• Tweede klasse C (zaterdag)- Natuurlijk zegt het nog niet al teveel, maar Kagia is verder gegaan waar het was gebleven: winnen. De kampioen uit het vorige seizoen opende de competitie in Bleijswijk tegen Soccer Boys en deed dat succesvol. De 1-2 zege ging mee de tas in en de blijdschap was begrijpelijkerwijs groot.

  Doelman Sander Hogervorst, die de voorbereiding niet lang vond duren en er van genoot, over de eerste driepunter nu het voor het ‘echie’ ging: ,,Het was misschien niet altijd even mooi, maar verdorie wat zijn deze drie eerste punten lekker. Vergeet niet dat Soccer Boys vorig seizoen als vijfde eindigde dus dan mag je spreken van een knappe uitzege.”

  Na een fase van enig aftasten kreeg Jesper Imanse de eerste serieuze kans. Zijn schot verdween over het doel van de thuisploeg. Kort daarop konden de handen wel de lucht in. Kagia combineerde overtuigend en via Timo Sluijmer en Tijs van der Schinkel werd eindstation Imanse bereikt. Goal!

  Even later had de vleugelaanvaller zichzelf een grote kans kunnen creëren, maar de aanname was niet in orde. Rick Verdegaal, in de spits gepositioneerd, mikte vervolgens op de paal en daarmee werd bewezen dat de bezoekers de bovenliggende partij waren. Rens Lamboo zag een schot gekeerd worden, maar aan de andere zijde moest Hogervorst eindelijk ook eens aan de bak.

  Na de pauze was Kagia aanvankelijk ook nog beter en dat werd beloond met een tweede doelpunt. ,,Die bal kon er eigenlijk niet in ik vroeg me af waarom Rens (Lamboo, red) het toch probeerde. Ik kreeg mijn antwoord. Wat een heerlijke goal”, sprak trainer René Ras na afloop.

  In de resterende tijd kregen de oranjewitten het lastiger. Dit niet in de laatste plaats omdat Soccer Boys brutaler werd en op jacht ging naar de aansluiting. Die kwam er ruim tien minuten voor tijd. Ook de 2-2 hing in de lucht, maar de betrouwbare Kagiaanse doelman bleef koel en redde in de slotfase waarbij menigeen aan de gelijkmaker dacht.

  De goalie: ,,We kregen genoeg kansen om er meer te maken, maar de laatste pass was vaak niet goed. Na de 0-2 vergaten we ons spel te spelen en moesten we terug. Dan is het prettig dat de voorsprong niet wordt verspeeld, want op basis van de hele pot kwam de overwinning ons wel toe.”

  De tweede klasse smaakt Hogervorst nu al. ,,Je speelt tegen betere ploegen en daardoor ga je zelf ook beter spelen. Ons niveau zal hoger worden en dat heb je in deze klasse ook nodig. Het is verrukkelijk om zo te starten, want het maakt dat de sfeer nog beter wordt dan die al was. Iedereen is gretig en wil het nodige neerzetten dit seizoen.”

  Voor Hogervorst was het een spannende week. ,,Afgelopen dinsdag heb ik met de trainer, keeperstrainer en Aron Wijsman, mijn concurrent, samen gezeten. Uiteindelijk is de keuze op mij gevallen en daar ben ik erg blij mee. Aron en ik ontlopen elkaar nauwelijks wat. Ik snap dat het voor hem teleurstellend is, maar dat zou voor mij niet anders zijn geweest. Ik weet dat ik de hete adem van hem in mijn nek heb, maar dat bevalt juist alleen maar goed. Zo blijf ik scherp, want ik weet dondersgoed dat hij een geduchte concurrent is. Dit voelt voor mij als positieve druk.”

  Kagia is dus al van de nul af en is nu al 33 (!!) wedstrijden achtereen ongeslagen in competitieverband. ,,Dat is een fraaie status. We willen de lijn doortrekken. Ook al wordt dat heel moeilijk tegen UVS volgende week. De uitslag van die ploeg tegen RCL verbaasde me overigens wel. Afijn, nog even nagenieten van deze zege voor nu.”

  Ras afsluitend: ,,Dit was een zege op karakter. We hadden het eerder moeten afmaken dan was het niet zo lastig geworden. Maar meer dan chapeau voor de inzet. Een prettig vertrekpunt zo.”

  Basisopstelling Kagia: Hogervorst, Kool, Meiland, Lobbezoo, Hoeijenbos, Sluijmer, Lamboo, Hogewoning, Imanse, Verdegaal, Van der Schinkel.

  Tekst: Hennie Kanbier
  Originele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/2deklasse/kagia-zaterdag/kagia-gaat-gewoon-door-met-winnen/