• LAV: Kagia en Jazz Prins kijken uit naar volgend seizoen

  22 mei 2020
 • Een lastig seizoen, dat was het voor Kagia. Dat ook nog eens onderbroken door een corona crisis die zijn weerga niet kent. De sportieve gevolgen kennen we allemaal. Sportieve gevolgen die voor de Lisserbroekers niet eens heel negatief uit zijn gepakt. Want had Kagia zich gehandhaafd in de 2e klasse als het seizoen ‘gewoon’ was uitgespeeld? Dat zullen we nooit weten en doet er natuurlijk ook niet meer toe. Wat we wel weten is dat Kagia achter de schermen druk bezig is met volgend seizoen. Een seizoen waar we gezien de versterkingen toch wel wat van mogen verwachten. Jazz Prins is één van de versterkingen. Hij komt over van DSOV. Zijn ambitie? Minimaal twintig goals. Zijn positie laat zich raden.

  Prins heeft zijn jeugdopleiding genoten bij buurman FC Lisse. Vervolgens is hij terechtgekomen bij DSOV uit Vijfhuizen, spelend in de zondag eerste klasse. Vanwege een gebrek aan perspectief bij het 1ste elftal heeft hij besloten DSOV te verruilen voor Kagia. ,,De trainer van DSOV koos voor drie snelle spitsen voorin, een beetje loerend op de counter. Een systeem waarin ik met mijn speelstijl niet optimaal kan renderen”,  aldus de aanvaller. Prins is meer een balvaste spits, een beetje te vergelijken met Wout Weghorst. Een spits die hard werkt en waarbij de aanval begint en eindigt. Vaak eindigt is de bedoeling want 20 goals in de 2e klasse die prik je er niet zomaar in. Aanvallend voetbal in een 4-3-3 systeem mogen we volgend jaar dus misschien wel verwachten van Kagia. ,,We hopen volgend jaar redelijk eenvoudig in de 2e klasse te blijven en een aantal spraakmakende uitslagen neer te zetten”, aldus Prins. Een beetje als vorig seizoen dus of eigenlijk het huidige seizoen (maar dan met meer punten) waar bijvoorbeeld een lekkere 2-5 uitoverwinning werd geboekt tegen HVC’10 uit Hoek van Holland met uitstekend voetbal.

  Volgend jaar komt Kagia dus weer uit in de tweede klasse. Voor Prins was dit toch wel een belangrijke voorwaarde. Was Kagia gedegradeerd dan was hij waarschijnlijk gaan spelen voor RKVV Teylingen uit Sassenheim. Tevens is het een groot voordeel voor Prins dat Kagia uitkomt in een zaterdagcompetitie. Bij DSOV speelde hij bij een club waar het 1ste en 2e elftal spelen op zondag. Volgens Prins staan de zaterdagcompetities hoger aangeschreven dan de zondagcompetities. ,,In een zaterdagcompetitie kan ik mijzelf beter in de kijker spelen”, vertelt Prins. Zijn uiteindelijke ambitie is om in de toekomst weer uit te komen voor FC Lisse. Daar waar het allemaal begon. Want voetballen in de derde divisie vind Prins toch wel iets moois. Maar volgend seizoen dus eerst Kagia als uitdaging. En wat zal het heerlijk zijn om na deze voetballoze periode weer op een voetbalveld te staan om een wedstrijd te spelen die ergens om gaat. Op de vraag of Prins het voetbal heeft gemist is zijn antwoord duidelijk. ,,Absoluut, maar gelukkig zijn afgelopen week de trainingen bij Kagia weer hervat.” De afgelopen maanden heeft Prins zijn conditie op peil gehouden door een balletje te trappen met vrienden en door te fietsen. Maar op de fiets kun je geen bal in de kruising schieten en dat is toch waar je het voor doet. Zijn schot is trouwens één van zijn sterke punten. Dus dat kunnen we volgend jaar mogelijkerwijs vaak beleven bij Kagia.

  De Lisserbroekers versterkten zich verder met Ajay Malhi en Bodhi Sneekes, die overkomen van VVC. Eerstgenoemde speelde eerder al voor de oranjehemden. Tom van der Star komt over van FC Lisse, terwijl jongelingen Darco Donker, Gijs de Graaf, Jelle Moderman, Just van Rooijen, Kevin Wols, Luca van der Meer, Mats Hulsbos, Max van Schie, Stan Hengstmengel, Tygo Mesman, Zeb de Ree en Gavin Duindam door zullen stromen vanuit de jeugd. Kelvin Kliphuis, eveneens uit de eigen gelederen, gaat ook voor selectievoetbal. Drie spelers die regelmatig in 1 speelden haken af, te weten: Tom Hoejenbos, Dirk Jan Ligtenberg en Joost Meiland.

  Jesse Kroezen

  Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl/2020/zaterdag/2deklasse/kagia-zaterdag/kagia-en-jazz-prins-kijken-uit-naar-volgend-seizoen/