• Districtsbeker, Groep 1, poule 3 – Tweedeklasser Kagia vertrok dit weekend richting Pijnacker-Nootdorp voor de eerste officiële (districtsbeker)wedstrijd van het seizoen 2023/2024. De Lisserbroekers troffen aldaar gastheer OLIVEO, vorig seizoen kampioen van de derde klasse C. Na een onderhoudende pot toonden de bezoekers zich met name na rust de sterkste en de zege voor de ploeg van nieuwe trainer Koen van der Vlugt mocht dan ook dik verdiend worden genoemd (2-3).

  De oranjehemden openden na een half uur spelen de score (treffer Rowan Hoeke), maar niet veel later mocht ook Kagia-doelman Aron Wijsman de bal uit het net vissen (1-1). In de tweede helft nam Kagia, via doelpunten van Tijs van der Schinkel en opnieuw Hoeke, al snel ruim afstand van de promovendus, waarna de wedstrijd eigenlijk gespeeld was. Diep in blessuretijd deed OLIVEO nog wel iets terug, maar daar bleef het bij (2-3).

  Van der Vlugt, overgekomen van klassegenoot EMM’21, blikte met een goed gevoel terug op op de wedstrijd én op zijn eerste weken bij de dorpsploeg. Van der Vlugt:,, Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Kagia. De club heeft organisatorisch haar zaakjes op orde en het niveau van de spelersgroep heeft mij positief verrast. Natuurlijk kende ik Kagia wel als trainer van de tegenstander, maar je leert de kwaliteiten van de spelers pas echt goed kennen wanneer je ook samen met de jongens traint. We kennen een uitstekende voorbereiding met o.a. de winst van de Kaag-en Braassem Cup en de wedstrijd van vandaag paste ook in dat beeld. Het is jammer dat we er niet in slaagden om de 1-4 aan te tekenen, maar over het algemeen was het een prima wedstrijd van onze kant.”

  Vervolgend: ,,We treffen in deze poule met Valken ’68 en Jodan Boys nog tegenstanders, die op een hoger niveau als wij spelen en ik ben erg benieuwd hoe we het tegen opponenten van dit kaliber gaan doen. Wat de doelstelling is voor het komende seizoen? Kagia heeft zich vorig jaar rechtstreeks gehandhaafd en dat is waar we ook nu weer op mikken. Ook dit seizoen hebben we te maken met een versterkte degradatieregeling en met clubs als UVS, HVV en VUC erbij, schat ik in dat het niveau van de tweede klasse opnieuw hoger is geworden. Ik ga er vanuit dat je minimaal 38 punten nodig zult hebben om je rechtstreeks te handhaven en dat is best een hoop. Een pittige klus? Zeker, maar wat ik tot nu toe van de jongens heb gezien, moet het mogelijk zijn om dit puntenaantal te behalen”,  aldus de Sassenheimer tot besluit.

  OLIVEO – Kagia 2-3 (1-1) 30. Hoeke 0-1, 32. 1-1, 47. Van der Schinkel 1-2, 52. Hoeke 1-3, 90 + 4.2-3.

  Basisopstelling Kagia: Wijsman, Bloem, Verdegaal, Modderman, Diels, De Graaf, Van der Zwet, De Bruijn, Lamboo, Hoeke, Van der Schinkel.

  Tekst: Sem Nazloomian
  Foto: Ian Klijn
  Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl/2023/zaterdag/2deklasse/kagia-zaterdag/kagia-begint-bekerserie-met-winst-bij-oliveo-2-3/