• Groep 1, poule 3 – Kagia en Valken’68 moesten afgelopen zaterdag in een onderling treffen bepalen welke club poulewinnaar Jodan Boys mocht vergezellen naar de knock-out fase van de districtsbeker. In een aantrekkelijke wedstrijd leek thuisploeg Kagia, dat voldoende had aan een gelijkspel, lange tijd de beste papieren te hebben voor plaatsing voor de volgende ronde, maar in de slotfase sloegen de bezoekers, dankzij twee doelpunten van invaller Samet Arikan, genadeloos toe (3-4).

  In de beginfase van het duel leek Valken’68 een vrij gemakkelijke middag tegemoet te gaan. De Valkenburgers, onder aanvoering van de sterk spelende Sammy Zandbergen, heersten op het middenveld en de vroege voorsprong, Jelle van den Oever benutte, in twee instanties, een elfmetertrap, was dan ook volkomen verdiend te noemen. Diezelfde Van den Oever had vlak na zijn openingstreffer ook de 0-2 op zijn schoen, maar zijn afstandsschot raakte de paal.

  Kagia moest zich in dit deel van de wedstrijd vooral beperken tot tegenhouden en de gelijkmaker kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. Rens Lamboo bereikte met een mooie pass Gijs de Graaf, die door Valken’68-doelman Frank Kardjani, overgekomen van Katwijk 2, onreglementair werd gestuit, waarna Lamboo van elf meter het klusje klaarde:1-1. Via een wonderschone treffer zorgde Lars Wietsma niet veel later voor de 1-2, waarna een kopdoelpunt van Rick Verdegaal voor nieuw evenwicht zorgde (2-2).

  Vlak voor de pauze liet Van den Oever een grote kans op de 2-3 liggen en liet ook Rowan Hoeke na, de aanvaller stormde alleen op Kardjani af en raakte de paal, om zijn ploeg op voorsprong te zetten. In de tweede helft gingen beide ploegen vol voor de overwinning, wat een aantrekkelijk schouwspel voor het talrijke publiek opleverde. Verdegaal was met een kopbal dichtbij de 3-2 en ook Zandbergen, met een vrije trap op de paal, was bijna succesvol. Lange tijd leek het duel op een 2-2 gelijkspel af te stevenen, maar Arikan besliste anders.

  Kagia-trainer Koen van der Vlugt toonde zich na afloop teleurgesteld over de nipte nederlaag zijn ploeg, maar de Sassenheimer was wel content over het vertoonde spel van zijn manschappen. Van der Vlugt: ,,In de beginfase hadden we het lastig, maar daarna pakten we het goed op. Valken’68 is gewoon een goede eersteklasser, die we uitstekend partij hebben geboden. Volgende week begint de competitie en ik denk dat we er klaar voor zijn. Hopelijk kunnen we dan weer ook beschikken over Tijs van der Schinkel en Rens van der Zwet, dat zijn toch jongens die de laatste seizoenen belangrijk zijn geweest voor het team’’, aldus Van der Vlugt.

  Ook Valken’68-trainer Derek van de Plas toonde zich tevreden: ,, Ik denk dat we het al voor rust hadden moeten beslissen, maar uiteindelijk trekken we de wedstrijd verdiend naar ons toe. Natuurlijk is het stoppen van Marc Langeveld een aderlating geweest, maar ik denk dat we dat als team moeten kunnen opvangen. Vandaag hebben we, met name in de eerste helft, bij vlagen uitstekend aanvalsspel laten. Ik denk dat we onze zaakjes op orde hebben, maar uiteindelijk zullen we het op het veld moeten laten zien’’, aldus de Katwijker tot besluit.

  Kagia – Valken ’68 3-4 (2-2). 8. Van den Oever 0-1, 20. Lamboo 1-1, 26. Wietsma 1-2, 38. Verdegaal 2-2, 85. Arikan 2-3, 89. Arikan 2-4, 90. De Bruijn 3-4.

  Basisopstelling Kagia: Lensen, Bloem, Koot, Verdegaal, Schoone, De Bruijn, De Graaf, Bakker, Immerzeel, Lamboo, Hoeke.

  Basisopstelling Valken’68: Kardjani, Den Hollander, Van Duijvenvoorde, Roorda, Van Duijn, Cooper, Van den Oever, Zandbergen, Guijt, Wietsma, Varkevisser.

  Tekst: Sem
  Nazloomian
  Bron: Kagia en Valken’68 klaar voor competitiestart | Leidenamateurvoetbal, voetbal leidse regio