• Tweede klasse C (zaterdag)- In een aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd (4-4) was het handje vol aanwezigen de grote winnaar. Het spektakel leverde een uiterst grillig scoreverloop op. De bezoekers kenden een droomstart. Met zeer goed voetbal werd de ploeg van trainer Rene Ras, zeker in het eerste gedeelte van de eerste helft, zwaar onder druk gezet. De snelle 0-2 voorsprong was het gevolg van de technisch vaardige en sterk spelende koploper. De wedstrijd leek zo al vroeg een gemakkelijke zege te worden voor de fusieclub, maar niets was minder waar.

  De ploeg van Ras knokte zich knap terug in de wedstrijd. Een strakke voorzet van Rens Lamboo kwam via de paal wat gelukkig voor de voeten van Tijs van der Schinkel, die vervolgens weinig moeite had om de aansluitingstreffer aan te tekenen (1-2). De thuisploeg kreeg daarna meer vat op de tegenstander en kwam zelfs op gelijke hoogte. Daar was wel een strafschop voor nodig na een ongelukkige handsbal van een verdediger van de gasten. Lamboo wist zoals zo vaak wel raad met de elfmetertrap. De 0-2 werd hiermee nog voor rust weggepoetst, al mochten de gastheren de sterk keepende Aron Wijsman nog wel een bedankje geven na een paar fraaie reddingen vlak voor de rust.

  Hoewel de ploeg uit Wassenaar zeker niet het niveau haalde van het eerste half uur, waren de eerste kansjes toch weer voor de lijstaanvoerder. Zo kreeg de ploeg een grote kans op een kopdoelpunt. Kort daarop voorkwam doelman Wijsman  met een reflex een snoeiharde volley van Jeroen Meefout (ex-Rijnsburgse Boys), de uitblinker aan SVC-zijde. Bij de oranjehemden eiste vooral Van der Schinkel alle aandacht voor zich op van de laatste linie van trainer Jeffrey Frijters. In de omschakeling bleek van der Schinkel een plaag voor de hoogvlieger in deze competitie.

  Terwijl de gasten weer beter in de wedstrijd groeiden, schoot Lamboo in de omschakeling zijn ploeg naar een 3-2 voorsprong.  Kort daarop trokken de bezoekers de stand evenwel weer recht (3-3). Beide ploegen bleven vervolgens voor de volle winst gaan. In de hectische slotfase dachten de bezoekers alsnog met de volle buit huiswaarts af te reizen, na een wat gelukkig tot stand gekomen treffer (vrije trap via de muur achter de kansloze Wijsman). Jesper Imanse  gooide in de extra tijd echter roet in het eten van SVC’08. Met zijn treffer was het gelijke spel alleen al op basis van het getoonde karakter aan Lisserbroekse zijde verdiend te noemen.

  Tweevoudig doelpuntenmaker Lamboo: ,,Deze wedstrijd kon echt alle kanten op. Zij hadden een prima start en wij hadden het er heel moeilijk mee. Toch zijn we in de wedstrijd geklommen en dan kom je op een zeker moment zelfs op voorsprong. We zagen winstkansen, maar konden de 3-2 helaas niet lang vasthouden. Uiteindelijk moeten we ons tevreden stellen met het behaalde punt, want de 4-4 viel pas in de extra tijd. Dit is na het gelijke spel tegen UVS ook een prima resultaat. Volgende week gaan we naar DSO toe dus mag duidelijk zijn dat we gestart zijn met een loodzwaar programma. We gaan er alles aan doen om ook volgende week nog ongeslagen te zijn. Als dat lukt dan geeft dat voor Kagia een grote plus en boost. SVC’08 gaat zonder twijfel bovenin meedraaien. Misschien is dit zelfs wel de voornaamste titelkandidaat. Daar maak je vier goals tegen en dat is prima te noemen.”

  Basisopstelling Kagia: Wijsman, Timmermans, Van der Star, Lobbezoo, Malhi, Sneekes, Lamboo, Modderman, Imanse, Prins, Van der Schinkel.

  Note redactie: van deze wedstrijd volgen nog beelden (!!)

  Tekst: Wim Mugge
  Foto: met dank aan Haaglandenvoetbal.nl, Jaap Lolkema
  Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl/2020/zaterdag/2deklasse/kagia-zaterdag/kagia-in-extra-tijd-op-karakter-naast-svc08/