• LAV: Hein Leliveld: ,,Kagia heeft veel gelijkenissen met ROAC”

  3 jan 2021
 • Kagia maakte zojuist bekend dat Hein Leliveld de nieuwe trainer wordt van de club uit Lisserbroek. Aan het eind van dit seizoen volgt de oefenmeester René Ras op bij de tweedeklasser. Leliveld is dit seizoen werkzaam als assistent-trainer van de Koninklijke HFC in Haarlem. Eerder was de trainer, met fors wat successen op zijn naam, werkzaam bij onder meer DOSR, VVSB en vier jaar ROAC. Met die club maakte hij forse stappen en belandde zelfs in de eerste klasse. Kagia is uiteraard uitermate content met de geplaatste handtekening en voor onze redactie reden genoeg om Leliveld even te contacten.

  ,,Vandaag heb ik getekend en dat voelt heel goed aan. Ik heb wel mijn twijfels gehad omdat ik bij HFC (tweede divisie, red.) ook goed op mijn plek zit en dat is ook een mooie uitdaging. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt om zodoende toch weer op eigen benen te staan. Nadat de club bekend maakte dat de trainer na dit seizoen vertrekt, is er snel contact gelegd en vanaf het begin was het gevoel uitstekend te noemen. Gesprekken met de TC, het bestuur en een afvaardiging van de spelersraad maakten dat ik ik al snel in de gaten kreeg dat men mij graag als opvolger zag hier. Natuurlijk waren er ook gesprekken met andere trainers vanuit de club, maar ik mag de uitdaging dus aan gaan straks. Met Ras heb ik ook uitgebreid gesproken en daardoor heb ik een erg goed beeld gekregen van de selectie. Er is veel kwaliteit en potentie. Ik heb ze zelf wel een keer zien spelen, maar de informatie die mij is aangereikt was erg waardevol.”

  Na de Veen, Noordwijkerhout, Rijpwetering/Oud Ade komt nu dus Lisserbroek op zijn pad als trainer van een dorpsclub. ,,Twee jaar terug zijn we verhuisd naar Lisse dus ik woon nu toevallig op een steenworp afstand. Dat is ook handig natuurlijk. Ik denk dat Kagia in grote mate te vergelijken is met ROAC. Daar stapte ik ook in bij een club die in het rechterrijtje speelde van de tweede klasse. Geleidelijk aan zijn daar stappen gezet omhoog. Ik ga nu niet stellen dat Kagia straks eersteklasser moet zijn, maar we willen er wel naar toe dat de club een stabiele tweedeklasser wordt. Het is zaak om de groep zoveel mogelijk bij elkaar te houden en naar ik begrijp ziet dat er positief uit. Met Ruben Beukers (VTC selectiezaken) heb ik al het een en ander doorgenomen. Daarna kunnen we nog knipogen naar de regio. Spelers die elders net buiten de boot vallen bij een hoger spelende club kunnen hier wellicht aansluiten en Kagia als een springplank benutten. Niet dat er een aardverschuiving gaat plaatsvinden, maar als je als club je telkens wat kunt verbeteren dan moet je kansen niet laten liggen. De vijver van het zaterdagvoetbal is nu eenmaal ook groter dan die op zondag. ROAC moet het al jaren vooral van spelers uit het dorp of niet ver daarbuiten hebben. Dat kan dus ook tot een succes leiden, zo is gebleken. Verder lijken de clubs ook qua organisatie veel op elkaar en voel ik nu al de warmte. Dat was bij ROAC niet anders. Al met al heb ik dus heel veel zin om hier straks aan de gang te gaan.”

  Overigens had Leliveld eerder al contact met Mark Scholte (bestuurslid voetbaltechnische zaken). ,,Ik hield de club al eerder in de peiling en ik werd ook gevolgd. Dus we zijn niet voor het eerst met elkaar in gesprek gekomen. In de voorbije week, nadat ik de spelersraad sprak, zocht Scholte de volgende ochtend alweer contact met mij. Hij wilde dat ik zou tekenen omdat ook die spelers een positief oordeel hadden afgegeven. Bij mij was de laatste twijfel daardoor ook weg. Die twijfel had vanaf dag 1 niets met Kagia te maken, zoals ik al vertelde. Hopelijk kunnen we bij HFC het seizoen nog wel afmaken en het goed afsluiten. Daarna zal ik popelen om hier aan de slag te kunnen gaan. Het jaar is zo uitstekend begonnen.”

  Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl/2021/zaterdag/2deklasse/kagia-zaterdag/hein-leliveld-kagia-heeft-veel-gelijkenissen-met-roac/