• Ook dit seizoen zal LeidenAmateurVoetbal wekelijks weer 1 of soms twee Krakers van de Week plaatsen. Dat kan gaan om een derby, degradatieduel, de strijd om de (periode)titel of een burentwist. Wekelijks dient er een keuze te worden gemaakt en dat valt soms niet mee. Er is zoveel boeiends te melden en jouw club is vast het meest interessant. Alle clubs worden sowieso wekelijks meegenomen in de voorbeschouwing. Wij vragen begrip voor gemaakte keuzes, waarbij ook de overeenkomst met desbetreffende club(s) bepalend kan zijn. Dit keer is de keuze is gevallen op het treffen tussen Kagia en Valken ‘68 in de tweede klasse C op zaterdag. We kijken met Glenn Lobbezoo (Kagia) en Samet Arikan (Valken ’68) vooruit naar de komende wedstrijd.


  Seizoen 2018-2019. Glenn Lobbezoo in actie tegen Kon. HFC uit. Ook al een wedstrijd die winnend werd afgesloten

  Na het glorieus verlopen kampioensjaar lijkt Kagia dit seizoen ook op een hoger niveau prima mee te kunnen. Met twee winstpartijen in drie wedstrijden kan gerust worden gesproken van een prima competitieouverture voor de debuterende Kagianen. In de formatie van René Ras is Glenn Lobbezoo, eerder uitkomend voor de reserves van FC Lisse, inmiddels een vertrouwd gezicht in de Kagia-defensie. Een gebroken kuitbeen verhinderde de 24-jarige Lissenaar om de laatste weken van het vorige seizoen voor zijn team in actie te komen, maar de centrale verdediger lijkt weer helemaal terug te zijn. Lobbezoo, werkzaam in het installatiebedrijf van zijn vader, heeft zijn vertrouwde stekkie in de verdediging weer terug en geldt als één van defensieve Kagia-sterkhouders.


  Glenn Lobbezoo hier op archieffoto tegen DEM. Vorig seizoen was fantastisch, maar de start nu is alweer hoopgevend..

   Lobbezoo:,,Het is lekker om weer terug op het veld te zijn. In de voorbereiding heb ik een kleine terugslag gehad en moest daardoor wat trainingen en wedstrijdjes missen, maar ik heb inmiddels twee keer achtereen de negentig minuten volgemaakt. Ik ben nog niet topfit, maar heb gelukkig geen pijntjes meer. We waren als ploeg echt toe aan de tweede klasse. Vorig seizoen hebben we teveel wedstrijden op 80% van ons kunnen gewonnen, maar nu moeten we weer vol aan de bak. Er zijn natuurlijk nog maar een paar wedstrijden gespeeld, maar ik denk dat we voor niet veel teams in de tweede klasse hoeven onder te doen. Voor wat betreft de doelstelling voor dit seizoen: we willen we ons in ieder geval zo snel mogelijk veilig spelen maar persoonlijk ben ik van mening dat we de lat wel iets hoger mogen leggen. Ik zeg niet dat we kampioen gaan worden, maar ik denk dat we toch zeker in het linkerrijtje moeten kunnen eindigen. De clubs in deze tweede klasse zijn traditioneel aan elkaar gewaagd en dat lijkt dit seizoen niet anders te zijn. Er is na drie wedstrijden geen enkele club meer zonder puntenverlies en uitgesproken zwakke ploegen zitten er volgens mij ook niet bij.”

  Over de komende tegenstander: ,,We hebben vorig seizoen tegen Valken’68  gespeeld voor de Rabobank LAV Cup, maar toen misten zij veel spelers en die wedstrijd was dus niet een echte graadmeter. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd kwam Marc Langeveld erin en je zag gelijk dat hij op een hoger niveau heeft gevoetbald. We zullen trouwens dit seizoen veel vaker van dit soort spelers tegenkomen en dat is voor ons een mooie uitdaging. Ik ben benieuwd hoe we het zaterdag  tegen Valken ’68 gaan doen. We hebben nu twee uitwedstrijden gewonnen en had zou mooi zijn als we zaterdag nu ook de punten in eigen huis kunnen houden’’, besluit de verdediger.

      
  Samet Arikan kwam over van Quick Boys 2 en heeft het al snel naar zijn zin gekregen op ‘t Duyfrak

  In de Valkenburgse formatie is linksbuiten Samet Arikan een nieuw gezicht. De 21-jarige Arikan, geboren in Leiden maar opgegroeid en nog steeds woonachtig in Katwijk, speelde in zijn jeugd voor vv Katwijk. Daarna maakte de snelle vleugelaanvaller de overstap naar Quick Boys, waar hij twee seizoenen in Quick Boys 2 speelde. Arikan koos dit seizoen voor Valken ’68 en veroverde direct een basisplaats in de ploeg van Alan Campfens. Arikan licht zijn keuze voor de Duyfrak-bewoners toe: ,,Na twee seizoenen in Quick Boys 2 wilde ik graag in een standaardteam spelen. Op een gegeven moment kwam Valken ’68 in beeld en ik heb toen een goed gesprek gehad met de trainer. Ik kende  eigenlijk niet veel spelers van Valken ‘68 en heb mijn beslissing vooral op mijn gevoel genomen. Na een paar maanden kan ik wel zeggen dat het een goede beslissing was om naar Valkenburg te komen. Ik ben hier goed opgevangen, we hebben een  leuk team en de sfeer is goed. In de tweede klasse is het voor een speler zoals ik wel moeilijker voetballen dan in de reserve hoofdklasse. Als aanvaller krijg je in de tweede klasse niet veel ruimte, sommige teams laten zich inzakken en laten de bal liever aan de tegenstander. Wij proberen te voetballen, maar ik heb gemerkt dat niet alle ploegen daar zo in staan.”

  Over Kagia zegt Arikan, werkzaam als timmerman in de bouw, het volgende: ,,Ik ken Kagia alleen van naam en heb eerlijk gezegd geen idee hoe sterk ze zijn. Ook met de andere clubs in deze klasse ben ik nauwelijks bekend. Ik wil dit seizoen lekker voetballen en presteren bij Valken ’68, verder sta ik er vooral onbevangen in’’, aldus Arikan tot slot.


  De aanvaller van Valken’68 snapt niet waarom hij werd afgefloten in een duel tegen Westlandia (1-0 winst).

  Tekst: Sem Nazloomian
  Originele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/2deklasse/valken-68/krakerrrr-van-de-week-kagia-valken-68/