• Tweede klasse C (zaterdag)- Kagia kent een bijzonder moeizaam seizoen tot dusverre. Slechts één overwinning en aantal gelijke spelen zorgen ervoor dat de ploeg van trainer Koen van der Vlugt stijf onderaan staat. Als de ploeg het vege lijf nog wil redden, moest er afgelopen zaterdag in Wilnis gewonnen worden van CSW. Dat lukte opmerkelijk genoeg glansrijk: met een 0-3 zege keerde Kagia terug naar Lisserbroek.

  Centrale verdediger Milan van Duijn over de winstpartij: ,,Dit was echt een meer dan broodnodige overwinning. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op, het was eigenlijk een beetje aftasten. Onze opponent kreeg een grote mogelijkheid, maar keeper Jochem Lensen redde fraai. Halverwege de eerste helft kwamen we met wat geluk op voorsprong. Een speler van CSW speelde de bal terug op zijn eigen keeper vanaf het middenveld en het leer rolde warempel het doel in. Best lekker dat het eens een keer meezat. Een paar minuten later verdubbelden we de score. Uit een vrije trap schoot Rens Lamboo de bal stijf in de kruising. Vreemd genoeg gingen we na dit moment teveel achteruit lopen waardoor CSW uit vrije trappen, ballen vanaf de zijkant en corners nog wat kansen kreeg. We hielden echter stand en gingen met een 0-2 voorsprong de rust in.”

  De welbespraakte Van Duijn over het vervolg van de wedstrijd: ,,Na de theepauze hadden we het een kwartier lang moeilijk. We werden vastgezet, verloren veelal de tweede bal en mochten in deze fase van geluk spreken dat we geen tegentreffer kregen, anders had het heel moeilijk kunnen worden. Nadat de storm een beetje was gaan liggen sloegen wij toe. Na een goede actie werd Tijs van der Schinkel weggestuurd en hij schoot laag van een meter of twintig binnen. De wedstrijd was daarmee wel gelopen. CSW probeerde er nog wel een slotoffensief uit te persen. Ze kregen diverse mogelijkheden, maar onze keeper stond keer op keer in de weg. De wedstrijd werd over de streep getrokken en eindelijk pakten we weer eens de volle buit.”

  De Lisserbroeker tot besluit: ,,Onze laatste en tevens enige overwinning van dit seizoen werd behaald in oktober van het vorige jaar. Hopelijk is dit een opmaat naar meer. De komende periode spelen we tegen ploegen uit de middenmoot of die daar net onder staan. We bekijken het per wedstrijd en zullen er alles aan doen om weg te komen uit de gevarenzone, we blijven positief. Volgende week spelen we tegen thuis Nieuwkoop. In de heenwedstrijd werd er kansloos verloren (2-0). Als we wat willen moeten we er net als vandaag weer vol voor gaan. Elk punt telt.”

  Kagia neemt het dus aankomende week op eigen bodem op tegen Nieuwkoop. In ieder geval is de ploeg van Van der Vlugt twee punten ingelopen op directe concurrent Olympia. De ploeg uit Gouda speelde gelijk tegen Foreholte (2-2).

  CSW-Kagia 0-3 (0-2).  e.d. CSW 0-1, Lamboo 0-2, Van der Schinkel 0-3.

  Basisopstelling Kagia: Lensen, Bloem, Van Duijn, Verdegaal, Diels, De Bruijn, Hoeke, De Graaf, Lamboo, Schoone, Van der Schinkel.

  Tekst: Sergio Rademakers
  Bron: Kagia heeft eindelijk weer een overwinning te pakken | Leidenamateurvoetbal, voetbal leidse regio