• LAV: Glenn Lobbezoo (Kagia): ,,Elke fout en tegenslag wordt direct afgestraft!”

  8 dec 2019
 • Tweede klasse C (zaterdag) – Kagia-verdediger Glenn Lobbezoo was er na de met 3-2 verloren uitwedstrijd bij het sterke SVC’08 heel duidelijk over: ,,Man, ik ben er het eerste uur na zo’n verloren pot echt schijtziek van. En zeker als je dan op tien minuten voor tijd weer een verdiend gelijkspel uit handen geeft. Dat is zeker niet de eerste keer in dit seizoen. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat na de promotie naar deze tweede klasse C elke fout bij ons tot op heden direct tegendoelpunten oplevert. En met wat tegenslag, door drie keer foutief vlaggen bij de thuisgrensrechter die geen buitenspel à la Hans Kazan in buitenspel omtoverde wat de scheidsrechter overnam, is mijn en ons baalgevoel na afloop in de Kagia-kleedkamer meer dan duidelijk.”

  Met 10 uit 10 op een tiende plek, in de wetenschap dat Kagia alle punten buiten sportpark Lisserbroek had binnengehaald, was er toch vertrouwen voor deze uitwedstrijd tegen het sterke SVC’08. De Scheveningse Wassenaarders stonden derde met 20 uit 10 en hadden ook de laatste drie wedstrijden al gewonnen. Zou de uit-reputatie van Kagia hen kunnen helpen op sportpark Oosterpoort? Daar speelde deze fusieclub, in 2008 ontstaan uit SV’35 en J.A.C., met de gemeente Den Haag als eigenaar en wel op Wassenaars grondgebied.

  Lobbezoo: ,,We begonnen sterk en speelden ons klassieke spelletje door in te zakken om dan bij balverlies van SVC’08 snel te kunnen counteren. Zo kwamen we halverwege de eerste helft op 0-1 nadat Jesper Imanse een voorzet van Tijs van der Schinkel prachtig inschoot. Toch gingen we met een 2-1 achterstand de rust in. Dat had heel anders kunnen zijn als niet tot drie keer toe de in de diepte weggestuurde Van der Schinkel voor vermeend buitenspel onterecht werd terug gevlagd. Het zat ons ook niet echt mee.”

  In de tweede helft zette de thuisploeg direct hoog druk waardoor de oranjehemden de lange bal moesten hanteren. ,,Het was Van der Schinkel die kort na rust hierdoor de 2-2 scoorde. En dat het ons niet lukt om een wedstrijd binnen te halen was ook nu weer het geval want tien minuten voor tijd scoorden zij zelfs de 3-2. Man, wat was ik er ziek van na afloop. We speelden echt niet slecht, maar daar kan ik niets mee”, aldus de betrokken verdediger van Kagia.

  Trainer René Ras was furieus na de wedstrijd. ,,Zo is amateurvoetbal niet leuk meer. Kagia heeft een eerlijke grensrechter en de scheidsrechter liet hem staan bij de 1-1. Vervolgens werden de vlagsignalen van de andere grensrechter wel overgenomen. Dit is niet voor het eerst dat wij benadeeld zijn en daar heb ik ontzettend veel moeite mee. Ik ben een trainer die een nederlaag bij zijn eigen ploeg zoekt en natuurlijk hebben we dingen niet goed gedaan. Maar hier was sprake van onrechtvaardigheid en ik zou willen dat de KNVB daar nu eens iets aan gaat doen. Laat een rapporteur een verslag maken van de verrichtingen van grensrechters en als dan telkens blijkt dat men pikt dan moet je ze niet meer laten vlaggen. Iedereen zit er wel eens naast en dat kan, maar hier was overduidelijk dat Kagia benadeeld is en dat kan ik slecht verkroppen. Het kostte ons dit seizoen al aardig wat punten.”

  Met 10 uit 11 (19-26) staat Kagia nu elfde waar SVC’08 nu naar plek twee klom met 23 uit 11 (30-17). Volgende week zaterdag wacht thuis voor Kagia koploper DSO dat na de 1-0 zege op voormalig nummer twee, UVS, nog steviger in het zadel zit met 27 uit 11 (31-11). Lobbezoo: ,,Dan moet het daar maar een keer gaan gebeuren, een lekker gevoel na de wedstrijd is ook een keer niet verkeerd. Dat hebben we nu duidelijk niet.”

  SVC’08 – Kagia 3-2 (2-1). 23. Imanse 0-1, 34. SVC’08 1-1, 38. SVC’08 2-1, 52. Van der Schinkel 2-2 en 82. SVC’08 3-2.

  Basisopstelling Kagia: Wijsman, Kool, Meiland, Lobbezoo, Hoejenbos, Hogewoning, Lamboo, Sluymer, Imanse, Ligtenberg, Van der Schinkel.

  Tekst: Gerard Bol
  Foto: Monique de Geus
  Originele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/2deklasse/kagia-zaterdag/glenn-lobbezoo-kagia-elke-fout-en-tegenslag-wordt-direct-afgestraft/