• LAV: Kagia mag Stormvogels eigenlijk bedanken: het wordt nóg mooier! (Inclusief samenvatting & fotorapportage)

  7 apr 2019
 • Derde klasse B, West I (zaterdag)- Kagia is nog geen kampioen. Is dat slecht nieuws? Nee, eigenlijk in zijn geheel niet. De ploeg van Rene Ras won wel en ook weer verdiend, bij United/DAVO werd een 2-4 zege opgehaald, maar Stormvogels gooide vooralsnog roet in het eten door ZSGO/WMS met 1-2 te kloppen. Even leek het feest al wel te kunnen losbarsten, maar de Amsterdammers konden een voorsprong niet vasthouden (het duel eindigde ruim een half uur nadat Kagia klaar was, red.). Gevolg van een en ander is dat Kagia nu vrijwel zeker kampioen wordt op het eigen complex. Is dat leuker? De vraag stellen staat gelijk aan beantwoorden.

  Het complex van United/DAVO, met alle respect gesproken, was ook niet bepaald ‘the place to be for a champion’. Het hoofdveld ligt in Haarlem naast een softbalveld en het clubgebouw valt niet onder de categorie ‘spiksplinternieuw’. Het geheel kwam haast troosteloos over en in deze omgeving misstond een kampioenschap van Kagia. 

  Zover kwam het dus (gelukkig) niet en eigenlijk mocht Stormvogels daarvoor worden bedankt. Kagia had in elk geval wederom een plicht vervuld en had de andere uitslag nu eenmaal niet in handen. Dat het feest met een week werd uitgesteld, ach daar had uiteindelijk iedereen wel vrede mee aan de kant van de Lisserbroekers. Hier en daar vloeide al wel een vreugdetraan, maar dat had simpelweg te maken met het gegeven dat het niet meer mis mag en kan gaan met de oranjehemden. De derde klasse zal worden verlaten en de club krijgt waar het recht op heeft. 13 april 2019 gaat een historische dag worden aan de Kikkerbeetstraat. Dat kan toch niet anders meer?

  Kagia kon in de eerste helft nog niet overtuigen. Wellicht waren het zenuwtrekjes en daarnaast speelde de thuisploeg nog dapper mee. Het werd zelfs 1-0 doordat een poging van Fouad Mallloul onbewust van richting werd veranderd door een Kagiaan. Even later moest Sander Hogervorst vakkundig ingrijpen om de 2-0 te voorkomen. Dat was een belangrijke redding van de doelman en eigenlijk het startsein om de zaken energieker aan te pakken. Het tempo ging omhoog, de duels werden meer gewonnen en Kagia kreeg de controle. Zo kon het voor de pauze al 1-1 worden door de alweer trefzekere Tijs van der Schinkel. Even daarvoor had de sterk spelende aanvoerder Pascal Timmermans met een kopbal de lat geraakt en na de treffer zag Timo Sluymer een doelpunt afgekeurd worden vanwege mogelijk buitenspel van een collega.

  De 1-1 was nog niet voldoende om kans te maken op de titel en daarom draaide Kagia de bankschroeven verder aan na de pauze. Dit met succes. Andermaal dook Van der Schinkel de diepte in en de linksbuiten haalde wederom overtuigend uit. De voorsprong werd kort daarna uitgebreid door Rens Lamboo, die zo voor de zoveelste keer dit seizoen zijn waarde bewees voor de aanstaande kampioen.

  De voorsprong had verder kunnen oplopen, maar in plaats daarvan kwam United nog eenmaal enigszins terug in de wedstrijd. Omer Kutlu klopte Hogervorst vanuit een moeilijke hoek. De ingevallen Dorus van der Vort miste vervolgens een grote kans, maar deed het wat tellen later beduidend beter. De aanvaller bediende Dirk-Jan Ligtenberg voor de eindstand, die meer recht deed aan de onderlinge verhoudingen in het Haarlemse.

  Daarna was het dus afwachten of Stormvogels punten zou morsen. Dat gebeurde dus niet, maar dat mocht worden beschouwd als een geschenk uit de hemel. Immers, nu kan er volgende week een feest worden gevierd die de Kagianen nog lang zal heugen. Een kampioenschap waarop 25 jaar moest worden gewacht en die de hoofdmacht in de tweede klasse zal brengen. Een succesverhaal die in de voorbije jaren is opgebouwd en die nu op een juiste datum en vooral locatie zal worden bekroond. Hoe mooi is dat?

  United SV/DAVO-Kagia 2-4 (1-1). 14. eigen doelpunt Lamboo 1-0, 38. Van der Schinkel 1-1, 50. Van der Schinkel 1-2, 54. Lamboo 1-3, 78.Kutlu 2-3, 90. Ligtenberg 2-4. Scheidsrechter: Stuurman. Toeschouwers: 225.

  Kagia: Hogervorst, Timmermans, Verdegaal, Meiland, Hoejenbos (65.Tibboel), Sluymer (80. Van der Veek), Lamboo (87. Van der Voort), Hogewoning, Imanse, Ligtenberg, Van der Schinkel. 

  Originele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/3deklasse/kagia-mag-stormvogels-eigenlijk-bedanken-het-wordt-nog-mooier/

  Foto's: Jan v/d Lubbe - Sportfotografie

  Samenvatting: HS-Productions.nl