• LAV: Kagia houdt ook in laatste wedstrijd droomseizoen ongeslagen status

  26 mei 2019
 • Derde klasse B, West I (zaterdag)- Kagia kwam zaterdag in actie bij streekgenoot VVC en behaalde in Nieuw-Vennep een gelijkspel (1-1). De oranjehemden, al ruim een maand kampioen eindigden hierdoor het droomseizoen zonder één nederlaag. Er stond deze voetbaljaargang geen enkele maat op de selectie van René Ras, de statistieken (21x winst, 5x gelijk, 0x verlies en liefst 18 punten voorsprong op nummer 2 Pancratius) spreken voor zich.

  Kagia was in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg enkele kansen (Elwin Kool, Rens Lamboo) maar het duurde tot vlak voor rust voordat de bezoekers de leiding namen. Jesper Imanse bereikte Dorus van der Voort, die de openingstreffer binnenschoot (0-1).

  Kort na rust kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Kagia-keeper Sander Hogervorst was kansloos na een van richting veranderd afstandsschot (1-1). In het resterende gedeelte van de wedstrijd bleef Kagia het betere van het spel houden, maar er werd niet meer gescoord. Trainer Ras na afloop: ,,Na het behaalde kampioenschap heeft de spelersgroep zich als doel gesteld om dit seizoen ongeslagen te blijven en ook dat is gelukt. Ik moet de ploeg daarvoor een groot compliment geven. Ook nadat de titel al binnen was, is er van verslapping geen sprake geweest. Het behaalde kampioenschap is trouwens niet alleen de verdienste van de spelersgroep en staf, maar is zeker ook een beloning voor het gevoerde beleid van de club. Voor een trainer is het geweldig werken als het binnen een club organisatorisch op orde is en je alleen op het voetbal hoeft te focussen. We kijken ernaar uit om volgend seizoen op een hoger niveau uit te komen, met de huidige spelersgroep moet een plekje in de middenmoot van de tweede klasse zeker haalbaar zijn’’, blikt de succesvolle oefenmeester alweer vooruit naar het nieuwe seizoen.

  Ras liet in de slotfase nog een paar jongelingen debuteren. Zo kwam Melvin van der Meer voor Dirk Jan Ligtenberg en leverde Van der Voort zijn basisplaats in voor Jelle Modderman. Ook de jeugd wordt niet vergeten in Lisserbroek.

  FC VVC - Kagia 1-1 (0-1) 43. 0-1 Van der Voort, 49. 1-1 VVC.

  Opstelling Kagia: Hogervorst, Imanse, Verdegaal, Hoejenbos, Ligtenberg (79. Van der Meer), Van der Voort (90. Modderman), Kool  Lamboo, Van der Veek, Sluijmer, Van der Schinkel

  Originele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/3deklasse/kagia-houdt-ook-in-laatste-wedstrijd-droomseizoen-ongeslagen-status/