. Nog geen minuut later was het echter wel raak. Stephan van der Berg zette zijn ploeg op voorsprong en dat was gezien de onderlinge verhoudingen ook niet onverdiend te noemen. Op slag van rust werd het leed voor oranje en wit echter groter. Hoejenbos maakte weliswaar geen zware overtreding, maar de linksback nam wel een risico door de eerder genoemde doelpuntenmaker voor de sokken te lopen. De arbiter van dienst aarzelde nog even, maar vervolgens ging de bal op de stip. Van den Bosch bracht zijn ploeg op 0-2 en daarmee was duidelijk dat een zege voor Kagia ver weg was.

  Met twee wissels, Rick Verdegaal kwam voor Meiland en Mark Zonneveld verving de nagenoeg onzichtbare Dirk-jan Ligtenberg in de punt van de aanval, trachtte Ras het tij te keren. De gastheren kwamen wel wat beter voor de dag, maar grote kansen bleef in het eerste deel van de tweede helft nog uit. Totdat Verdegaal een keer mee ging naar het front en een afgeslagen bal op zijn pantoffel nam: 1-2.

  Er gloorde weer wat hoop voor Kagia, maar de ploeg moest blijven waken voor uitbraken van de ploeg van Robert Linthorst. De 2-2 hing al wel even in de lucht en die kwam er vervolgens ook. Na een overtreding op Van der Schinkel mocht nu Lamboo aanleggen vanaf de stip en het was raak. Soccer Boys leek te wankelen, maar drie minuten later en tien minuten voor tijd viel de vijfde treffer van de middag alsnog uit in het voordeel van de ‘Voetbal Jongens’. Lucas Smits mocht voorgeven en Ruben Smits kon ongehinderd de 2-3 binnen koppen.

  In de slotfase kwamen er nog wel twee kansen voor de ploeg die thuis pas 1 puntje in de wacht sleepte, maar Van der Schinkel kon de doelman op een pass van alweer Lamboo niet verschalken en in de laatste tellen viel een bal vanuit een scrimmage net niet gunstig voor de nummer twaalf van de ranglijst.

  Want de Lisserbroekers houden Van Nispen en DoCoS nog wel onder zich, maar daar staat tegenover dat het gaatje met het winnende Te Werve en RCL groter werd. Het wordt dus zo zoetjes aan tijd dat er thuis echt eens gewonnen gaat worden. Mocht dat er niet in zitten dan zal een zege in en op Berkel volgende week niet minder worden omarmd door de promovendus.

  Beluister hier nog een interview met de in de tweede helft sterk spelende ‘alleskunner’ Imanse:

  Opstelling Kagia: Wijsman, Kool (62. Beelen), Meiland (46. Verdegaal), Lobbezoo, Hoejenbos, Sluymer, Lamboo, Hogewoning, Imanse, Ligtenberg (46. Zonneveld), Van der Schinkel.

  Foto’s: Jan van der Lubbe (een reportage volgt later!)
  Tekst: Hennie Kanbier
  Orignele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2020/zaterdag/2deklasse/kagia-zaterdag/matige-eerste-helft-nekt-kagia/