• In het kader van de Sportiff LAV Cup speelden ARC O23 en Kagia hun laatste duel in de poule. De Alphense ploeg had wellicht genoeg aan een gelijkspel, maar een zege zou sowieso plaatsing betekenen. Kagia, al uitgeschakeld, vervulde echter de sportieve plicht en ging voor een overwinning. Die kwam er (1-2) en door dit resultaat bleef TAVV eerste in deze poule. ARC en Kagia eindigden op vier punten en zijn klaar met dit toernooi. Voor EMM’21 was dat (ook) al het geval. Al met al dus een knappe prestatie van de blauw-witte derdeklasser om door te bekeren.

  Er werd gespeeld op het hoofdveld en dat viel niet mee voor de spelers. Door de onophoudelijke regenval van de laatste weken en de hoeveelheid bladeren op het veld was het zwaar en viel er lastig te combineren. Toch gingen beide teams voor de zege en dat tekende de wil om er nog wat van te maken tijdens een van de laatste voetbalwedstrijden van 2021.

  Navaro Gerlach kreeg namens ARC de eerste grote kans, maar de aanvaller zocht het doel te hoog. Drie minuten later kreeg Timo Sluymer, hij maakte eindelijk weer wat minuten na een lange tijd van absentie, een kans. Met links trachtte hij Niels de Vogel te kloppen, maar een hoekschop resteerde. Tijs van der Schinkel profiteerde vervolgens bijna van een te korte terugspeelbal, maar zijn inzet ging voorlangs. Jesper Imanse vond kort daarna de voeten van De Vogel op zijn pad.

  Aan de overzijde zette Jordi Tuithof Djemairo Kortstam goed weg, maar de spits schoot de bal over het doel van Aron Wijsman. Sander Hogervorst zou dit duel eigenlijk keepen, maar in de warming-up bleek dat dit geen haalbare kaart was. Het venijn zat in de laatste tien minuten van de eerst helft. Op een fraaie voorzet van Rens Lamboo vond Van der Schinkel het net niet, maar kort daarop kreeg de aanvaller het wel voor elkaar na soortgelijk voorbereidend werk van Micha Schoone. Kort voor de pauze lag Kevin Robelus in de weg bij een doelpoging van Tuithof.

  In de tweede helft zocht de ploeg van Frenk van der Kleij nadrukkelijk de gelijkmaker. ARC liet zien graag de knock-out fase te bereiken en er kwamen ook uitgelezen kansen voort uit de dadendrang. Op aangeven van Kevin Broekhoven kreeg Gerlach de kans op de 1-1, maar Kagia kwam met de schrik vrij.

  De gelijkmaker kon haast niet uitblijven omdat Kagia nauwelijks meer van eigen helft kwam. Met een droog schot van even buiten de zestien liet Jort van de Weide zijn aanvallers zien hoe het wel moest. Daarna stapelden een aantal hachelijke momenten zich op voor Wijsmans ogen, maar ARC bleek niet spitsvondig genoeg. Vooral Tjerk Ligtvoet dacht twee keer te scoren, maar tot zijn verbazing behoefden de Kagianen niet af te trappen.

  In de slotfase kwamen de Lisserbroekers er weer wat meer uit en bij een van de doelpogingen was het verrassend genoeg opeens raak. Lamboo had weer eens een assist in huis en met het hoofd bezorgde Tom van der Star de tweedeklasser de winst. Het deed voor Kagia niet meer ter zake voor wat betreft plaatsing, maar voor het vertrouwen was dit alsnog een lekkere opsteker. ARC liet bij vlagen zien dat er muziek in het team zit en plaatsing lag voor het grijpen. Uiteindelijk werd TAVV echter de lachende derde.

  Basisopstelling ARC O23: De Vogel, Van de Weide, Fennich, Van der Hoek, Key, Broekhoven, Van Leeuwen, Overbeek, Tuithof, Kortstam, Gerlach.

  Basisopstelling Kagia: Wijsman, Mahli, Van der Star, Modderman, Schoone, Sluymer, Lamboo, De Graaf, Imanse, Griekspoor, Van der Schinkel.

  Originele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2021/lav-cup/kagia-helpt-tavv-een-handje-arc-o23-uitgeschakeld/