• LAV: Geen ‘zwabberbenen’ of ‘houten koppen’ bij Kagia

  21 apr 2019
 • Derde klasse B (West I, zaterdag)- Een week nadat de titel officieel werd binnen gehaald, heeft Kagia de overmacht nog maar eens ten toon gespreid. Op bezoek bij Overbos werd een klinkende 2-7 zege neergezet. De Kagianen gaven er dus blijk van alle feestfestiviteiten goed te hebben doorstaan en verteerd en nog steeds van plan zijn om de competitie zonder nederlaag te willen afsluiten.

  In de eerste helft liep het volgens trainer René Ras nog niet echt soepel bij zijn ploeg, maar na de rust raasde de kampioen over de gastheer heen. ,,Voor de pauze speelden we in een te laag tempo. Dan kan je een tegenstander slecht verrassen. Toch stonden we al met 0-2 voor, maar pas in de tweede helft ging het lekker lopen en binnen een zucht stonden we op 0-6. Dus ja, over de tweede helft kan ik heel tevreden zijn.”

  De trainer van de kampioen was blij met de ruime zege. ,,Natuurlijk is de hoofdprijs vergeven, maar ik ben blij dat we de uitstekende reeks wel hebben opgepakt. Ik vind dat we tot en met de zesentwintigste speeldag moeten blijven spelen als een kampioen. Dat ben je aan je stand verplicht. Misschien was de training op donderdag (op dinsdag had de groep vrijaf gekregen, red.) wat losbandiger, maar tijdens het partijspel zag ik de gretigheid weer terugkomen en tegen Overbos hebben we dat grotendeels een vervolg kunnen geven. We hebben nu een paar weekjes rust en daarna moeten we nog driemaal knallen.”

  Bij Kagia ontbraken Dirk-Jan Ligtenberg en Pascal Timmermans met blessures. Vooral bij de aanvoerder is er nog geen duidelijkheid over de ernst van de kwetsuur, maar er is enige hoop dat de schade meevalt. Ras kon zo een basisplaats geven aan Dorus van der Voort en Sam van der Veek. Eerstgenoemde maakte het vierde doelpunt. Roy Hogewoning had de score geopend en Jesper Imanse bepaalde de ruststand op 0-2. Zoals gezegd ging het daarna hard. Rens Lamboo scoorde drie keer. De middenvelder kreeg tevens de fraaiste goal van de middag op zijn naam via een weergaloze lob. Imanse, op aangeven van Tijs van der Schinkel, kreeg nog een tweede treffer op zijn naam. Overbos mocht nog wat terug doen, maar dat had puur te maken met het feit dat de bezoekers het op een bepaald moment wel geloofden.

  Ras tenslotte nog eens over vorige week: ,,Wat een dag en wat een feest. Alles was tot in de puntjes verzorgd en niemand is ook maar iets tekort gekomen. Het werd een dag voor de club Kagia die nooit meer zal worden vergeten. Ja, ik heb ook tot in de kleine uurtjes gefeest. Zondagochtend was ik echter ook al weer op de club. ‘s Avonds een vent, ‘s morgens een vent, niet waar?”