• Tweede klasse C (zaterdag)- Kans na kans kreeg Kagia in de tweede helft. De ene was nog fraaier dan de andere. Het doelpunt dat Dirk Jan Ligtenberg uiteindelijk scoorde was prachtig, hij scoorde koppend uit een hoekschop, maar had niets te maken met het benutten van een van de vele mogelijkheden. Joey van Beelen, Ligtenberg, Rens Lamboo, ja, welke aanvaller of middenvelder kwam niet in positie om te doelpunten? Het leverde uiteindelijk een compleet onnodige 1-2 nederlaag op tegen Wateringse Veld/Kranenburg.

  René Ras nuchter na afloop: ,,We kregen zeker zeven of acht opgelegde kansen. Ja, als je die niet benut, dan krijg je de deksel op je neus. Deze nederlaag kunnen we onszelf verwijten.”

  Wateringse Veld/Kranenburg had voor aanvang slechts eenmaal verloren en de ploeg werd hoog ingeschat. Logisch dus dat Kagia voorzichtig en afwachtend startte. Allengs ontdekte de thuisploeg dat er absoluut geen wonderploeg als opponent op het veld stond en schudde de schroom meer en meer van zich af. Achter de verdediging van de Hagenaars lag met regelmaat een zee van ruimte die in de eerste helft te weinig benut werd. Het ontbreken vanwege een lichte blessure van de speersnelle Tijs van der Schinkel deed zich danig voelen.

  Kagia speelde zeer verzorgd, kreeg de nodige kansen, maar benutte die niet. Aan de andere kant was Wateringse Veld/Kranenburg slechts één keer gevaarlijk via Francesco Fens. Zijn kopbal werd uit de verre hoek getikt door de uitstekend reagerende keeper Aron Wijsman.

  Vlak na rust kreeg Kagia de allerbeste kans om de score dan eindelijk open te breken. Een verdediger van de bezoekers gleed uit en viel met zijn arm op de bal: penalty. Lamboo schoot hard in, maar keeper Sander van der Toorn gokte op de voor hem goede hoek en ranselde de bal uit het doel. De bezoekers verlieten hierna steeds meer de verdedigende stellingen, waardoor de Kagia spelers met regelmaat in zeer kansrijke positie voor het doel van de opponent opdoken.

  Ras vervolgt: ,,Telkens werden de verkeerde keuzes gemaakt. Of er werd toch nog (slordig) afgegeven waar meer egoïsme op zijn plaats was geweest of men ging juist voor eigen succes wat in die situatie niet goed was. Na de 1-0 van Dirk Jan hadden we met gemak op 2-0 of 3-0 kunnen komen. Dat verzuimden we en liepen uiteindelijk in het mes.”

  De trainer doelde onder andere op Van Beelen die een verkeerde terugspeelbal onderschepte, maar zich geen raad leek te weten en de bal knullig in de handen van Van der Toorn wipte. Jesper Imanse schoot een bal voorlangs waarbij hij een andere aanvaller over het hoofd zag die geheel vrij stond. Of neem Thomas van Schie die de bal voor het inschuiven had, maar toch af gaf op Van Beelen die er veel moeilijker voor stond.

  Het publiek werd zowaar melig van de opeenstapeling van gemiste kansen en toonde dat met baldadige opmerkingen. Die sfeer van joligheid werd in amper drie minuten vervangen door pure ontzetting. Eerst kopte Phil Altimari nog hard op de paal, maar na zwak verdedigend werk knalde Nick Brouwer de 1-1 tegen de touwen. Het leed werd nog groter voor de thuisploeg toen Jordy Brouwer snel daarna, en pal voor tijd, tegendraads de 1-2 in kopte. De ijskoude douche was compleet. Wijsman, die prima gekeept had, kon zich de doelpunten niet kwalijk nemen: ,,Bij die eerste stonden er zoveel mensen voor mijn neus dat ik het schot niet eens zag aankomen. Bij de tweede stond die jongen helemaal vrij en kon koppend scoren. Twee kansen, twee doelpunten. Zo onnodig. We geven in feite dus helemaal niets weg en dan toch verliezen. Bitter ja. Het veldspel was ook vandaag weer in orde en we moeten dan ook niet te zwaar tillen aan dit verlies. De volgende keer wordt er wél gescoord door ons.”

  Kagia was deze middag in bijna alle onderdelen van het voetbal de gasten de baas. Alleen in het benutten van kansen troefde Wateringse Veld/Kranenburg de Lisserbroekers af.

  Kagia-Wateringse Veld Kranenburg 1-2 (0-0). 82. Ligtenberg 1-0, 87. Brouwer 1-1, 89. Brouwer 1-2. Scheidsrechter: Van Lith.

  Kagia: Wijsman, Kool, Verdegaal, Lobbezoo, Meiland, Sluymer (73. Robelus), Imanse (90. Van Dijk), Hogewoning, Ligtenberg, Lamboo, Van Beelen.

  Wateringse Veld Kranenburg: Piek, Prnk, Kordelaar (76. Sidoel), Altimari, Scheffer, Fens (68. Boere), Nick Brouwer, Koegler (68. Boukhari), Jordy Brouwer, Van der Toorn, Jos.

  Tekst: Ruud Fraij
  Foto: Johanna Oskam
  Originele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/2deklasse/kagia-zaterdag/kagia-heeft-niet-genoeg-aan-stortvloed-van-kansen/