• LAV: Glenn Lobbezoo (Kagia): ,,Lastig in te schatten waar we staan”

  12 sep 2021
 • Net als veel andere regionale clubs heeft Kagia de eerste twee wedstrijden in de poulefase van de districtsbeker erop zitten. Vorige week werd gelijk gespeeld op bezoek bij Wilhelmus en gisteren gingen de volgelingen van Hein Leliveld onderuit in de eigen haven tegen Hillegersberg (1-3). De kans is niet al te groot dat de Kagianen nog door bekeren, maar daar ligt niemand serieus wakker van aan de Kikkerbeetstraat.

  In de totale voorbereiding wisselde Kagia betere met mindere wedstrijden af. Naar de resultaten werd nog niet echt gekeken. Het accent voor de staf ligt in het vormen van een team en het finetunen van de tactiek, speelwijze en de onderlinge samenhang. In diverse duels maakte Glenn Lobbezoo als vaste basisklant zijn minuten, maar tegen Hillegersberg bleef de centrale verdediger aan de kant. ,,Vorige week liep ik een liesblessure op in de slotfase en daar had en heb ik veel last van. Een bezoek aan de fysio afgelopen vrijdag heeft middels een echo uitgewezen dat er een scheurtje is ontstaan en dat impliceert dat ik er acht tot twaalf weken uit ben. Dat is uiteraard enorm balen. Lange tijd was er door corona geen voetbal mogelijk en ik was juist af van een blessure aan mijn andere lies. Het zit dus even niet mee, maar wat doe je eraan? Voor mij is het enigszins prettig dat Kagia in het eerste treffen stil staat, hoewel dat ene weekje ook weer niet veel uitmaakt.”

  Lobbezoo zag zijn kornuiten spelen tegen Hillegersberg. ,,De eerste helft was best goed en werd er over en weer leuk gespeeld. In de tweede helft werd het een stuk minder en moesten we op een zeker moment door met tien man. Jelle Modderman pakte na ongeveer een uur zijn tweede gele kaart en de daaruit voortvloeiende strafschop ging erin. Later maakte Rens Lamboo er nog wel 1-2 van, maar in de slotfase ging het boek dicht. Ik denk dat het wel weer een nuttig potje was voor de spelers en de trainer.”

  Op dit moment mist Kagia wel meer spelers. De onfortuinlijke speler noemt de namen van Roy Hogewoning, Timo Sluymer en Bohdi Sneekes. ,,En zo zijn er nog wel wat. Dat maakt het lastig om naar een vast elftal toe te werken. We hebben eigenlijk nog geen duel met dezelfde spelers aangetreden. Ik denk daarom ook dat het moeilijk te duiden valt waar we ondertussen staan. Wat ik wel weet is dat er een hechte groep staat. Er zijn spelers van FC Lisse overgekomen en die gaan naadloos mee in het geheel. Ik ken die jongens ook. Tactisch gezien denk ik dat het beter staat ten opzichte van het vorige seizoen.”

  Met Leliveld staat er een andere trainer voor de groep en Lobbezoo is blij met zijn aanstelling. ,,Niets ten nadele van voorgangers, maar het is voor elke groep wenselijk dat er na zoveel tijd en ander gezicht voor de groep staat. Ik mocht als een van de spelers ook mee beslissen bij de keuze voor een nieuwe trainer. Voor mij was dit de nummer één kandidaat en ik zie ondertussen zeker ook waarom. Maar goed, dat neemt niet weg dat we nog geen doelstelling hebben geformuleerd. Uiteraard willen we minimaal in de tweede klasse blijven. Voor mij is het nu even geduld hebben, maar ik zal straks volle bak gaan geven.”

  Volgende week sluit Kagia de bekercompetitie af met een uitwedstrijd tegen evenees tweedeklasser Foreholte in Voorhout. Het eerste competitieduel staat op 2 oktober thuis gepland tegen Van Nispen.

  Tekst: Hennie Kanbier
  Originele artikel: 
  https://leidenamateurvoetbal.nl/2021/zaterdag/2deklasse/kagia-zaterdag/glenn-lobbezoo-kagia-lastig-in-te-schatten-waar-we-staan/