• Derde klasse B (West I)- Dertien keer gastheer spelen en dertien keer de winst pakken. Dat is de vaststelling na de wedstrijd die Kagia speelde tegen SCW. De Lisserbroekers kwamen uiteindelijk op eigen veld uit op 53 treffers en slechts elf maal moest de ploeg van Rene Ras zelf aftrappen na een tegentreffer. Zo werd er wederom een record gebroken. Daarbij kwam nog dat het verschil met de nummer twee groeide naar achttien punten, vast ook een record in de clubgeschiedenis. Stormvogels verloor namelijk, waardoor Pancratius de tweede plek veroverde. Kagia is echter al geruime tijd niet meer met het achterland bezig. De onbetwiste kampioen heeft de ongeslagen status nog steeds in handen en enkel VVC kan daar volgende week nog verandering in aan brengen. Het gretige Kagia zal echter ongetwijfeld niets weggeven om zo uit te kunnen komen op zesentwintig ongeslagen competitiewedstrijden op een rij. En vooruit, we tellen de laatste zes van het vorige seizoen er bovenop en komen dan dus eventuel uit op een reeks van 32 wedstrijden zonder nederlaag.

    Tegen de ploeg uit Rijsenhout werd een degelijke zege neergezet. De absolute must is er uiteraard al tijden vanaf, maar dat nam niet weg dat de thuisploeg weer de betere was op het veld. Timo Sluijmer opende de score, nadat een schot van Tijs van der Schinkel ten dele was gekeerd in eerste instantie door de doelman. Tien minuten later had de linksbuiten een assist in huis die door Dorus van der Voort op waarde kon worden geschat met een rake kopbal. Kagia verzuimde vervolgens om meer kansen in goals om te zetten en de volgers moesten tot laat wachten op de derde treffer. Die kwam op naam van Elwin Kool. De late tegentreffer was nog slechts voor de statistieken. Daarna brak het zoveelste feestje van het seizoen los. Niet enkel vanwege het eerste elftal, maar ook het zesde elftal toonde zich de beste van hun competitie. Het kan dit seizoen immers niet op aan de Kikkerbeetstraat.

    Originele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/3deklasse/kagia-wint-alle-thuiswedstrijden-dit-seizoen/