• Derde klasse B, zaterdag (West 1)- Kagia is weer een reuzenstap dichterbij het langverwachte kampioenschap gekomen. De Lisserbroekers wonnen zelf met 3-0 van Haarlem Yildiz Spor (HYS), terwijl naaste ‘belager’ Pancratius verloor. Komend weekend komt Kagia niet in actie en gaat Stormvogels (de virtuele nr. 2) op bezoek bij HYS. Als de Vogels zaterdag punten morsen, dan mogen de oranjehemden een week later (bij winst op United SV/DAVO) na bijna 25 jaar weer de kampioensvlag hijsen. In het seizoen 1994/1995 toonde Kagia, toen onder aanvoering van huidig voorzitter Richard Trompert, zich voor het laatst de sterkste van hun competitie. In Lisserbroek ligt het draaiboek voor het kampioenschap al klaar en bij de huldiging zal ook de traditionele triomftocht op de platte kar door het dorp niet ontbreken.

Kagia opende de wedstrijd moeizaam en zag de bezoekers na vier minuten bijna aan de leiding komen, maar Mustafa Bekin wist niet te profiteren van een slippertje van Kagia-doelman Sander Hogervorst. Na dit aarzelend begin kwam Kagia steeds beter in de wedstrijd en de thuisploeg werd regelmatig gevaarlijk voor het doel van HYS-doelman Mert Bayik. Na ruim twintig minuten spelen was het raak voor de mannen van René Ras. Tijs van der Schinkel was doorgebroken aan de linkerkant en zijn voorzet bereikte Jesper Imanse, die de bal van dichtbij in het Haarlemse doel deponeerde: 1-0. Een volgende goede voorzet van Van der Schinkel bereikte Joey van Beelen, diens inzet eindigde net naast het doel van Bayik.

In de tweede helft ging Kagia snel op zoek naar verdubbeling van de voorsprong. Van der Schinkel zag tien minuten na rust zijn inzet nog gekeerd worden door Bayik, maar de keeper was een minuut later kansloos op een sublieme lob van dezelfde speler: 2-0. Niet veel later was de wedstrijd definitief beslist. De na de pauze gevaarlijke Van Beelen zag zijn voorzet bij Imanse terecht komen, die met een onbedoeld overstapje Van der Schinkel in stelling bracht. Voor Van der Schinkel was het hierna een koud kunstje om de 3-0 eindstand aan te tekenen. In het resterende gedeelte van de wedstrijd waren de bezoekers vooral druk bezig met het verzamelen van gele kaarten en eindigden de wedstrijd met 10 man.

" PAS MIJN 2E SEIZOEN BIJ DE CLUB EN DAN AL KAMPIOEN WORDEN’’

Kagia-verdediger Stefan Tibboel zag dat door de 16e zege van zijn ploeg dit seizoen de titel nu haast voor het grijpen is. Tibboel:,, We hadden het vandaag in het begin niet makkelijk, maar in de tweede helft liep het een stuk beter. Al met al een terechte overwinning voor ons en we zijn er nu bijna. Dit is pas mijn tweede seizoen bij de club en dan al kampioen worden, dat is natuurlijk heel mooi. Voor mij wordt dit mijn tweede kampioenschap, met jongens als Sam van der Veek, Sander Hogervorst en Tom Hoejenbos ben ik een paar jaar geleden met FC Lisse (zondag) ook kampioen geworden. Alles lijkt dit jaar op zijn plek te vallen. Nog eventjes en dan mogen we de platte kar op, ik kijk daar nu al naar uit", aldus de 28-jarige medewerker van een zomerbloemenkwekerij tot besluit.

Kagia-HYS 3-0 (1-0) 21. 1-0 Imanse, 56. 2-0 Van der Schinkel, 65.  3-0 Van der Schinkel. Scheidsrechter: Otten. Toeschouwers: 225.

Opstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Meiland, Tibboel, Hoejenbos, Sluymer, Imanse (68. Van der Voort), Hogewoning, Lamboo (70. Van der Veek), Van Beelen, Van der Schinkel (77. Van Kesteren).