• Veel van zijn medespelers keren terug naar waar het voor hen begon, VV Noordwijk,  om te gaan spelen in een team van pensionado’s, zoals de in Amsterdam woonachtige speler dat verwoordt. Ivo van der Vlugt heeft Van Nispen ook verlaten, maar zal komend seizoen uitkomen bij tweedeklasser Kagia. ,,Afgelopen maandag ben ik 31 geworden en dit gaat voor mij de laatste stap zijn bij een andere club dan Noordwijk. De laatste jaren heb ik best veel blessures gehad, maar ik ben nu op weg om fit te worden. In De Zilk waren er weinig faciliteiten om fitter te worden. We trainden ook maar hooguit een maal per week en dat zal in Lisserbroek anders zijn. Bij Van Nispen werden de bekerduels tegelijkertijd als oefenduels gezien en bij Kagia gaan we veel meer wedstrijden spelen alvorens de competitie start. Die voorbereidingsperiode heb ik zeker nodig en dan wil ik er ook staan. De club schakelde snel toen ze hoorden dat Van Nispen uit elkaar zou vallen en vooral trainer Hein Leliveld heeft indruk op mij gemaakt tijdens gevoerde gesprekken. Hij wist bijna meer over mij dan ik over mezelf. Ook met Ruben Beukers (spelerszaken) heb ik aangenaam contact gehad.”

    Van der Vlugt kijkt met plezier op zijn voetballeven terug tot nu toe. ,,Het was natuurlijk geen straf om bij Noordwijk op te groeien. Ik speelde altijd in selectieteams en rook daar aan het hoogste niveau. Wel speelde ik vooral in het tweede en soms derde elftal. Nog steeds wel een heel behoorlijk niveau. Uiteindelijk leek het mij beter om ergens in een eerste elftal te gaan spelen. Dat werd Zevenhoven waar ik trainer Dennis van den Ing al kende. Uiteindelijk heb ik daar drie jaar gespeeld, ook op tweede klasse niveau. Daarna kwam Van Nispen op mijn pad vanwege een groep spelers waar ik mee ben opgegroeid bij Noordwijk. We brachten de club van de vierde naar de tweede klasse en deden menig tegenstander versteld staan. Na corona kregen we het steeds lastiger omdat het team ook meer belegen werd en in de laatste winterstop doemde de vraag op of dit nog wel leuk was. Vaak stonden we maar met twaalf of dertien man en in de tweede helft ging het dikwijls ruimschoots fout. De uitslagen werden steeds gortiger en de tweede klasse werd een kansloze missie. In die tijd namen spelers hun beslissing om het hoofdstuk af te sluiten en dat heb ik dus ook gedaan. Qua prestatiecurve hadden Zevenhoven en Van Nispen zo hun raakvlakken.”

    In de loop der jaren kwam Van der Vlugt steeds meer aan de zijkanten te spelen. ,,Ik was eigenlijk de spits, maar omdat er betere rondliepen ben ik eigenlijk naar de buitenkant gedrongen. Die positie heb ik me eigen gemaakt, hoewel ik zeker geen klassieke buitenspeler ben. Bij Kagia loopt bijvoorbeeld Tijs van der Schinkel en hij is dat wel. Toch denk ik zeker dat wij samen kunnen spelen. Hoe de invulling gaat zijn weet ik nog niet, maar er is zeker een plan.”

    De in Den Haag als Financial Consultant werkzame Van der Vlugt ziet de toekomst van Kagia met vertrouwen tegemoet. ,,Ik volgde de club al wel omdat ze ook in 2C uitkwamen. Ze speelden zich pas laat veilig, maar dat had zeker te maken met veel blessureleed. Er zijn nu wat jonge gasten van FC Lisse overgekomen en de groep is bijna in tact gebleven. Daarnaast schat ik in dat de competitie wat zwakker geworden is. Persoonlijk vind ik het jammer dat clubs als HVC’10, DSO en Westlandia verdwenen zijn uit deze klasse. Gerenommeerde clubs waartegen het een uitdaging zou zijn geweest om van te winnen. Kagia had het tegen die ploegen heel lastig en het leverde weinig punten op. Niet dat ik andere tegenstanders onderschat overigens. Toch denk ik dat Kagia omhoog mag kijken. Ik ga er alles aan doen om fitter te worden en dan wil ik met doelpunten en snelheid (‘De Gazelle’ is zijn bijnaam, HK) van waarde gaan zijn.”

    Van der Vlugt woont nu nog in Amsterdam vanwege een eerdere baan en heeft het naar zijn zin in de hoofdstad. ,,Het is ook niet ver weg van Lisserbroek en ik maak wel meer kilometers op de weg. Wel willen mijn vriendin en ik een keer terugkeren naar de bollenstreek. Nu eerst maar eens de focus op mijn nieuwe club. Het gaat boeiend worden aan de Kikkerbeetstraat.”

    Tekst: Hennie Kanbier (Leidenamateurvoetbal)