• Tweede klasse C (zaterdag)- Wie de beelden van de feestende Kagia-spelersbus na afloop van de wedstrijd HVC’10 – Kagia op social media bekijkt, zou mogelijk kunnen denken dat de oranjehemden de Hoekers na een galavoorstelling zojuist compleet van de mat hadden geveegd, maar niets bleek minder waar te zijn. Kagia had niet veel te vertellen in Hoek van Holland en stond na ruim een half uur spelen al met 3-0 achter. De vreugde van de Lisserbroekers had namelijk met iets anders te maken: door de nederlaag van Te Werve tegen RCL is de formatie van Hein Leliveld verzekerd van minimaal nog een seizoen in de tweede klasse.

  Kagia-trainer Hein Leliveld, bezig aan zijn eerste seizoen in Lisserbroek, over de wedstrijd in Hoek van Holland: ,,Ik vind HVC’10 één van de beste ploegen van onze klasse, zeker nu ze weer op volle sterkte zijn. Als je dan nog voor rust met 3-0 achter komt, dan weet je dat het een moeilijk verhaal gaat worden. Ja, je kan gerust spreken van een kansloze nederlaag, alhoewel ik wel moeite heb met het feit dat we de doelpunten zo makkelijk hebben weggegeven. Na rust gebeurde er niet veel en ging de aandacht vooral uit naar de tussenstanden bij Te Werve. De wedstrijd  bij HVC’10 was trouwens gelijktijdig de afscheidswedstrijd voor Mitchel Griekspoor, die besloten heeft om met voetballen te stoppen. Nadat duidelijk was geworden dat Te Werve had verloren, was er na afloop bij ons dus toch reden voor een feestje. Voorafgaande het seizoen was rechtstreekse handhaving de doelstelling en dat hebben we nu bereikt. We spelen over twee weken de laatste competitiewedstrijd bij Van Nispen en dan is het seizoen klaar. Ik kan me trouwens nu al verheugen op de komende competitie. Met ploegen als Foreholte, EMM’21 en hopelijk ook ASC wordt het voor ons alleen maar interessanter. Na de laatste wedstrijd trainen we nog één keer en daarna gaan we tot 4 augustus op zomerreces’,  aldus Leliveld tot besluit.

  Basisopstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Van der Star, Lobbezoo, Van Dijk, Robelus, De Graaf, Van der Zwet, Schoone, Lamboo, Van der Schinkel.

  HVC’10  – Kagia 3-0 (3-0)  21.Slutsky  1-0, 26. Reurink 2-0, 34.  Van der Bogt 3-0.

  Tekst:
   Sem Nazloomian
  Bron: Kagia viert feest na kansloze nederlaag bij HVC’10 | Leidenamateurvoetbal, voetbal leidse regio