• LAV: Jesper Imanse (Kagia): ,,Hoe je eindigt beter te onthouden”

  20 nov 2022
 • Tweede klasse D (zaterdag)- Kagia is er niet in geslaagd om de eerste driepunter van het seizoen in ontvangst te nemen. De ploeg van Hein Leliveld speelde op eigen bodem gelijk tegen ESTO (2-2), maar over dat resulteerde heerste toch wel tevredenheid. Zo ook bij de na de pauze ingevallen Jesper Imanse. ,,Als je met 0-2 achter staat en je komt nog terug tot 2-2 dan mag je niet ontevreden zijn. Misschien zat er zelfs meer in. In elk geval denk ik dat je het einde van een wedstrijd meer onthoudt dan wat er daarvoor gebeurde. Zo bezien kijk ik dus positief terug op deze wedstrijd.”

  Imanse startte op de bank, omdat de veelzijdige speler de trainingen had gemist in verband met werk in het buitenland. ,,Begrijpelijke keuze. Ik heb in elk geval nog de tweede helft kunnen spelen en mijn steentje kunnen bijdragen aan het resultaat. ”

  Hoe beleefde Imanse het duel vanaf de kant? ,,Op basis van de eerste helft voelt het na afloop als een winstpartij. Ik denk dat ESTO beter was voor de rust en Kagia was vaak ronduit slordig. Veel kansen zag ik over en weer niet, maar uit een foutje maakten zij toch de 0-1. De tweede goal kwam voort uit een pingel, die in mijn ogen makkelijk werd gegeven.”

  Leliveld wisselde in de rust om Kagia een wat ander gezicht te geven na de pauze. ,,Met mij kwam ook Micha Schoone in het veld en zo probeerden we meer grip te krijgen op het middenveld. Dat lukte ook en na de 1-2 van Rowan Hoeke voelden we dat er meer te halen zou zijn omdat er ook nog en minuut of twintig te spelen was. Zij kregen een rode kaart en met de ingebrachte Ivo van der Vlugt hadden we er ook een speler bij van twee meter plus en zo konden we blijven pompen om die gelijkmaker af te dwingen. Dat lukte via ons nieuwe wapen en dat had ook zeker te maken met ons thuispubliek. Zij stonden weer als 1 man achter de ploeg. In de slotfase zochten we de 3-2, maar zo’n feest werd het niet. Toch mogen we stellen dat de veerkracht er wel is. Laatst kwamen we voor de beker ook terug van een achterstand tegen Westlandia. Met de wil is verder ook niets mis. De resultaten blijven helaas wat achter, maar met de juiste spirit gaan we echt wel potjes winnen. Ook wel nodig hoor, want de uitslagen waren niet bepaald gunstig. Maar goed, beter een puntje erbij dan dat je weer met lege handen staat.”

  Kagia bleef voorlaatste met nu drie verzamelde punten. De achterstand op nummer twaalf groeide al naar zeven punten. Volgende week is ASC de gastheer van de Lisserbroekers. Een winstpartij is eigenlijk al een must..

  Basisopstelling Kagia: Baars, Diels, Koot, Modderman, Malhi, Van der Meer, Van der Zwet, De Graaf, Hoeke, Lamboo, Van der Schinkel.

  Tekst: Hennie Kanbier 
  Bron: Jesper Imanse (Kagia): ,,Hoe je eindigt beter te onthouden” | Leidenamateurvoetbal, voetbal leidse regio