• Tweede klasse C (zaterdag)- Het begon allemaal veelbelovend voor Kagia op bezoek bij en in Berkel. De ploeg startte fris van de lever en kreeg al vroeg in het duel kansen. Een voorsprong werd ook gepakt, maar verder dan 0-1 kwam de ploeg van René Ras niet. Daarna ging er veel fout en vloog alles er zo ongeveer in wat door de geel-blauwen werd aangeraakt. Het leverde een 4-1 ruststand op. Na de pauze werd het nog erger voor de nummer twaalf van de ranglijst. Bij 7-1 liep de teller gelukkig niet meer op. Sterker nog, Kagia deed nog tweemaal iets terug en zodoende werd de middag iets minder pijnlijk.

  Twee weken terug kreeg Kagia een pak slaag tegen Westlandia (6-0) en in dat duel gaven de oranjehemden niet thuis. Vorige week ging Soccer Boys er nipt met de zege vandoor en nu had het duel anders kunnen lopen gezien de openingsfase. ‘Had’ en ‘als’ tellen echter niet en zo bleef Kagia dus nog steeds nadrukkelijk in de gevarenzone staan. Ook ondanks drie treffers van Rens Lamboo.

  ,,Voor mij persoonlijk is dat leuk en het schroeft het totaal wat verder op, maar ik koop daar natuurlijk niets voor. Deze nederlaag doet bij mij niet minder pijn dan bij mijn medespelers. En dan te bedenken dat het nog goed begon. We werden al snel gevaarlijk en dankzij Tijs van der Schinkel kon ik scoren. We waren er nog twee keer dichtbij en met 0-2 krijg je natuurlijk een andere wedstrijd. Echter, na de gelijkmaker zakte het bij ons in als een kaartenhuis. Veel persoonlijke fouten werden ons fataal en dan sta je ‘opeens’ met 4-1 achter halverwege. Dat was eigenlijk ongelooflijk gezien de start van de wedstrijd.”

  De drievoudig doelpuntenmaker heeft geen verklaring voor het aanzienlijke verval van zijn ploeg. ,,Je kunt er van alles op los laten, maar tegen persoonlijke fouten valt niet op te coachen. Niemand maakt opzettelijk een fout en iedereen beseft dat het anders had gemoeten. We zullen daar dinsdagavond nog over gaan praten, want het zal wel anders moeten de komende tijd. Op deze manier wordt het wel heel lastig om nog een plek te klimmen en dat blijft uiteraard wel ons doel. Tegelijkertijd moeten we er wel voor zorgen dat DoCoS en Van Nispen er niet overheen gaan klappen, want dan worden de problemen nog groter.”

  In de rust was het hoofdzakelijk stil in het kleedlokaal van Kagia volgens Lamboo. ,,Ras sprak wel en haalde aan dat we de achterstand aan onszelf te wijten hadden. Er stond teveel druk op en we moesten vrijer gaan ballen na de rust. Helaas kwam het daar niet van getuige de drie tegendoelpunten die er nog bij kwamen. Dat ik dan nog aan een valse hattrick kom, zegt me niet zoveel. Het gaat niet om persoonlijke successen. Als groep winnen we en verliezen we. Ik trek me deze nederlaag ook zeker aan want het zijn geen kinderachtige cijfers. En laatst kregen we dus ook al een draai om de oren. Ik ben van mening dat we deze klasse aan kunnen, want dat hebben we heel regelmatig laten zien. Maar aan de andere kant; de cijfers liegen de laatste tijd niet. De ommekeer moet snel gaan komen en daar zullen we vet voor moeten gaan knokken. Elke speler moet zichzelf in de spiegel bekijken en lering trekken uit gemaakte fouten. Iedereen was boos en teleurgesteld dat het zo afliep. Misschien zijn we door vorig seizoen verwend geraakt. Toen zat alles mee en nu is het een compleet ander verhaal. Het is aan ons om het tij te doen laten keren.”

  Basisopstelling Kagia: Wijsman, Meiland, Verdegaal, Lobbezoo, Hoejenbos, Sluymer, Lamboo, Hogewoning, Imanse, Ligtenberg, Van der Schinkel

  Tekst: Hennie Kanbier
  Originele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2020/zaterdag/2deklasse/kagia-zaterdag/kagia-op-de-pijnbank-bij-berkel/