• LAV: Dorus van der Voort (Kagia): ,,Blijdschap bij mij straks niet minder”

  17 mrt 2019
 • Derde klasse B (West I)- Kagia is weer een stapje dichterbij de titel. De Lisserbroekers kwamen niet voorbij aan VVA/ Spartaan (1-1), maar de ongeslagen status bleef dus in tact. Er werden inmiddels negentien duels gespeeld. Vijftien keer leverde dat een zege op en met het resultaat in Amsetrdam mee werd er viermaal gelijk gespeeld. Dorus van der Voort nam het doelpunt voor zijn rekening en dat voelde goed aan voor de aanvaller.

  ,,Ik ben er een tijdje uit geweest vanwege een gekneusde rib en sindsdien ben ik mijn basisplaats kwijt geraakt. Na de zeven weken dat ik niet kon ballen, heb ik het moeten doen met wat invalbeurten. Dat is zuur voor mij en daar heb ik ook met de trainer over gesproken. Tegelijkertijd is het begrijpelijk. Het team denderde door en de resultaten bleven erg positief tijdens mijn afwezigheid. Dan is de kans dat er wissels plaatsvinden in een team minder groot. Zo werkt dat nu eenmaal. Daarom is het prettig voor mij dat ik het nu weer eens vanaf het begin mocht laten zien. Als aanvaller is het vervolgens prettig om een goaltje te maken. Dat doet wat met mijn vertrouwen. Verder probeer ik niet te mokken. Zoals gezegd spreek ik met de trainer en ook de club kent mijn positie. Dat is transparant naar elkaar toe en het gaat echt niet zo zijn dat ik dat straks met een gezicht als een oorwurm op de platte kar sta. Mijn blijdschap zal net zo groot zijn. We doen het met zijn allen immers. Maar voorlopig hebben we de prijs nog niet binnen en zal het weer wat scherper moeten dan in de laatste duels.”

  Na ruim een kwartier opende Van der Voort de score op aangeven van Stefan Tibboel. ,,Die bal viel precies goed voor mij en ik kon hem nemen vanaf de stuit. Voor mij was het best lang geleden, maar ik weet dat ik het scoren niet verleerd ben. Toch had ik liever gewonnen, dat is belangrijker dan persoonlijk succes.”

  Zes minuten na de openingstreffer werd het gelijk in de hoofdstad. VVA raakte voor de rust de lat en Tijs van der Schinkel trof na de rust de paal. Er vielen wel meer kansen te noteren (een inzet van Roy Hogewoning werd onder meer van de doellijn afgehaald), maar Van der Voort meende toch vooral dat zijn ploeg een moeilijke middag beleefde. ,,Er viel nauwelijks te voetballen met die wind. Daarbij kwam dat we op en sterk verouderd en snoeihard veld speelden en dat droeg niet bij aan een echte voetbalmiddag. Dat is jammer, want door de omstandigheden krijg je een ander verloop dan in het geval het rustig weer was geweest. Maar goed, twee ploegen hadden er last van en dan moet je daar niet over klagen.”

  De voormalig speler van onder meer Teylingen stipt aan dat er een bepaalde gemakzucht in de ploeg is geslopen. ,,We spelen minder dan voor de winterstop en dan in de eerste duels na de onderbreking. Soms gaat het te makkelijk en dat werkt een zekere nonchalance in de hand. Dat mag niet gebeuren en we zullen dan ook onze scherpte terug moeten krijgen. Als dat lukt dan zie ik het zeker zitten dat we ongeslagen kunnen blijven. Ik begreep dat we naar West 2 zullen verkassen en dan mogen we ons gaan verheugen met potjes zoals tegen Valken’68, RCL, UVS en meer van dat soort clubs uit die regio.”

  Waar de toekomst van Van der Voort ligt, is echter nog niet bekend. ,,Daar ben ik voor mezelf nog niet uit, nee. En dat is bekend bij de club. Dat heeft niet alles te maken met het feit dat ik minder speel. Er is een kleintje op komst en dat kan de thuissituatie doen veranderen. Op een zeker moment zal ik beslissen. Blijft staan dat dit veel minder belangrijk is dan het teambelang. We moeten onszelf weer oprichten om niet binnenkort tegen een zeperd aan te lopen. Dat zou doodzonde zijn, want deze groep kan beter dan het in de voorbije wedstrijden heeft laten zien. Het zegt alles dat wij een afwezigheid van vier tot zes spelers kunnen opvangen. Voor mij geeft dat dit seizoen wel een dubbel gevoel, maar het is ook tevens de kracht van dit Kagia.

   

  Originele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/3deklasse/dorus-van-der-voort-kagia-blijdschap-bij-mij-straks-niet-minder/