• De voorbereiding op de competitie verliep voor Kagia niet geheel vlekkeloos, maar dat ziet René Ras niet als een probleem. In de laatste test kwam naar voren dat de ploeg er ondertussen alsnog goed voor staat. Het leverde zelfs een 3-5 zege op bij Legmeervogels, een ploeg die uitkomt in de eerste klasse A op zondag.

  Ras was na de wedstrijd in zijn nopjes. ,,Dit was een lekker potje en uitermate nuttig voor ons. Ik heb goed voetbal gezien en ik ben van mening dat we klaar zijn voor de competitie. Laat maar doorkomen, we hebben er veel zin in.”

  Kagia startte sterk in Uithoorn en had al rap een voorsprong kunnen pakken. Die kwam er niet, maar de Lisserbroekers speelden wel fris van de lever. Tien minuten voor de pauze was het wel raak. Tijs van der Schinkel vond Rick Verdegaal voor de openingstreffer.

  Kort na de onderbreking werd het zelfs 0-2. Nu stond Rens Lamboo aan de basis en prikte Jesper Imanse binnen. De eersteklasser werd vervolgens nog meer te kijk gezet door Roy Hogewoning en het leek niet op de te kunnen bij de kersverse tweedeklasser. Uit een strafschop werd het evenwel 1-3 en twee minuten later was het weer raak voor de thuisploeg. Dennis Kuilboer en Joey Beelen werden gebracht, nadat eerder Glenn Lobbezoo al was gewisseld. De centrale verdediger is na lang ongemak weer terug en dat is zeker ook een pluspunt voor de equipe van Ras.

  De marge werd een slordig kwartier voor tijd weer naar twee getild. De assist bij deze treffer was weer voor Van der Schinkel en Dirk Jan Ligtenberg mocht de felicitaties in ontvangt nemen. Daarmee was de koek nog niet op. Eerst kwam de spanning alweer even terug, maar het slotakkoord was voor Kagia. Lamboo trof de lat uit een vrije trap, terwijl de thuisploeg het duel moest uitspelen met tien man vanwege een rode kaart. Een heerlijke actie van Van der Schinkel zorgde voor de achtste treffer van de middag en een verdiende zege voor de bezoekers.

  Ras: ,,Ik begreep dat er bij hen wat spelers rust kregen, maar dat neemt niet weg dat mijn ploeg het prima invulde. Ik zag gretigheid en scherpte en we kwamen voor de dag zoals ik het graag zie. Het is in de weken hiervoor passen en meten geweest, maar geleidelijk aan is de puzzel nu wel gelegd. Door bepaalde mindere resultaten kon ik wel heen kijken en ik ben veel wijzer geworden door de voorbije zes weken. Het plaatje heb ik nu wel in mijn hoofd. Deze week ga ik met spelers praten en uitleg geven. Veel jongens ontlopen elkaar nauwelijks iets. Dus  zij die volgende week geen basis spelen, hoeven niet te wanhopen.”

  Kagia kan zich nog plaatsen voor de volgende ronde, maar is daarbij afhankelijk van de verrichtingen van Hillegom op zondagmiddag.

   

  Originele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/2deklasse/kagia-zaterdag/kagia-laat-maar-doorkomen-die-competitie/