• LAV: Kagia krijgt na dominant seizoen de beloning: kampioenschap met gouden randje

  14 apr 2019
 • Derde klasse B (West I, zaterdag)- In Lisserbroek en omgeving was er niemand te bekennen die nog twijfels had over de goede afloop. Kagia moest en zou kampioen worden op eigen terrein. Vorige week gooide Stormvogels nog roet in het eten, maar daar was iedereen achteraf blij mee. Nu kon er een waardig feest worden gevierd op het eigen complex, waar Kagia het gehele seizoen al huis wist te houden ten opzichte van de competitiegenoten. Dat was op de dag van de titel niet anders. ZSGOWMS werd met 6-1 van het veld geblazen en daarmee kwamen de Amsterdammers nog goed weg. Na precies negentig minuten blies de arbiter van dienst voor het einde en brak het feest los. Er werd gelachen, gehuild vanwege alle emoties en bovenal was de vreugde met bakken van de gezichten te schrapen van iedereen en alles die Kagia in het hart heeft gesloten.

   

  Het was vooraf al een gezellige boel aan de Kikkerbeetstraat. Een forse kampioenstaart werd aangesneden en pal voor de wedstrijd was het een herrie van jewelste op het sportpark vanwege vuurwerk. Oranje rookwolken stegen op en iedereen en alles had er zin in om er een historische dag van te maken. En dat werd het.

  Uit niets bleek dat de spelers last hadden van spanning. Van meet af aan lieten de Kagianen zien dat er niets te halen zou zijn deze middag. ZSGOWMS moest dat aan den lijve ondervinden. De bezoekers werden van het kastje naar de muur gespeeld en keken na een kwartier al tegen een 3-0 achterstand aan. De uitdager moest op dat moment vrezen voor een ongenadig pak slaag. Kagia won inderdaad fors, maar na de voortvarende start werd het spel soms wel slordig. Maar daar maalde eigenlijk niemand om.

  Rens Lamboo, weer voortreffelijk spelend en ongetwijfeld gezegend met de beste trap in deze klasse, opende de score. Dit vanaf elfmeter na een onbesuisde overtreding op Dirk-Jan Ligtenberg. Kort hierna werd het al 2-0. Tijs van der Schinkel kreeg teveel ruimte en daar weet de buitenspeler, zoals bekend, wel raad mee. De derde treffer was een plaatje van een doelpunt. Vrijwel aangekomen op de achterlijn kreeg Van der Schinkel het voor elkaar om de bal nog precies bij Ligtenberg te bezorgen. De spits, die ook een prima wedstrijd speelde, maakte het karwei overtuigend af.

  Kagia zat dus op rozen en de platte kar kon al uit de schuur worden gereden. Toch brak er daarna een mindere fase aan. Stephane Apagui profiteerde van lankmoedigheid en Sander Hogervorst moest vervolgens twee reddingen verrichten die er toe deden. Het had dus zomaar 3-3 kunnen staan, maar gesteld moet worden dat de opponent vanaf dat moment nauwelijks nog gevaarlijk kon worden. Een smetje op de middag was het uitvallen van ‘Mister Kagia’ Pascal Timmermans. De aanvoerder liep een knieblessure op en verder spelen was hem niet gegund. Wat er precies aan de hand is, is nog niet bekend. Een ziekenhuisbezoek paste in elk geval niet bij deze o zo fraaie dag.

  Voor de pauze werd het nog 4-1. Lamboo bracht met zijn zoveelste assist dit seizoen Van der Schinkel in stelling en dan weet je wel hoe het afloopt. Vlak voor de pauze was het overigens licht gaan sneeuwen en het voelde ijzig koud aan. In de rust klaarde het evenwel weer op en daarna kreeg Kagia weer waar het recht op had: de zon ging weer schijnen. Dit in meerdere opzichten, want de score liep uiteindelijk op naar 6-1. Lamboo had enig fortuin bij een van richting veranderende vrije trap, maar het doelpunt van Roy Hogewoning mocht er vervolgens wel weer zijn. De tot middenvelder omgeturnde voorheen centrale verdediger kwam daarmee al uit op zijn elfde doelpunt van het seizoen.

  Voor het overige deed de tweede helft er niet echt meer toe. Kagia had de tien op zich wel kunnen halen, maar dat deed uiteraard niets af aan de feestvreugde die volgde na deze zoveelste eenvoudige zege.

  De cijfers van Kagia spreken ondertussen wel boekdelen. Hoewel er nog vier wedstrijden gespeeld moeten worden en het streven blijft om ongeslagen de meet te halen, kan de tussenbalans worden opgemaakt. 22 keer gespeeld, 58 punten, 73 voor en 19 tegen. Winnaar van de eerste en tweede periode en op de eerste plaats in de derde periode. Thuis alles gewonnen en een doelsaldo van 43 voor en 6 tegen. Uit de best presterende ploeg met 25 uit 11. En dit imposante plaatje kan enkel nog maar mooier worden. Maar het mooiste is eigenlijk al bereikt. Een afgetekende kampioen die geen spaan heel liet van de tegenstanders. Kagia is tweedeklasser en dat niveau moet de huidige selectie prima aan kunnen.

  Wij van Leidenamateurvoetbal.nl waren blij erbij te zijn. Niet enkel op deze superdag, maar ook bij heel veel andere wedstrijden. Het was genieten geblazen!

  Kagia-ZSGOWMS 7-1 (4-1). 7. Lamboo 1-0, 12. Van der Schinkel 2-0, 14. Ligtenberg 3-0, 17. Apagui 3-1, 42. Van der Schinkel 4-1, 58. Lamboo 5-1, 64. Hogewoning 6-1. Scheidsrechter: Ter Hoeve. Toeschouwers: 500.

  Kagia: Hogervorst, Timmermans (22. Verdegaal), Meiland, Tibboel, Hoejenbos, Sluymer (66. Van der Veek), Lamboo, Hogewoning, Imanse (66. Van der Voort), Ligtenberg, Van der Schinkel.

  Note redactie: bij dit ongekende seizoen komt ook nog dat Kagia ook al in de laatste zes duels van het seizoen 2017-2018 ongeslagen was. De succesreeks duurt m.a.w. al een jaar. Er zijn maar weinig clubs die dit soort cijfers kunnen overleggen..

   

  Originele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/3deklasse/kagia-zaterdag/kagia-krijgt-na-dominant-seizoen-de-beloning-kampioenschap-met-gouden-randje/